دولت برنامه ویژهای برای زنان روستایی و عشایری و بازماندگان از تحصیل دارد
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، انسیه خزعلی روز شنبه در همایش روز جهانی زن روستایی و ششمین همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار که در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد افزود: سال گذشته در همین زمان صندوق کارآفرینی امید وعده وام ازدواج زوجین روستایی دهه ۶۰ را داد که امیدواریم اکنون نیز این مهم عملیاتی شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهارداشت: طبق آمارها تجرد دختران روستایی بسیار بیشتر از زنان شهری است و نیاز است که پشتیبانیهای لازم را برای ازدواج در روستا و تحکیم خانواده داشته باشیم که البته این مهم سال گذشته مصوب شد تا تسهیلات ویژهای برای زوجین روستایی اختصاص یابد و تا پایان سال این تسهیلات برای کسانی که این شرایط را داشته باشند، تحقق مییابد.
وی تصریح کرد: براساس آمار سال ۹۵، حدود ۱۰ میلیون نفر از زنان در روستا زندگی میکنند که میانگین سن ازدواج آنها ۲۳ سال است که به دلیل تجردی که وسعت گرفته نیازمند پشتیبانیهای جدی فرهنگی و اقتصادی است.
خزعلی اضافه کرد: اکنون ۶۵ درصد زنان روستایی دارای همسر هستند که بخشی به دلیل فوت همسر و طلاق و ۲۶ درصد تجردهای قطعی داریم.
وی با تاکید براینکه سواد، آموزش، بهداشت و پشتیبانی از زندگی خانوادگی زنان را در اولویتهای مسائل زنان قرار داده ایم افزود: بیش از ۹۰ درصد در سطح کشور باسواد داریم، اما این سهم در روستاها و عشایر پایین است که برنامه ویژهای برای زنان روستایی و عشایری و بازماندگان از تحصیل خواهیم داشت و اعتبارات ویژهای برای این بخش تصویب کرده ایم. با اجرای طرح جدیدی قرار است بازماندگان از تحصیل ریشه کن شوند.
وی درخصوص حضور زنان در روستاها افزود: حضور زنان در روستاها علاوه بر جلوگیری از مهاجرت موجب ماندگاری و پویایی روستاها و پایدرای امنیت غذایی میشود که امیدواریم با پشتیبانیهای لازم این ماندگاری را سبب شویم.
خزعلی در بخش صندوقهای خرد روستایی گفت: معاونت زنان تسهیلاتی را در ۱۹ استان به کارآفرینانی ارایه داد تا زنان را تحت پوشش قرار دهند و برای مسکن زوجین دهه ۶۰ گامهایی خواهیم برداشت. زنان در بخش کشاورزی و کشت گیاهان دارویی طی سالهای اخیر اقدامات خوبی را انجام داده اند که امیداریم با حمایتهای لازم این امر استمرار یابد.
وی درباره بیمه زنان روستایی اظهارداشت: بیمه زنان روستایی در غالب طرح جوانی جمعیت انجام میشود.
خزئلی اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه اعتبارات و تسهیلات لازم برای توانمند سازی و کارآفرینی و صادرات و بازاررسانی زنان انجام میشود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور دربحث بهداشت زنان روستایی و عشایری گفت: اکنون کمبود پزشکان متخصصین و اورژانس هاوایی را در این مناطق داریم که باید رفع نیازمندی انجام شود.
انتهای پیام/