دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفت‌وگو|

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه: حذف ارز ۴۲۰۰ تأثیر منفی در صادرات نداشته است

نائب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه: حذف ارز ۴۲۰۰ تأثیر منفی در صادرات نداشته است
نایب‌رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ طبیعتاً تأثیر داشته و قیمت تمام‌شده برخی کالاهایی که استفاده می‌شد، افزایش یافته، ولی گزارشی ارائه نشده است که این افزایش قیمت به حدی بالا رفته باشد که صادرات انجام نشود؛ صادرکننده‌ها مشکلات دیگری دارند.
کد خبر : 810833

کامبیز میرکریمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادوکارآفرینی خبرگزاری آنا، درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و نقش آن در روند صادرات، گفت: ارز ترجیحی مشکلی که ایجاد می‌کرد این بود که صادرات بر مبنای نظریات انجام نمی‌شد و دارای ابهام بود. در یک مقطعی ارز نهاده‌های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین می‌شد و صادرات ما مقرون به صرفه بود. در حال حاضر یکسری از این اقلام قابلیت صادرات ندارد. در مورد لبنیات می‌گفتند صادرات ما بخاطر ارز ۴۲۰۰ تومانی است و اگر این را بگیریم توان صادرات ندارند که این چنین نشد و کماکان در بازار روسیه ادامه دادند و لطمه‌ای وارد نشد.


وی ادامه داد: این اقدام طبیعتاً تاثیر داشته و قیمت تمام شده برخی کالا‌هایی که استفاده می‌شد، افزایش یافته ولی گزارشی ارائه نشده است که این افزایش قیمت به حدی بالا رفته است که صادرات انجام نشود. صادرکننده‌ها مشکلات دیگری دارند، مشکل ارز ۴۲۰۰ تومانی که حذف شده وجود ندارد. ما نیز از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حمایت کردیم.


وی با اشاره به مشکلات صادرات گفت: مقررات مشخصی در صادرات نداریم و دو نرخی بودن ارز مهمترین مشکل برای صادرکننده است. به دلیل اینکه در سامانه نیما یک سال قیمت‌ها ثابت بوده و نسبت به تورم کمتر افزایش یافته در صورتیکه در بازار آزاد نرخ دیگری داریم و یکی از صادرکننده‌ها به صورت غیررسمی کالا را صادر می‌کنند و ارز را به سامانه بانکی بازنمی گردانند و به بازار سیاه و بازار آزاد عرضه می‌کنند و این محصولات حذف می‌شود و قانونی کار نمی‌کنند.


میرکریمی تصریح کرد: جلساتی با بانک مرکزی داشتیم، مذاکراتی انجام شد از جمله اینکه تنوع به ارز‌هایی بدهند که قابل معامله است از جمله روبل را در این بازار وارد کنیم و بازار شکل عرضه و تقاضا ایجاد شود و بازاری که بازار اسکناس است و در کنار نیما ایجاد شده، بتوانند بانک‌ها نوسانات ارز‌ها و ارز‌های قوی که اگر حذف کنیم باید تضمین درباره نوسانات ارز‌های ملی کشور‌های دیگر داده شود.


نایب رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه اظهار کرد: اگر روبل را تقویت کنیم و توقع داشته باشیم صادرکنندگان بر حسب روبل معامله کنند یک زیرساخت‌هایی وجود دارد که امکان هر نقل و انتقال روبل از شبکه بانکی وجود دارد، اما نوسانات آن‌ها باید ترتیبی اتخاذ شود. پیشنهاداتی دادیم که این نوسانات متوجه بانک‌ها شود و انجام معامله با پول ملی کشور‌های طرف مقابل در امان بمانند. راه دیگر این است که تجارت آزاد باشد و محدودیت‌های تجاری برداشته شود و ممکن است شوک‌های ارزی ایجاد شود، ولی در نظر داشته باشیم در بلندمدت با تقویت صادرات این شوک‌ها را پوشش می‌دهد و شوک‌ها را با سرکوب قیمت نباید کنترل کرد بلکه از راه‌های دیگر می‌توان پوشش داد که ابزار‌هایی همچون بیمه و ... وجود دارد.


میرکریمی در پایان خاطرنشان کرد: باید از ابزار‌های نوینی که در بازار جهان و در معاملات ارزی جهان وجود دارد، استفاده شود و نگران نوسانات کوتاه مدت نباشیم. نمی‌توان سیاست‌های تثبیت ارز را اجرا کرد و تورم داخلی داشته باشیم و انتظار داشته باشیم صادرات افزایش یابد. یا باید کنترل تورم در اولویت باشد یا اگر تورم داخلی داریم اجازه دهند نرخ ارز معادل تورم افزایش داشته باشد. یعنی افزایش پلکانی داشته باشد و این راهکاری که امتحان شده و جواب گرفته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب