دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1395 - 19:42

رییس ستاد انتخابات کشور : فضا را برای حضور و فعالیت احزاب فراهم کردیم/ وزارت کشور در انتخابات کاملا بی‌طرف بود

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ما خانه احزاب را بازگشایی و فضا را برای حضور و فعالیت احزاب فراهم کردیم؛ به گونه‌ای که هیچ تشکلی نمی‌تواند بگوید نتوانسته برنامه‌های خود را در ایام انتخابات اجرا کند.
کد خبر : 81326

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدحسین مقیمی، رئیس ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران درباره جزییات مرحله دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مرحله اول انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی 221 نفر انتخاب شدند و 136 نفر در مرحله دوم برای کسب 68 کرسی مجلس با یکدیگر رقابت کردند.


وی ادامه داد: انتخابات مرحله دوم در 55 حوزه انتخابیه و 21 استان برگزار شد که طبق برنامه زمان‌بندی تبلیغات به مدت هفت روز توسط نامزدها انجام و 24 ساعت قبل از انتخابات ممنوعیت تبلیغات را داشتیم.


در سه حوزه انتخابیه باقی مانده منتظر امضای صورتجلسه هستیم و پس از دریافت صورتجلسه نتایج را اعلام خواهیم کرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی روز گذشته در 55 حوزه انتخابیه برگزار شد که تا ساعت 21 توسط وزیر کشور تمدید و بعد از آن زمان تمدید به استانداران تفویض شد تا در صورت نیاز به تمدید زمان رای گیری، این زمان را تمدید کنند.


مقیمی افزود: انتخابات روز گذشته از ساعت 22 به بعد یکی پس از دیگری در حوزه‌های انتخابیه به پایان رسید و از کسانی که در شعبه حضور داشتند رای گیری شد و بلافاصله کار شمارش آرا در شعبه‌ها آغاز شد.


مقیمی افزود: از ساعت یک بامداد امروز نتایج انتخابات در حوزه‌های انتخابیه مشخص و تاکنون به غیر از سه حوزه انتخابیه نتیجه آرای 52 حوزه مشخص و صورتجلسه آن به وزارت کشور و شورای نگهبان ارسال شده است.


وی یادآور شد: در سه حوزه انتخابیه باقی مانده منتظر امضای صورتجلسه هستیم و پس از دریافت صورتجلسه نتایج را اعلام خواهیم کرد.


رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: از تعداد منتخبان مرحله دوم، چهار نفر خانم و مابقی آقایان هستند و کمترین سن در میان منتخبان 32 سال و بیشترین سن 66 سال است.


مقیمی تصریح کرد: همچنین از بین منتخبان پنج نفر از اهل سنت و بقیه شیعه هستند.


وی یادآور شد: از بین منتخبان مرحله دوم سه نفر دارای مدرک لیسانس با سابقه نمایندگی، 35 نفر دارای مدرک فوق لیسانس، 23 نفر مدرک دکترا و سه نفر دارای مدرک حوزوی هستند که این ترکیب مربوط به 62 نفر از منتخبان است.


رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: فرایند اقدامات ستاد انتخابات در فروردین ماه 94 پس از صدور حکم وزیر کشور برای رئیس و اعضای ستاد انتخابات آغاز و جلسات متعددی برای برگزاری مرحله اول انتخابات و مرحله دوم انتخابات برگزار شد.


مقیمی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند رای مردم حق الناس است و ما به عنوان یک وظیفه شرعی و اداری سعی کردیم به آن عمل کنیم. همچنین کمتر جلسه‌ای بود که وزیر کشور بر حفظ و حراست از حق‌الناس و رای مردم تاکید نداشته باشند.


رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: اجرای قانون از تاکیدات رئیس جمهوری بود که ما به عنوان یک اصل به آن توجه و سعی کردیم هر اقدامی انجام می‌دهیم مبتنی بر یکی از اصول قانون باشد و مر قانون را اجرا کنیم.


وی با تاکید بر اینکه در طول برگزاری انتخابات تمامی اقدامات با هماهنگی شورای نگهبان انجام شد که در این زمینه جلسات مستمری داشتیم، گفت: در کل دوران برگزاری انتخابات به غیر از بحث انتخابات ماشینی (الکترونیکی) که با شورای نگهبان نتوانستیم به تفاهم برسیم، در بقیه زمینه‌ها پس از بحث و تبادل نظر به یک جمع بندی رسیدیم و هیچ کجا مشکلی با شورا نداشتیم.


رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: همچنین سعی شد به گونه ای پیش برویم که احزاب و تشکل‌های سیاسی حضوری چشمگیرتر داشته باشند که تقریبا تمامی احزاب رسمی کشور در این انتخابات فعالیت داشتند و اکنون هیچ حزب سیاسی شناسنامه دار نمی‌تواند ادعا کند که در جریان انتخابات نتوانسته برنامه خود را برای مردم تشریح کند.


مقیمی افزود: امروز همه کسانی که در انتخابات شرکت کردند قبول دارند که توانستند دیدگاه‌های خود را بیان کنند و این از خصوصیات یک نظام مردم سالاری و جمهوری اسلامی ایران است.


رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین به فرایند نام نویسی و بررسی صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: پنج هزار و 600 نفر در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شدند که برای هر کرسی 20 نفر با هم رقابت کردند.


در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت 62 درصد بود که در مرحله دوم حدود 59 درصد از کسانی که در مرحله اول رای داده بودند در انتخابات شرکت کردند.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: در این دوره از انتخابات تقریبا تمام احزاب و گروه‌های سیاسی حضور چشمگیری داشتند و توانستند برنامه های خود را تبلیغ کنند؛ به طوری که اکنون همه گروه های سیاسی در بین منتخبین مردم در مجلس نماینده دارند.


مقیمی افزود: ما خانه احزاب را بازگشایی و فضا را برای حضور و فعالیت احزاب فراهم کردیم؛ به گونه‌ای که هیچ تشکلی نمی‌تواند بگوید نتوانسته برنامه‌های خود را در ایام انتخابات اجرا کند.


رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین درباره اظهارات غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس نهم مبنی بر دخالت دولت در انتخابات نیز گفت: وزیر کشور از همان ابتدا از ما خواستند که مجریان انتخابات بی‌طرفی خود را حفظ کنند به گونه‌ای که در بخشنامه‌ای از مسئولان وزارت کشور خواستند تا کسانی که تمایل به حضور در انتخاب دارند سه ماه زودتر استعفای خود را اعلام کنند.


مقیمی افزود: طبق قانون فقط هیئت‌های اجرایی و هیئت‌های نظارت و نیروهای مسلح نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند. تمام کارمندانی که از دولت حقوق می‌گیرند می‌توانند در ستادهای انتخاباتی برای داوطلبان تبلیغ کنند اما این کار را باید در ساعت غیراداری انجام دهند و یا مرخصی بگیرند و نباید از امکانات دولتی یا نام حقوقی خود استفاده کنند که این موارد در طول انتخابات رعایت شد و به معنای دخالت دولت در انتخابات نیست.


وی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات در یک شرایط بسیار امن اظهار کرد: به رغم تهدیداتی که وجود داشت، به دلیل حضور به موقع نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی و نظامی، امنیت بسیار خوبی را در طول ایام انتخابات شاهد بودیم.


وی ادامه داد: تامین نظم و امنیت شعب اخذ رای، هم به عهده نیروی انتظامی و هم به عهده سپاه و بسیج بود.


رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: در حوزه امنیت انتخابات به جز دو سه برخورد جزئی، ما انتخابات بدون چالشی داشتیم و در مواردی نیز که برخی مسائل پیش آمد، این مسائل به خوبی مدیریت شد.


معاون سیاسی وزیر کشور گفت: بعد از اعلام نتایج انتخابات ما هیچ موضوع خاصی نداشتیم و همه، قوانین و نظم را رعایت کردند که این موضوع را امروز نیز پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات شاهد هستیم.


مقیمی در ادامه افزود: در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت 62 درصد بود که در مرحله دوم حدود 59 درصد از کسانی که در مرحله اول رای داده بودند در انتخابات شرکت کردند.


رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه درباره تخلفات انتخاباتی نیز گفت: در خصوص تخلفاتی که وجود داشته، کسانی که در مظان اتهام هستند احضار می‌شوند و اگر جرم آن‌ها ثابت شود، طبق مقررات با آنان برخورد خواهد شد.


مقیمی همچنین در پاسخ به سوالی درباره جابه جایی برخی استانداران و فرمانداران در نقاط مختلف کشور به خاطر برگزاری انتخابات اظهار کرد: ما از همه مجریان انتخابات تشکر کرده‌ایم و می‌کنیم، چرا که در انتخابات مرحله اول در 207 حوزه انتخابیه هیچ مشکلی امنیتی و اجرایی وجود نداشت و شورای نگهبان نیز برگزاری انتخابات در تمامی حوزه‌ها را تایید کرد.


وی ادامه داد: وقتی انتخابات خوب برگزار می‌شود دلیلی ندارد کسی به خاطر انتخابات جابه جا شود؛ اما اگر کسی نتواند سایر مسئولیت‌های خود را به خوبی انجام دهد تصمیم دیگری گرفته می‌شود.


وی تاکید کرد: استانداران و فرمانداران در برگزاری انتخابات عملکرد مثبتی داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب