طاهری: مخالفت با استیضاح به معنای چک سفید امضا نیست
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، مصطفی طاهری در جلسه علنی امروز (سهشنبه، دهم آبان) مجلس و در جریان بررسی طرح استیضاح وزیر صمت، در مخالفت با استیضاح فاطمیامین، گفت: مجلس باید با توجه به عملکرد و مسائل شرعی رأی بدهد و اقتدار قوه مقننه نیز در انتخاب درست و کلینگری است.
وی ادامه داد: وزارت صمت عملکردش کم نیست، به عبارتی میتوان عملکرد آن را به اعداد و ارقام تبدیل و ارزیابی کرد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: ارزیابی از میانگین قیمت، تولید و تورم صورت گرفته است، لذا میتوان عنوان کرد شاید در برخی از حوزهها دچار کمبود باشیم، اما در نگاه کلی رشد وجود دارد که البته مطابق ایدهآلها و آرزوها نیست.
طاهری اضافه کرد: فهم خوب آقای وزیر از نظام مسائل صنعت، معدن و تجارت، ویژگی مهمی است، به عنوان مثال در دولت قبل در حوزه فولاد درگیر مسائل بازار رانتی و فساد و دلالی بودیم و علیرغم قیمتهای دستوری این محصول با اختلاف بالا در بازار به فروش میرسید.
وی اضافه کرد: پس از بررسیهای کارشناسی، سادهترین راهکار عرضه کالاهای پایهای مانند فولاد، سیمان و... در بورس کالا بود و ابزار نظارتی آن نیز عوارض بر صادرات، که این موضوع از سوی وزیر مورد تأکید قرار دارد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: به عنوان مثال در قضیه پیش آمده برای اوکراین تکانههای سنگینی در کشورهای مختلف رخ داد و میتوان این موضوع را در کشور خودمان نیز بررسی کنیم.
طاهری تأکید کرد: هر چند موضوع مذکور در مجلس مصوب نشود، اما با مجوز سران قوا، اجرایی شد که نشاندهنده فهم دقیق وزیر برای کنترل کالاهای پایهای است و این در حالی است که در حوزه قیمت ارز و تورم شاهد نوسانات زیادی بودیم.
وی، یکی از ویژگیهای وزیر صمت را سامانهمحور بودن وی دانست و گفت: فاطمیامین فکر سامانهای داشته و بر استفاده از حکمرانی دادهها تاکید دارد؛ به عنوان مثال موضوع گرانفروشی و گرانی ناشی از تورم دو مولفه متفاوت است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: به عنوان مثال گرانفروشی و احتکار به دلیل عدم نظارت است، موضوعی که در دولتهای گذشته برای رفع آن از نیروی انسانی استفاده میشد که عمدتاً نیز موفق نبود، اما اکنون طی یک زنجیرهای بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ فروشگاه رصد شده و کالاهای آنها مشخص است، این مهم در حالی است که در سامانه کالا فقط چند عمده فروشی نظارت میشد، اما اکنون با اقدامات صورت گرفته به سمت خردهفروشیها رسیدهاند.
طاهری با بیان اینکه در حوزه معدن اتفاقات شفاف خوبی صورت گرفته که ناشی از سامانهای شدن امور است، اظهار کرد: به عنوان مثال سهم دولت در گذشته کمتر از یک هزار میلیارد بود، اما اکنون به ۴۰ هزار میلیارد رسیده که با تکمیل این سامانه افزایش نیز خواهد یافت.
وی اضافه کرد: در حوزه خودرو، مسائلی مطرح میشود که باید مطرح کرد، وزارت صمت، وزارت خودرو نیست، بدون شک تمرکزی که بر این صنعت صورت گرفته، اگر در حوزه ریلی و هوایی صورت میگرفت، میتوانستیم تحریمها را بیاثر کنیم، زیرا امروز، ۸۸ درصد تجارت کشور در حوزه صنعت کشتیرانی است.
نماینده مردم زنجان در مجلس تأکید کرد: موضوع تجمیع وزارت صنعت، معدن و تجارت یکی از مسائلی است که نکاتی درخصوص آن بیان میشود، این اقدام در سال ۹۲ صورت گرفت، اما ساختارهای به شکل قبلی باقی ماند و این در حالی است که سیاست درهم آمیختن تولید، بازار و تنظیم سیاستها تغییری نکرد.
طاهری افزود: تجمیع باید درست انجام میشد و بازار کالا با تولید آمیخته میشد، زیرا از گرانفروشی جلوگیری میکرد، بنابراین اکنون باید این زنجیره تکمیل شود، متأسفانه در گذشته به دلیل وجود سرپرستهای مختلف شاهد بیثباتی در این وزارتخانه بودیم و نمیشد کاری انجام داد؛ اما اکنون میتوان اذعان کرد در حوزه تجارت برخلاف وجود نواقص در حوزه معدن، شاهد رشد هستیم، بنابراین اگر مسیری نیاز به اصلاح دارد، باید آن را تغییر دهیم.
وی اظهار کرد: مخالف استیضاح بودن به معنای چک سفید امضا دادن نیست، بلکه نظارتها را افزایش خواهیم داد، در حوزه معدن امور رها شده بود و اکنون درست عنوان میشود که اکتشاف ریشه مشکلات این حوزه است.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: ایده اینکه کل کشور برای ۴۰ ماده معدنی با فاصله ۲۵۰ متر در طول ۳ سال اسکن شود، کار درست و پرهزینهای برای آینده کشور است، اما رهبر معظم انقلاب نیز بر جایگزینی معدن بر نفت و انرژی تأکید داشتند و این موضوع خواسته مردمی است.
طاهری با تأکید بر اینکه در وزارتخانهای که مربوط به تولید، صنعت، معدن و تجارت خارجی است، حتما در اجزای ریز آن میتوان ایراد پیدا کرد، افزود: در این شرایط رشد این حوزه نسبت به میانگین ۱۰ سال گذشته بیشتر است؛ به عنوان مثال در ایران خودرو دیزل شاهد ۸۰ درصد رشد هستیم، اما این به معنای برطرف شدن نیازها نیست، زیرا در حوزه تأمین تراکتور همچنان با مشکل مواجه هستیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه تفکیک این وزارتخانه صحبتهای زیادی مطرح است، اما آنچه به صورت کارشناسی در کمیسیون انجام شد، نشان میدهد تفکیک تولید از تجارت به نفع کشور نیست.
انتهای پیام/