دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با توجه به اتفاقات اخیر صورت گرفت؛

پیشنهاد یک نویسنده برای مطالعه کتاب «سالی که جهان را تکان داد»

پیشنهاد یک نویسنده برای مطالعه کتاب «سالی که جهان را تکان داد»
علی اصغر عزتی پاک یکی از نویسندگان کشور در راستای اتفاقات اخیر پیشنهاد مطالعه کتاب «سالی که جهان را تکان داد» را به مخاطبانش داد.
کد خبر : 811098

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، اتفاقات اخیر در کشور و فرصت طلبی برخی از اغتشاشگران و به آشوب کشیدن برخی مناطق، علی اصغر عزتی پاک یکی از نویسندگان کشور را برآن داشت تا به معرفی یک کتاب برای مخاطبان بپردازد.

عزتی پاک که تاکنون کتاب‌هایی، چون «اجاره نشین خیابان الامین»، «قصه نیکان»، «زود برمی‌گردم»، «تشریف» و... را تالیف کرده، به مخاطبانش پیشنهاد کرد تا کتاب «سالی که جهان را تکان داد» را بخوانند. او در صفحه شخصی خود نوشت:

** درباره شرایط مشابه!

این روزها، و بنا به آنچه که در دانشگاه‌ها و گاه خیابان‌ها و حتی مدارس می‌گذرد، یک‌بار دیگر رفتم سراغ این کتاب؛ «سالی که جهان را تکان داد». من فکر می‌کنم هر خواننده‌ای با مطالعه این کتابِ گزارشی تحلیلی که از جامعیت خوبی هم برخوردار است، مطمئن هستم که پس از خواندنش، ماجرا‌ها طور دیگری دیده خواهند شد، و سرنخ‌های خوبی به دست خواهد آمد. چرا که شباهت‌های مهم و غیرقابل انکاری وجود دارد بین آنچه ما در این یکی دو ماهه شاهد بوده‌ایم با آنچه در آن سال عجیب در اروپا و آمریکا و اصلا کل دنیا به وقوع پیوسته؛ هم در زمینه‌ها و هم در شرایط و هم در بخش مهمی از مطالبات؛ و مهم‌تر از همه در خاستگاه‌ها. این کتاب معتقد است که جهان پس از جنبش‌های ۱۹۶۸ جهانی است کاملا متفاوت با سال‌های پیش از آن.

در ادامه به مختصری درباره کتاب می‌خوانید.

** معرفی کتاب

مباحث این کتاب مربوط به جنبشی عمدتا خاص اروپای غربی و شرقی، آمریکا، مکزیک و ژاپن بوده و روایت گر دوره‌ای است که اکنون به تاریخ پیوسته است. با این حال، آن گونه که مارک کورلانسکی تاکید دارد پیامد‌های آن تا به امروز نیز ادامه دارد. شناخت جامعه امروز غربی بدون آشنایی با جنبش‌های دهه ۶۰ و به ویژه مه ۶۸، شناختی ناقض و نارسا خواهد بود. نویسنده در کتاب ۱۹۶۸ سعی کرده تا گوشه‌ای از این تاریخ را بازنمایی کند.

کتاب «۱۹۶۸، سالی که جهان را تکان داد» نوشته مارک کورلانسکی که پیش روی خوانندگان قرار دارد، واجد این مزیت عمده است که رخداد‌های این سال را در سراسر جهان به صورت موازی روایت می‌کند، و به درون حوادث، شخصیت‌ها و دیدگاه‌ها سرک می‌کشد. کورلانسکی که در کتاب‌های متعددش به کندوکاو درباره موضوعات مختلف تاریخی پرداخته است، در اثر حاضر نیز با نقب زدن به تاریخ، فرهنگ و سیاست در جوامع غربی روایتی دست اول، جذاب و پر از حقایق تاریخی به دست می‌دهد که بیانگر تحقیقات فراوان او در اسناد و مدارک، مصاحبه با شخصیت‌های تاثیرگذار در جنبش‌های ۶۸ و مرور مطبوعات آن دوره است.

در آثار منتشره پیرامون این جنبش‌ها در ایران، ثقل نوشته‌ها و ترجمه‌ها عمدتا بر روی مباحث نظری و تئوری‌های جامعه شناختی استوار است بدون اینکه خوانندگان با بستر تاریخی این حوادث آشنایی داشته باشند. این نوشته‌ها فرض را بر این می‌گذارند که خواننده با رویداد‌های این جنبش آشناست، حال آنکه هیچ منبع و روایت جامعی از رخداد‌های این سال تاکنون به فارسی ترجمه نشده یا به رشته تحریر در نیامده است.

این کتاب از سوی انتشارات امید صبا روانه بازار کتاب شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب