فراوانی نسبی «اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار» بین داغدیدگان از کرونا
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ بیست و سومین کنگره ملی سالانه و نهمین کنگره بینالمللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی کشور مهر ۱۴۰۱ در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار شد.
مقاله پویا قیصری دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با عنوان «بررسی شیوع اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار و عوامل مرتبط با آن در افراد بزرگسال خانواده فوت شدگان در اثر ابتلا به ۱۹-COVID در شهر اصفهان در سال ۱۳۹۹» به راهنمایی حمیدرضا نیکیار رئیس دانشکده پزشکی این دانشگاه که به صورت پوستر ارائه شد، عنوان برگزیده پنل پوستر سالمندی، توانبخشی و بهداشت روان کنگره بینالمللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی را کسب کرد.
قیصری در تشریح چکیده و روش بررسی مقاله خود به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: فقدان عزیزان اغلب به عنوان واقعه فشارزای مهمی درنظر گرفته میشود که تأثیرات تعیین کنندهای بر سلامت داغدیدگان دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار و فاکتورهای مرتبط با آن در دوران همهگیری جهان گستر کووید-۱۹ انجام شد.
وی تشریح کرد: این مطالعه توصیفی - تحلیلی، شیوع اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار را در اعضای بزرگسال خانواده فوت شدگان در اثر ابتلا به کووید-۱۹ و در زمانی میسنجد که از فوت آنها در بیمارستانهای منتخب شهر اصفهان در سال ۱۳۹۹ حداقل ۱۲ ماه سپری شده باشد.
دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد افزود: اطلاعات دموگرافیک با تکمیل فرم محقق ساخته گردآوری شد و شناسایی مبتلایان به اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار به کمک پرسشنامه TGI-SR انجام گرفت.
این پژوهشگر بیان کرد: اطلاعات دموگرافیک و نمره پرسشنامه در نرمافزار SPSS-۲۲ وارد شد. توزیع فراوانی اطلاعات دموگرافیک گزارش و ارتباط هر یک از دادههای دموگرافیک با اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار با استفاده از آزمون کای اسکوئر آزموده شد و آزمونهای آماری در سطح خطای ۵ درصد مورد بررسی قرارگرفت.
قیصری در تشریح نتایج پژوهش خود اظهار کرد: دراین مطالعه اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار در افراد بزرگسال در هر دو جنس در ۱۲۷ مورد (۱/۳۵ درصد) مثبت گزارش شد. یافتهها نشان داد شیوع اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار در آزمودنیهایی با جنسیت مونث، دارای نسبت مادری با متوفی؛ مبتلا به بیماری ناتوان کننده، تجربه فقدان بیش از یک عضو خانواده براثر کووید-۱۹، تجربه عدم حضور در کنار متوفی در لحظات آخر زندگی وی، شرایط تنها زیستن و دارای تجربه فاصله زمانی کوتاه بین ابتلای متوفی به کرونا تا فوت وی در فقدان متوفیان مونث و متوفیان جوانتر به شکل معنی داری بیش از گروههای متناظر بود.
وی افزود: بین گروههایی از آزمودنیها که به لحاظ سابقه استعمال سیگار یا اعتیاد به مواد مخدر، وضعیت رفاهی معیشتی، شغل و تجربه بستریشدگی متوفی در بخش مراقبت ویژه در وهلههای واپسین عمر با یکدیگر تفاوت داشتند، از لحاظ فراوانی نسبی اختلال داغدیدگی پپیچیده پایدار تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد.
دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد یادآور شد: چشمگیر بودن فراوانی نسبی اختلال داغدیدگی پیچیده پایدار در میان داغدیدگانی که عزیزان خود را بر اثر بیماری همهگیر ناشی از کرونا ویروس ۲۰۱۹ ازدست دادهاند، اهمیت پیگیری و مشاوره روانشناسی و روانپزشکی اعضای سوگوار خانواده بیماران فوت شده براثر ابتلا به کووید-۱۹ را گوشزد و خاطرنشان میکند.
انتهای پیام/