دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1401 - 08:15
معاون فناوری پژوهشگاه علوم ورزشی به آنا خبر داد؛

شرکت‌های دانش‌بنیان در ورزش ایده‌ها را به محصول تبدیل می‌کنند/ حمایت از استارتاپ‌های ورزشی در سه بخش

شرکت‌های دانش‌بنیان در ورزش ایده‌ها را به محصول تبدیل می‌کنند  حمایت از استارتاپ‌های ورزشی در سه بخش
معاون فناوری پژوهشگاه علوم ورزشی گفت: ۱۴ استارتاپ ورزشی شناسایی شده و در کنار آن‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دادیم تا ایده‌ها را به تولید محصول برسانند.
کد خبر : 812533

مهدی رسولی معاون فناوری پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره استارتاپ‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ورزش اظهار داشت: در بخش ورزش، پژوهشگاه تربیت‌بدنی خلاء حمایت از شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان را داشت و به همین خاطر اولین مرکز تخصصی استارتاپ‌های ورزش را راه‌اندازی کردیم. این مرکز نوپاست و حدودا سه چهار سال است که فعالیت خودش را شروع کرده است.

** شناسایی ۱۴استارتاپ در حوزه ورزش

وی به برنامه‌های مرکز تخصصی استارتا‌پ‌های ورزش اشاره کرد و گفت: کار‌های مختلفی در این مرکز انجام می‌شود از جمله رویداد‌هایی برگزار کردیم که استارتاپ‌های ورزش را شناسایی کنیم. در بخش دیگر دوره‌های آموزشی به عنوان دوره کارآفرینی برگزار کردیم. بعد از آن هم فراخوان دادیم و ۱۴ استارتاپ ورزشی انتخاب شدند و در کنار آن‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان را قرار دادیم تا ایده‌ها را به تولید محصول برسانند.

** با سامانه "با مربی" مربی تخصصی خود را پیدا می‌کنید

وی در مورد محصولات استارتاپ در حوزه ورزش خاطرنشان کرد: یکی از استارتاپ‌های ما در حوزه آی تی، سامانه "با‌ مربی" است که مربی‌های ورزشی هر رشته تخصصی در آن ثبت‌نام کرده‌اند و هر فرد به مربی متخصص با توجه به منطقه خود می‌تواند دسترسی پیدا کند. البته با فدراسیون‌های مختلف ورزشی در حال رایزنی هستیم تا تعداد مربیان حاضر در این پایگاه در رشته‌های مختلف افزایش پیدا کند. همچنین دستگاه‌هایی در زمینه تجهیزات پزشکی مانند دستگاه توپ‌پرت‌کن که باشگاه‌های ورزشی آن را خریداری کردند؛ از جمله استارتاپ‌های مستقر در مرکز نوآوری فناوری‌های ورزشی ایران که دستاورد‌های خوبی داشتند.

** برخی استارتاپ‌ها جنبه قهرمانی دارند

معاون فناوری پژوهشگاه تربیت بدنی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی استارتاپ‌ها جنبه قهرمانی دارند؛ به عنوان مثال یک شبیه‌ساز قایقرانی طراحی کردیم برای ورزشکارانی که به صورت حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. این محصول به آن‌ها کمک می‌کند تا شبیه‌سازی تمرینات خودشان را داشته باشند؛ به خصوص در فصولی که امکان تمرین کردن ندارند یا مناطقی که امکانات لازم را ندارند، به عنوان مثال برخی شهرستان‌ها شاید دریاچه مصنوعی ندارند، اما افرادی در آن منطقه هستند که استعداد دارند، این شبیه‌ساز به آن‌ها کمک می‌کند تا در این رشته فعالیت کنند.

** برخی استارتاپ‌ها ماهیت درمانی و بازتوانی دارند

رسولی با بیان اینکه برخی استارتاپ‌ها در حوزه درمانی و بازتوانی به افراد کمک می‌کند، عنوان کرد: برخی استارتاپ‌ها ماهیت درمانی و بازتوانی دارند، ما الان دستگاهی داریم به نام آسان‌بر برای افرادی که ضایعه نخاعی دارند، به آن‌ها کمک می‌کند تا راه بروند و فعالیت بدنی داشته باشند. همچنین برخی استارتاپ‌ها در حوزه آزمایشگاهی است که به تحلیل حرکات ورزشکاران کمک می‌کند و به آن‌ها اعلام می‌کند کدام حرکات را درست انجام دادند و کدام حرکت ورزشی را باید اصلاح کنند.

** راه‌های کسب و کار ورزشی را آموزش می‌دهیم

معاون فناوری پژوهشگاه تربیت بدنی در پاسخ به اینکه پژوهشگاه برای حفظ و ادامه فعالیت استارتاپ‌های ورزشی چه برنامه‌ای دارد، خاطرنشان کرد: ما در برنامه‌های کوتاه‌مدت، دوره‌های مدیریت کسب و کار ورزشی را طراحی کردیم و راهنمای کسب و کار ورزشی را هم برای افراد در نظر گرفتیم. یکی از نقاط ضعف کسب و کار‌های ورزشی و باشگاه‌ها همین موضوع است که راه‌های کسب درآمد را نمی‌دانند. در واقع دانشجویان تخصص لازم را دارند، اما نمی‌دانند چطور وارد کسب و کار شود و ما با برگزاری این دوره‌ها به آن‌ها آموزش‌های لازم را می‌دهیم.

** استارتاپ‌ها در سه بخش حمایت می‌شوند

وی تأکید کرد: دوره‌ها هم در دو قالب کوتاه و بلندمدت طراحی شده که شیوه‌های جذب سرمایه، ایده پروری و طراحی کسب و کار به شکل تک‌درس و به مدت ۴ تا ۸ ساعت و همچنین مدیریت کسب و کار ورزشی به شیوه بلندمدت و بالای ۱۰۰ ساعت برای دانش آموخته‌های رشته تربیت بدنی تدوین کردیم. ضمن اینکه فراخوانی هم برای استارتاپ‌های ورزشی دادیم تا در سه بخش ایده، ساخت محصول اولیه و تجاری سازی در مرکز جذب و حمایت شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب