دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مهر 1401 - 16:41
آنا گزارش می‌دهد؛

فرآیند بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کار در مجلس/ «صولت مرتضوی» وزیر می‌شود؟

فرآیند بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کار در مجلس  «صولت مرتضوی» وزیر می‌شود؟
قرار است فردا (چهارشنبه) جلسه بررسی سوابق و برنامه‌های صولت مرتضوی در صحن علنی مجلس برگزار شود، اما بیش از هر چیز نکته حائز اهمیت این است که آیا مرتضوی می‌تواند بر کرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکیه بزند؟
کد خبر : 809994

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، پس از به روی کارآمدن دولت سیزدهم، وزرای پیشنهادی از سوی سید ابراهیم رئیسی به مجلس معرفی شدند. در فهرست اعضای پیشنهادی کابینه «حجت الله عبدالملکی» برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین شده بود.

او که قبل از حضور در دولت، معاون کمیته امداد (ره) بود در سوم شهریور ۱۴۰۰ با ۱۹۱ رأی موافق، ۵ رأی ممتنع و ۷۷ رأی مخالف و با کسب اعتماد نمایندگان مجلس یازدهم، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفت.

عُمر وزارت عبدالملکی کوتاه بود و اعتراضات گسترده به عملکرد وی و نارضایی بازنشستگان از میزان افزایش حقوقشان دست به دست هم داد تا او با ارائه نامه‌ای به رئیس‌جمهور رسماً استعفای خود را اعلام کند.

پس از خداحافظی اولین وزیر جوانِ دولت سیزدهم، با حکم رئیس‌جمهور «زاهدی وفا» به عنوان سرپرست وزارت کار، به خیابان آزادی رفت و سرانجام ۲۹ شهریور به عنوان وزیر پیشنهادی به نمایندگان معرفی شد.

*حاشیه‌های جلسه رأی اعتماد آقای اقتصاددان!

۱۲ مهر درحالی جلسه رأی اعتماد زاهدی وفا در صحن مجلس برگزار شد که حاشیه‌ها بر متن غلبه کرد. پیش از آغاز جلسه علنی مجلس، جلسه مجمع عمومی فراکسیون انقلاب اسلامی با حضور اعضای این فراکسیون برگزار شد تا برنامه‌ها و عملکرد زاهدی‌وفا را بررسی و درباره وزیر پیشنهادی دولت اعلام نظر کنند.

اعضای این فراکسیون با ۷۷ رأی مثبت، موافقت خود را با گزینه پیشنهادی دولت اعلام کردند؛ ۵۴ رأی مخالف هم از سوی اعضای فراکسیون انقلاب راهی سبد وزیر پیشنهادی کار شد!

از سوی دیگر نظر مثبت کمیسیون‌های تخصصی پیرامون صلاحیت «زاهدی وفا» برای تصدی وزارت کار در صحن مجلس قرائت شده بود.

پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کار که با حضور رئیس جمهور برگزار شده بود، سایر اعضای دولت صحن مجلس را برای انجام رأی‌گیری ترک کردند تا رأی‌گیری درباره صلاحیت وزیر پیشنهادی کار آغاز شود. کارت‌های رأی میان نمایندگان توزیع شد و بعد از آنکه محمدباقر قالیباف، پایان اخذ آرا را اعلام کرد، چهار نفر از نمایندگان به جایگاه هیئت رئیسه فراخوانده شدند تا به عنوان ناظر، شاهد روند شمارش آرا باشند.

خبرنگاران در تلاش بودند تا پیش از اعلام رسمی، از طریق نمایندگان در جریان جزئیات رأی‌گیری و نتیجه شمارش آرا قرار بگیرند. سرانجام یکی از نمایندگان مجلس که در هیئت رئیسه نیز عضویت دارد در پاسخ به تماس خبرنگاران اعلام کرد که زاهدی‌وفا با اخذ حدود ۱۵۴ رأی قطعاً به عنوان وزیر رأی اعتماد را کسب کرده است و اگرچه نتیجه دقیق و تعداد آرای موافق و مخالف هنوز مشخص نیست؛ اما قطعاً وزیر پیشنهادی رأی لازم را آورده است.
این خبر به سرعت در رسانه‌ها و کانال‌های خبری منتشر شد، اما پس از چند دقیقه اعلام شد که وزارت کار به زاهدی وفا «وفا» نکرد و او با اختلاف یک رأی از مجلس رأی اعتماد نگرفت.
ماجرا از این قرار بود که در جریان شمارش رأی اعتماد به «زاهدی وفا» تعداد زیادی از نمایندگان در جایگاه سخنران مجلس، تعدادی از آن‌ها پایین پله‌های جایگاه هیئت رئیسه و گروهی دیگر نیز در اطراف صندلی اعضای هیئت رئیسه تجمع کردند. رفت‌وآمد‌ها به محل شمارش آرا و زمان‌بر شدن اعلام نتایج، نشانگر آن بود که بازشماری آرا صورت گرفته است. سرانجام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نتیجه نهایی را اعلام کرد و با اعدادی که خواند رسماً اعلام شد که زاهدی‌وفا، وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را بیش از یک سرپرست تجربه نخواهد کرد.
او همچنین در تذکری به رسانه‌ها از آن‌ها خواست صرفاً به نتایج ارائه شده از تریبون رسمی مجلس تکیه کنند و بر اساس اظهارات غیر رسمی، خبری منتشر نکنند.

*فرآیند رأی اعتماد به «صولت مرتضوی»

۱۲ مهرماه رئیسی درحالی بهارستان را به سمت پاستور ترک کرد که سرپرست او وزیر نشد از این رو باید وزیر پیشنهادی جدید را مجدد به مجلس معرفی می‌کرد. در رسانه‌ها و فضای مجازی اسامی برخی شخصیت‌ها به عنوان وزیر پیشنهادی مطرح می‌شد و حتی نام آن‌ها در نشست خبری اخیر سخنگوی دولت هم توسط یک خبرنگار برده شد، اما رئیسی تصمیم دیگری گرفت.

۲۳ مهرماه معاون پارلمانی رئیس جمهور از معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: آیت الله رئیسی در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی «سید صولت مرتضوی» را به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی کرد. پس از ارسال این نامه روز ۲۴ مهر ماه در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام وصول شد.

قرار است فردا (چهارشنبه) جلسه بررسی سوابق و برنامه‌های صولت مرتضوی در صحن علنی مجلس برگزار شود.

طبق آئین نامه داخلی مجلس، در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی ابتدا نظر کمیسیون تخصصی درباره برنامه‌های ارائه شده وزیر به نمایندگان ارائه می‌شود. طبق گفته، ولی اسماعیلی، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی توانست نظر مثبت کمیسیون اجتماعی را کسب کند؛ بنابراین گزارش این کمیسیون در قالب اعلام نظر مثبت در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.

زمان در نظر گرفته شده برای رئیس جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی یک ساعت است و وزیر پیشنهادی نیز نیم ساعت وقت دارد تا نظرات و دیدگاه‌های خود را برای نمایندگان تشریح کند.

طبق آئین نامه داخلی مجلس، در جلسه رأی اعتماد، دو نماینده به عنوان مخالف و دو نماینده به عنوان موافق وزیر پیشنهادی نظرات خود را بیان می‌کنند که هر کدام ۱۵ دقیقه وقت دارند. آن‌ها می‌توانند بخشی و یا کل وقت خود را به نماینده دیگر واگذار کنند.

در مجموع، زمان برگزاری جلسه رأی اعتماد دو ساعت و نیم به طول می‌انجامد و رأی‌گیری در جلسه رأی اعتماد به صورت ورقه‌ای است.

حال باید منتظر ماند و دید آیا «صولت مرتضوی» که در کارنامه اجرایی خود معاون اجرایی رئیس جمهور، سرپرست نهاد ریاست جمهوری، معاون سیاسی وزیر کشور، استاندار خراسان جنوبی، شهردار مشهد رئیس سازمان املاک و اموال بنیاد مستضعفان، مدیرعامل سازمان موقوفات آستان قدس رضوی و فرماندار بیرجند را ثبت و ضبط کرده است می‌تواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد؟
قرار است نظر فراکسیون انقلاب پس از رأی گیری از اعضا و پیش از جلسه رأی اعتماد اعلام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب