دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1401 - 11:34
سخنگوی دولت خبر داد؛

خودکفایی در تولید ۵۰۰ محصول پزشکی/ بازگشت ۲۷۰۰ نخبه به کشور

خودکفایی در تولید ۵۰۰ محصول پزشکی  بازگشت ۲۷۰۰ نخبه به کشور
سخنگوی دولت گفت: در پنج سال گذشته کشور فقط بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نخبه که از کشور خارج شده بودند به کشور بازگشتند و با سیاست‌های اتخاذ شده موجی از بازگشت نخبگان هم شاهد بودیم.
کد خبر : 812191

به گزارش خبرگزاری آنا، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در نشست خبری ضمن تسلیت شهادت جمعی از هموطنان در عملیات تروریستی شیراز،گفت: ان شاءالله با برگشت آرامش به کشور دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم. اجتماع پرشور مردم در اعتراض به اغتشاشات و آشوب افکنی ها و تشییع شهدا نشان می‌دهد مردم مخالف تجزیه طلبی هستند و دست رد زدند به تلاش‌های دشمن در همه زمینه‌ها. مردم نشان دادند اجازه موفقیت به این جریان‌های تجزیه طلبانه و فتنه انگیزانه نمی‌دهند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه شعار امسال حمایت از تولید و اشتغال تعیین شده و شعار دولت سیزدهم نیز حمایت از کسب و کار بوده است، موفقیت در حوزه تولید می‌تواند در نهایت منجر به افزایش رفاه مردم شود.

سخنگوی دولت با بیان اینکه توجه به شاخص‌های تولیدی بسیار اهمیت دارد،افزود: تولید ناخالص داخلی ما در سه ماهه اول رشد ۳/۱ دهم درصدی را نشان می‌دهد و از همین میزان رشد ما در بخش صنعت ۵/۱ دهم درصدی را نشان می‌دهد.

**خودکفایی در تولید ۵۰۰ محصول پزشکی

بهادری جهرمی با بیان اینکه ما باید سیر رشد را با وضعیت رکود رشد در دوره گذشته مقایسه کنیم،تاکید کرد:  در تولید ۵۰۰ محصول پزشکی خودکفا شدیم و در صدور پروانه تولید تجهیزات پزشکی ۲۵ درصد افزایش داشته‌ایم.

وی اضافه کرد: در حوزه صنعت فولاد در پنج ماهه نخست با رشد ۹/۹ دهم درصدی مواجه شدیم. محصولات فولادی هم در این بازه زمانی ۸ درصد رشد داشتند. در حوزه خودرو سازی تولید خودرو رشد کامل داشته است و تقریباً خودرویی در انبارهای خودرو سازها وجود ندارد و تقریباً تولید به مرز ۱۰۰ درصد رسیده است.

سخنگوی دولت اظهار داشت: با توجه به سیاست‌های اصلاحی دولت، برنج در سال زراعی اخیر با افزایش ۲۵ درصدی و گندم افزایش ۳۷ درصدی داشته است. افزایش ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم نیز داشتیم.

بهادری جهرمی افزود: در حوزه برق، افزایش ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید در یک سال اخیر بی سابقه بوده است. همزمان اصلاح الگو و قاچاق نیز صورت گرفته است.

**بازگشت ۲۷۰۰ نخبه به کشور در ۵ سال گذشته

وی همچنین با اشاره به موج مهاجرت و مدیریت دولت در این باره، تصریح کرد: در پنج سال گذشته کشور فقط بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نخبه که از کشور خارج شده بودند به کشور بازگشتند و با سیاست‌های اتخاذ شده موجی از بازگشت نخبگان هم شاهد بودیم. برای نمونه دکتر سید فرید معصومی یکی از این نخبگان بودند که در خارج از کشور تحصیل کردند و به کشور بازگشتند و در حادثه تروریستی شاهچراغ به شهادت رسیدند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این جوان‌ها که بازگشت داشتند باید الگوی جوانان باشند،افزود: برای تقویت حمایت از نخبگان و به کارگیری آنها دولت مصوبات و اقدامات گسترده‌ای داشته است و بیش از ۱۰ هزار نفر از نخبگان علمی در حال همکاری با شرکت‌های دانش بنیان هستند تا منجر به نوآوری‌ها برای حل مشکلات کشور شود. شاهد افزایش چشمگیر در حوزه شرکت‌های دانش بنیان نیز هستیم.

بهادری جهرمی تاکید کرد: تفاهم نامه‌ای برای بورسیه کردن نخبگان المپیادی منجر شد، ۴۳ نفر از رتبه‌های برتر بتوانند در دانشگاه‌های علوم پایه ثبت نام و تحصیل کنند. همچنین مقرر شد دارندگان مدرک دکتری در حوزه مختلف کشور فعالیت کنند و حمایت مالی و علمی شوند.

وی با بیان اینکه ۶ آیین نامه از قانون تولید جهش دانش بنیان نیز تصویب شد و به اجرا در آمده است،افزود: ان شاءالله با تدابیر اتخاذ شده مسیر مهاجرت نخبگان معکوس خواهد شد.

**منابع افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان تامین شده است

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به برنامه دولت برای افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان لشکری و کشوری گفت: به محض نهایی شدن قانون افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان، دولت آماده اجرای آن از لحظه تصویب است؛ منابع لازم برای قانون افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان پیش بینی شده است.

بهادری جهرمی پیرامون وعده اخیر وزیر اقتصاد برای حمایت از کسب و کار دیجیتال نیز گفت: کارگروه اقتصاد دیجیتال که پیش از این برای حمایت از کسب و کارهای فعال در فضای مجازی ایجاد شده بود قبلاً هم مصوباتی داشته و پیرو حوادث اخیر نیز مصوباتی داشته که اجازه دهید خودشان جزییات را اطلاع رسانی کنند. مصوبه نهایی و احتمالاً در مرحله ابلاغ است.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای با آلودگی کلان شهرها،افزود: بیش از ۶۰ حکم در قانون هوای پاک برای حل بحران آلودگی هوا اجرا شده و دولت در راستای سرعت بخشیدن به اجرای قوانین روی زمین مانده در این زمینه اهتمام داشت.

سخنگوی دولت تاکید کرد: ۳ بخشنامه هم از سوی وزارت کشور صادر شده است و برنامه‌هایی مانند لزوم استاندارد سوخت در کشور و توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده نیز از سوی دولت و وزارت صنعت و سایر نهادها صورت گرفته است.

**۵۰ اتوبوس در آشوب‌های اخیر آسیب دیدند و دیگر قابل استفاده نیستند

بهادری جهرمی با بیان اینکه در آشوب‌های اخیر بیش از ۵۰ اتوبوس آسیب دیدند و دیگر قابل استفاده نیستند،افزود: در جلوگیری از انتشار گازهای آلوده قرارداد جمع آوری گازهای فلر در حال بهره برداری است و تمام اقدامات دولت به گونه‌ای است که ان شاءالله منجر به کاهش شیب این مشکلات شود.

وی درخصوص علت کمبود دارو و تدبیر دولت برای کنترل این موضوع، گفت: متاسفانه در ادوار مختلف شاهد سوال مدیریت بودیم و در ایام اخیر هم کوتاهی‌هایی صورت گرفته بود و گزارشی از مجموعه‌های سیاست گذار و برنامه ریز دریافت شد و برخی مدعی بودند به دلیل آنفولانزای زودرس و ترویج بیماری‌های از این دست این کمبود صورت گرفت و با دستور رئیس جمهور محموله جدید وارد کشور و در بازار توزیع شد و شرکت‌های تولید کننده نیز به صورت سه شیفته شروع به تولید داروها کردند.

بهادری جهرمی اظهار داشت: همچنین دستور داده شد گزارشی ارائه شود و جزییات امور در مجموعه‌های سیاست گذار و تولیدی مورد بررسی قرار گیرد تا تعارض منافع یا کوتاهی‌ها شناسایی شود.

وی درباره اقدامات دولت در خصوص اقدامات مداخله جویانه برخی کشورها نیز گفت: سفرای کشورهای مداخله کننده احضار شدند و از طرف دیگر برای برخی اظهار نظرهای خلاف قانون اقدامات حقوقی و قانونی صورت گرفته است. لیست تحریمی هم از سوی وزارت خارجه اعلام شده است و دولت تمام این موارد را از مراجع ذی صلاح پیگیری خواهند کرد.

*از حضور در جمع دانشجویان استقبال می‌کنیم

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت و وزرا برای گفتگو با دانشجویان، گفت: آغاز گر حضور در دانشگاه‌ها شخص رئیس جمهور بود و ۶ مرتبه در دانشگاه‌های کشور حضور پیدا کرد و علاوه بر این جلسات متعددی با اساتید و اعضای هیئت علمی و دانشجویان را میزبانی کردند.

بهادری جهرمی افزود: همیشه هم به حضور همه سطوح برای بازنگری و شنیدن صدای اعتراض‌ها تاکید داشتند.

وی با بیان اینکه معاون اول در خوابگاه دانشگاه شریف حضور پیدا کرد،یادآور شد: دولت با جدیت همین مسیر را ادامه خواهد داد. استقبال خوبی از دانشگاه‌ها صورت گرفت و از مسئولان و شخصیت‌های مختلف دعوت شده است. برخی از نمایندگان مجلس نیز اعلام آمادگی کردند تا در دانشگاه حضور پیدا کنند.

**خانه‌های گفتگوی آزاد در دانشگاه ها فعال می‌شود

سخنگوی دولت تاکید کرد: دانشگاه به دلیل اینکه محل اصلی تولید قدرت کشور است دشمن روی آن تمرکز می‌کند و به همین دلیل دولت برای حضور در آن برنامه‌ریزی و تلاش می‌کند. خانه‌های گفتگوی آزاد در دانشگاه‌ها یک به یک فعال خواهد شد و محلی برای برگزاری این جلسات در سراسر کشور خواهد بود.

بهادری جهرمی در ادامه این نشست خبری درباره تاخیر دولت برای تدوین لایحه بودجه و لایحه برنامه توسعه، گفت: لایحه برنامه باید بر اساس سیاست‌های کلی تدوین و ابلاغ شود و بلافاصله بعد از اعلام سیاست‌ها، تدوین آن صورت گرفته و تاخیری وجود نداشته است. البته لایحه بودجه و لایحه توسعه هر دو به صورت همزمان در حال تنظیم هستند و پس از نهایی شدن هر کدام در ظرف قانونی آذر ماه ارائه خواهد شد.

وی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس برای رأی اعتماد به وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ان شاءالله حمایت اخیر مجلس منجر شود وزیر مربوطه با همت بیشتر در راستای سرعت بخشیدن به اقدامات گام بردارند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که چه میزان از مطالبات و اعتراضات اخیر مربوط به جراحی اقتصادی است؟ افزود: همه کارشناسان اقتصادی بر مخرب بودن سیستم ارزی سابق اتفاق نظر داشتند.

بهادری جهرمی با بیان اینکه وقتی دردی مشاهده می‌شد درمان آن به آینده موکول می‌شد و از بار مسئولیت شانه خالی شد،تاکید کرد: این دولت نشان داد به دل مشکلات می‌رود و کار امروز را به فردا واگذار نمی‌کند.

**اصلاح اقتصادی صورت نمی‌گرفت شاهد تورم بیش از ۸۰ درصدی در کشور بودیم

وی با بیان اینکه عده‌ای معتقد بودن درمان درد مردم ممکن است برای دولت هزینه آفرینی کند،افزود: اگر اصلاح اقتصادی صورت نمی‌گرفت شاهد تورم بیش از ۸۰ درصدی در کشور بودیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: اگر به دنبال ارزیابی هستیم باید بگوییم اگر ان مسیر پیش می‌رفت درد و مشکلات مردم چگونه بود. افزایش حقوق کارگران، حل مشکلات معلمان و افزایش حقوق بازنشستگان بسته‌های مالی هستند که باید با هم مورد تحلیل قرار گیرند.

بهادری جهرمی اظهار داشت: تاکید دولت این است که مسیر حل مشکلات و خنثی سازی تحریم‌ها باعث شده، دشمن به دنبال ایجاد فرصت تنفس مصنوعی باشد.

وی درباره ساماندهی استخدام نیروهای انسانی و آخرین وضعیت استخدام نیروهای شرکتی و قراردادی نیز،گفت: سازمان اداری استخدامی متولی این امر است و اقداماتی در این حوزه داشته و دارد و همه باید کمک کنند تا مسیرهای مخرب گذشته کنار گذاشته شود و به جای پیگیری تکرار اشتباهات گذشته اصلاح اشتباهات را داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب