دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1401 - 07:27
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

لزوم افزایش مراکز حامی مالی از نخبگان و اندیشمندان/ فناورانی که به کرونا «نه» گفتند

لزوم افزایش مراکز حامی مالی از نخبگان و اندیشمندان  فناورانی که به کرونا «نه» گفتند
دکتری مهندسی کامپیوتر خواستار افزایش مراکز حامی مالی از نخبگان و اندیشمندان در زمینه‌های علمی و تولیدی شد تا محققان به‌طور گسترده‌تری ترغیب و تشویق و در مراکز علمی و رشد جذب شوند.
کد خبر : 812838

سمیرا اخباری‌فر مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط‌کریم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه مرکز رشد یا «انکوباتور» به منظور حمایت از کارآفرینان در راستای توسعه رشد اقتصادی راه‌اندازی می‌شود، عنوان کرد که مرکز رشد با ارائه تسهیلات و امکانات گوناگون مانند استفاده از آزمایشگاه، کارگاه و کتابخانه، استفاده از نظر و مشاوره تخصصی اعضای هیئت علمی دانشگاه به شرکت‌های نوپا کمک می‌کند تا خلاقیت‌ها و دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی محققان به محصولات قابل ارائه در بازار تبدیل و کسب و کار‌های کوچک پرورش داده شوند.

وی با بیان اینکه مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط‌کریم سال ۱۳۹۲ راه‌اندازی شد، ادامه داد: اکنون پنج هسته و چهار واحد فناور در زمینه‌های رباتیک و هوش مصنوعی، معماری و گرافیک، عمران، صنایع، مکانیک، برق و الکترونیک و زیست در این مرکز رشد فعالیت دارند.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط‌کریم اهداف این مرکز را کمک به جذب بیشتر هسته‌ها و واحد‌های فناور و ایجاد واحدهای صنعتی کوچک و متوسط فنی و تخصصی دانست تا بتوانند در بازار کار رقابت‌پذیر باشند و افزود: نوسازی، استفاده از اکتشافات علمی جدید و انتقال فناوری و افزایش بازدهی مرکز از دیگر اهداف و برنامه‌های مرکز است.

دکتری مهندسی کامپیوتر با توجه به برگزاری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در خرداد ۱۴۰۱(نمایشگاه عصر امید) یکی از اهداف مرکز رشد با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» را تبدیل هسته‌ها به واحد‌های فناور به منظور حضور و درخشش در دوره‌های آتی رویداد برشمرد و ثبت اختراع و تلاش برای کسب عنوان دانش‌بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای واحد‌های مستقر در مرکز رشد دانست.

 

مرکز رشد واحد پرند
به گفته اخباری‌فر، واحد فناور رباتیک اسکول با طراحی R&D و تولید ربات و تهیه و طراحی وبسایت آموزشی با قابلیت برگزاری دوره، شرکت فناور کارمیسین با تولید، توسعه و پخش فرآورده بیولوژیک و شرکت فناور سودمند کارمایه پرند در حوزه طراحی، ساخت، مونتاژ، تولید، فروش و ارائه خدمات پس از فروش انواع چیلر تراکمی خنک کننده آب (واتر چیلر) سه واحد فناور فعال در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط‌کریم هستند.

وی با بیان اینکه واحد‌ها و هسته‌های فناور مانند واحد فناور کارمیسین و سودمند کارمایه و رباتیک اسکول در دوران کرونا همچنان به فعالیت‌های خود ادامه داده‌اند، گفت: در طول دوره کرونا، مرکز رشد واحد پرند موفق به برگزاری رویداد ملی ایده‌آرا در سه زمینه عمومی، صنایع خلاق و رباتیک و هوش مصنوعی شد که در این راستا تعداد ۵ هسته فناور جذب مرکز شدند. برگزاری ۱۳ وبینار پژوهشی نیز از دیگر فعالیت‌های مرکز در طول دوره بیش از دوساله کرونا بوده است.

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباط‌کریم در پاسخ به این پرسش که چالش‌های مسیر تجاری‌سازی محصولات فناور را چه می‌دانید، بیان کرد: نبود حمایت‌های مالی از سوی بانک‌ها، بازاریابی، قوانین و مقررات حاکم، نبود دانش و مهارت کافی، منابع انسانی، ناهمخوانی قیمت‌ها با محصولات مشابه خارجی از جمله چالش‌هایی هستند که در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان وجود دارد.

اخباری‌فر اظهار کرد: با پیگیری‌های معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، هماهنگی بسیار خوبی بین بخش‌های مختلف دانشگاه به منظور حمایت و پشتیبانی از مراکز رشد وجود دارد، پیشنهاد می‌شود مراکزی که توانایی حمایت مالی از نخبگان و اندیشمندان در زمینه‌های علمی و تولیدی را دارند، افزایش یافته و استادان هیئت علمی دانشگاه به طور گسترده‌تری در این مراکز علمی جذب و ترغیب و تشویق شوند تا هم نقش مشوق و هدایتگر علمی و هم تولیدات علمی ارزشمندتر و بالاتری داشته باشند.

گفت‌وگو از احسان عربی مفرد

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب