بعید است اروپا با روسیه به تفاهم برسد
ابوالقاسم دلفی سفیر پیشین ایران در فرانسه در گفتگو با خبرگزاری آنا، درباره ریشه های اعتراضات مردمی اخیر در اروپا به ویژه فرانسه و برخی مناقشات بین المللی اروپا با روسیه در مساله جنگ با اوکراین، گفت: شرایط اقتصادی اروپا در چند ماه گذشته به خصوص بعد از جنگ روسیه و اوکراین سخت شده است، زیرا اروپا بخش عمده نیازهای انرژی خود به ویژه گاز خود را از روسیه و قسمت زیادی از مواد غذایی اولیه خود را از اوکراین و روسیه تأمین میکردند و این جنگ باعث بهم ریختن این روند شد.
وی افزود: اروپاییها در اعتراض به اقدام روسیه، تحریم هایی علیه این کشور وضع کردند و روسیه نیز فشارهایی علیه کشورهای اروپایی وارد کرد و در نتیجه واردات کالاهای اولیه و انرژی دچار مشکل شد و تأثیرات اقتصادی آن در اروپا به تدریخ رخ نشان داد و زندگی مردم را در تمام کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، آلمان، ایتالیا و فرانسه با مشکل مواجه کرد.
سفیر پیشین ایران در فرانسه با بیان اینکه بخشی از ریشه این ناآرامیها و اعتصابات مردم موارد مذکور است، افزود: بخش دیگر اعتراضات در هر کشوری متفاوت است. برای مثال در فرانسه، دولت این کشور در دوره دوم ریاست جمهوری خود اکثریت مجلس را از دست داد و نمیتواند اقدامات مدنظر خود را انجام دهد و احزاب سیاسی به ویژه راست افراطی فشارها را به دولت افزایش دادند.
دلفی ادامه داد: یکی از دلایل افزایش فشارهای احزاب سیاسی مخالف دولت در فرانسه، این است که دولت فعلی را به سمت فلج شدن سوق داده تا به سمت انتخابات جدید بروند؛ بنابراین ریشه بحران در فرانسه هم سیاسی و هم اقتصادی است که دست به دست همدیگر داده و موجب وضعیت فعلی شده است.
وی با اشاره به اینکه دلیل بحران انرژی تحریم روسیه از سوی خود اروپا بود، درباره اینکه آیا امکان بازگشت اروپا به سمت روسیه وجود دارد یا خیر؟ گفت: بعید است که اروپاییها با روسیه به تفاهم برسند مگر آنکه روسیه از اوکراین عقبنشینی کند که این مسئله نیز بعید به نظر میرسد.
سفیر پیشین ایران در فرانسه ادامه داد: غرب به طور کلی و اروپا و ناتو متفقالقولند که امنیت اروپا که متصل به اوکراین است به خطر افتاده و از طرف دیگر روسیه نیز به دلیل مرز با اوکراین امنیت خود را در خطر میبیند و تا زمانی که خطر از بین نرود، هم اروپاییها و هم روسها دچار مشکل خواهند بود.
دلفی با بیان اینکه تفاهم میان اروپا و روسیه دور از ذهن به نظر میسد، اظهارکرد: برای تفاهم باید یکی از دو طرف از مواضع خود عقبنشینی کنند؛ اروپاییها به نظر میرسد کوتاه نخواهند آمد، زیرا به سمت تأمین منابع جدید انرژی حرکت کردهاند و منابعی نیز تدارک دیدهاند هرچند هنوز نتوانستهاند میزان کافی انرژی تأمین کنند.
وی در پایان درباره نگاه اروپا به ایران به عنوان منبع تأمین انرژی خاطرنشان کرد: با وجود این نگاه به ایران، روابط از جمله وضعیت توافق هستهای به گونهای نیست که اروپا بتواند روی ایران به عنوان منبع تأمین انرژی حساب کند، اما به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس، الجزایر و کشورهای دیگر رفته است.
انتهای پیام/