دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

زیباکلام: غایب نماز جمعه معلوم است که رئیس خبرگان نمی‌شود

صادق زیبا کلام گفت: وقتی آیت الله هاشمی نمی تواند در نماز جمعه شرکت کند معلوم است که نمی گذارند بر صندلی ریاست خبرگان تکیه بزند، پس وی با علم به اینکه رای نمی آورد کاندیدا شد.
کد خبر : 8105

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، مهام نیوز با این استاد دانشگاه و تحل‌گر مسائل سیاسی گفت‌و‌گویی داشته است که در ادامه می‌خوانید:


انتخابات مجلس خبرگان به پایان رسید و آیت الله هاشمی رای نیاورند؛ تفسیرتان از این اتفاق چیست؟


آقای هاشمی می دانستند که با شرایط موجود و وضعیتی که وجود دارد و جهت دهی مجلس خبرگان بین 20 الی 30 رای بیشتر ندارند. می دانستند که فردی که از بین تندرو ها مقابل ایشان قرار بگیرد حتما رای می آورد و با این وجود احساس تکلیف کردند و برای ثبت در تاریخ هم که شده حاضر به ساکت نشستن نشدند و آبروی خود را وسط گذاشتند و کاندیدا شدند. با وجودی که می دانستند شانس انتخاب اندک است و قبلا بارها گفتند که اگر تندروها اعلام کاندیداتوری کنند می آیم؛ البته برای رای نه، برای احساس تکلیف.می خواستند در این مقطع که کشور به آرامش و میانه روی نیاز دارد خبرگان به دست تندرو ها نیافتد.


چرا فکر می کردند که خبرگان باید میانه رو باشد؟آیت الله هاشمی به شما گفتند که می دانند در انتخابات پیروز نمی شوند؟ من ندیدم جایی گفته باشند که با علم به اینکه رای نمی آورم کاندیدا می شوم؟


ببینید اول اینکه ما به اندازه کافی بهای رادیکالی و تندروی را پرداختیم. برای همین آیت الله هاشمی آمدند. اما تنها چیزی که به به طور حتم در مطالب و صحبتهای هاشمی عنوان می شد این بود که اگر تندروها کاندیدا شوند وارد میدان خواهند شد؛ نه اینکه برنده می شدند اما هدف ایشان ایجاد مانع برای تسلط تندرو ها بر مجلس خبرگان بود و تلاش هم کردند اما نشد.


فکر می کنید اگر آیت الله شاهرودی انصراف نمی دادند احتمال رای آوردن وی در مقابل با تندرو ها (به قول شما) بیشتر بود؟


اگر آیت الله شاهرودی می آمد آیت الله رفسنجانی انصراف می دادند و رقابت بین تندرو ها و شاهرودی بود و باز هم فکر می کنم تندروها برنده می شدند چرا که فعلا نظر خبرگان این است که جماعت تندرو ها رئیس بشود.


آیت الله کعبی در گفت و گویی عنوان کردند که آیت الله شاهردی به نفع رقبای آیت الله هاشمی رفسنجانی کنار کشیدند این تحلیل چقدر می تواند درست باشد؟
من چیزی که خود شاهرودی بگوید راقبول دارم و چیزی که دیگران بگویند را قبول ندارم.


تحلیل خودتان از این صحبت چیست؟ آیا می تواند درست باشد؟
نه.جناب شاهرودی دیدند که تندرو ها کاندیدا شدند و ممکن است که رای میانه رو ها شکسته بشود این کار را کردند تا رای میانه رو ها شکسته نشود.


فارغ از این بحثها تحلیل شما از رفتار انتخاباتی آیت الله هاشمی چیست؟ با توجه به این نکته که وی در سالهای اخیر دو شکست در مجلس و ریاست جمهوری را تجربه کرده اند چرا دوباره کاندیدا شدند؟


درباره کاندیدا شدن آیت الله هاشمی رفسنجانی یا باید بگویید با انگیزه سیاسی در انتخابات شرکت کردند و شکستشان به دلیل اشتباهات محاسباتی بود و یا اینکه با علم به رای نیاوردن در خبرگان آمدند، من تحلیل دوم را قبول دارم، چرا که آیت الله هاشمی می دانستند وقتی نمی گذارند در نماز جمعه شرکت کند نخواهند گذاشت بر کرسی ریاست خبرگان تکیه زند.ایشان وظیفه و تکلیف را اولی تر از جایگاه سیاسی خودشان دانستند و آمدند.


اما تحلیل شما از این رفتار چیست؟ آیت الله هاشمی در دو انتخابات نا کام بودند و اینبار می دانند که رای نمی آورند؛ آیا کاندیدا شدنشان درست بود؟


فقط یک پاسخ وجود دارد که از روی احساس وظیفه و تکلیف و برای انقلاب و نظام ایشان این کار را انجام دادند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب