بازپخش «سرجوخه» و مرور ۴ همکاری راهبردی از زوج سریالساز
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، یکی از سریالهایی که این شبها از شبکه تلویزیونی آیفیلم بازپخش میشود، مجموعه تلویزیون «سرجوخه» به کارگردانی احمد معظمی و تهیهکنندگی ابوالفضل صفری است.
این سریال که از تولیدات مرکز سیما فیلم محسوب میشود، آبان ماه سال گذشته در ۳۰ قسمت روی آنتن شبکه سه سیما رفته بود. «سرجوخه» همان زمان و پیش از پخش درگیر شایعه و حاشیه نیز شد. حواشی خاص خود را داشت. قرار بود این مجموعه از بیست و هفتم مهرماه ۱۴۰۰ پخش شود؛ اما در آستانه پخش، بدون دلایل مشخص به تعویق افتاد و در سوم آبان ماه روی آنتن رفت. این تاخیر گمانهزنیهای مختلفی را درباره ممیزیهای سریال به وجود آورد ه بود که البته چندان گسشتر نیافت
حضور بازیگران جوان را میتوان یکی از ویژگیهای این مجموعه تلویزیونی دانست. به جز آرش آصفی، نیلوفر کوخانی و سامان صفاری که در سریال «خانه امن» نیز جلوی دوربین معظمی رفته بودند، بازیگران جوان دیگری همچون نازنین کیوانی، حمیدرضا محمدی و هژیر سام احمدی نیز در این مجموعه نقشآفرینی میکنند.حسین امیرجهانی نویسنده آثاری همچون «حکایتهای کمال» و «نجلا» نیز فیلمنامه «سرجوخه» را نوشته است.
۴همکاری مشترک برای تولید سریالهای راهبردی
«سرجوخه» پس از «خانه امن»، «سارق روح» و «ترور خاموش»، چهارمین همکاری مشترک ابوالفضل صفری در مقام تهیهکننده و احمد معظمی به عنوان کارگردان است که باز هم موضوعی امنیتی و راهبردی داشته و نیمنگاهی نیز به مسائل جوانان و آسیبهای اجتماعی دارد.
معظمی در «ترور خاموش» که با متنی از حسین ترابنژاد و هومن فاضل تولید شده و در مهرماه سال ۱۳۹۸ روی آنتن شبکه یک سیما رفت، به تولید و توزیع مواد مخدر در سطح کلان و روشنگری درباره پیامدهای منفی این معضل خانمانسوز پرداخت. در کنار این موضوع، آسیبهای اجتماعی مرتبط با مواد مخدر و در صدر آن فروپاشی نهاد خانواده نیز در این سریال به تصویر کشیده شد که موردتوجه مخاطبان نیز قرار گرفت. از سوی دیگر مباحث کلانی نظیر پولشویی، نارکوتروریسم (تروریسم مواد مخدر)، تجارت بینالمللی مواد مخدر، فعالیت زیرزمینی آزمایشگاههای تولید مواد مخدر صنعتی و... نیز در این سریال در قالب داستانی جذاب روایت شد.
در این سریال شاهد رقابت دو گروه سازنده و توزیعکننده مواد مخدر در ایران بودیم که پیوندهایی را نیز با خارج از کشور داشتند. از سوی دیگر، نیروهای امنیتی نیز که بازیگرانی همچون سعید راد، علیرضا جلالیتبار، حمید عطایی و جلال فاطمی ایفای نقش آنان را به عهده داشتند با جدیدترین شیوههای امنیتی به دنبال یافتن سرشاخهای این تجارت کثیف بودند.
سعید راد، جلال فاطمی، حمید عطایی، امیرمحمد زند، پرویز فلاحیپور، پریوش نظریه، ستاره اسکندری، رضا مولایی، سامیه لک، مهدخت مولایی، ژیلا آل ارشاد، رؤیا میرعلمی، حمید شریفزاده، حسین سحرخیز، سپیده خداوردی و شایسته ایرانی از بازیگران سریال ترور خاموش بودند.
خانه امن و پیچیدگیهای مواجهه با عناصر داعش
معظمی و صفری یک سال بعد و در پاییز سال ۱۳۹۹ سریال «خانه امن» را روی آنتن شبکه یک بردند. این مجموعه تلویزیونی، لایههایی از عملیات پیچیده مقابله مأموران امنیتی کشورمان با گروهک تروریستی داعش را روایت کرد. این اقدامات گسترده شامل شناسایی، کشف، تعقیب و گریز، دستگیری، تخلیه اطلاعاتی و رسیدن به سرشاخههای بالادستی بود که در قسمتهای مختلف این مجموعه تلویزیونی به تصویر کشیده شد.
«خانه امن» از لوکیشنهایی متعدد، بازیگرانی متنوع و داستانی پرفرازونشیب برخوردار بود. بینندگان این مجموعه تلویزیونی شاهد روایتی جاندار و با ریتم مناسب از مقابله نیروهای امنیتی کشومان با پدیده شوم تروریسم بودند؛ پدیدهای که این بار با وجوهی جدیدتر و با دو بال اقتصادی و امنیتی پیش میرود.
علاوه بر شکل ارائه کلاسیک این گونه مجموعهها که روند شناسایی و کشف فعالیتهای تروریستی است، خردهداستانهایی نیز به موازات محور اصلی قصه روایت شد که در نوع خود جذابیتهای فراوانی داشت. در «خانه امن» چگونگی شناسایی و انهدام تروریستهای انتحاری که قصد بمبگذاری در اماکن عمومی شهری را دارند به شکلی باورپذیر و البته پرهیجان به تصویر کشیده شده است. یکی از نکات قابل این سریال از حیث محتوایی، ارائه تصویری صریح و مستقیم از تفکر، شیوه رفتار و استدلال گروههای تکفیری در کنار شیوه عمل آنها بود.
حمیدرضا پگاه، پرویز فلاحیپور، امین زندگانی، سیما تیرانداز، سامان صفاری، شهروز ابراهیمی، علیرضا رئیسی، قربان نجفی، حمیدرضا عطایی، کاوه آفاق، سپیده خداوردی و سوگل طهماسبی از بازیگران اصلی این سریال بودند.
«سرجوخه» و ترور و ناامنی از دریچه قمار
اما سوژه آخرین همکاری صفری و معظمی، فعالیت سایتهای شرطبندی و قمار موضوع محوری سریال است که در تاروپود یک درام اجتماعی تنیده شده و شاکله این مجموعه تلویزیونی را شکل میدهد. دو شخصیت اصلی سریال یعنی کیان (سامان صفاری) و غلامرضا (حمیدرضا محمدی) از دو قشر متفاوت جامعه هستند که درگیر ماجراهای عشقی و البته قمارهای اینترنتی میشوند.
توجه برنامهسازان تلویزیون به موضوعات راهبردی و امنیتی بهویژه در حوزه کارهای نمایشی و سریالی اتفاقی مبارک است. البته پیش از این هم شاهد تولید و پخش سریالهای امنیتی و پلیسی همچون خواب و بیدار، هوش سیاه، آسمان من، تعبیر وارونه یک رویا و ... بودیم، اما چند سالی است که این روند با عمق و گستره بیشتری دنبال میشود. «سرجوخه» هم در همین دایره موضوعی قرار گرفته به عنوان چهارمین تجربه همکاری معظمی و صفری آنها را به یک زوج سریالساز شناختهشده تبدیل کرده است.
انتهای پیام/