دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1401 - 13:40
اسماعیل‌پور در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تشخیص ناخالصی در بطری‌های کنسرو با هوش مصنوعی

تشخیص ناخالصی در بطری‌های کنسرو با هوش مصنوعی
معاون دانشگاه آزاد همدان عنوان کرد که یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه هوش مصنوعی در مرکز رشد این دانشگاه با ساخت دستگاهی موفق به تشخیص ناخالصی در بطری‌های کنسرو شده است.
کد خبر : 809409

منصور اسماعیل‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در همدان، درباه برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در حوزه دانش‌بینان بیان کرد: مهم‌ترین کار درباه اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان، افزایش مأموریت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی است؛ زیرا همان‌طور که می‌دانیم مأموریت سنتی دانشگاه‌ها شامل تحقیقات کاربردی و تربیت کارشناسان بوده است؛ اما در راستای پاسخگویی به نیاز اقتصاد دانش‌بنیان، مأموریت‌های جدیدی به دانشگاه‌ها محول شد که عبارت‌اند از تحقیقات کاربردی و تقاضامحور، نوآوری و کارآفرینی و فراهم آوردن بستر‌های لازم برای تجاری‌سازی دستاورد‌های پژوهشی. علاوه بر این، نهاد‌های جدید مانند مراکز نوآوری و مراکز رشد فناوری و پارک‌های علم و فناوری ایجادشده که خروجی دانشگاه‌ها را حمایت کرده تا بتوانند شرکت‌های دانش‌بنیان را تشکیل دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: فرایند آشنایی با مأموریت‌های جدید دانشگاه‌ها و ایجاد نهاد‌های جدید و قوانین حمایتی از اقتصاد خصوصی دانش‌بنیان با تأخیر آغاز شده است؛ اما امروز در شرایطی هستیم که دانشگاه‌ها به‌عنوان نهاد اصلی توسعه، حرکت خود را برای تربیت کارشناسانی که نه برای اقتصاد خمود و بی‌تحرک دولتی؛ بلکه برای کارشناسانی که بتوانند منشأ و مصدر ایجاد شرکت دانش‌بنیان شوند، آغاز کردند.

اسماعیل‌پور با بیان اینکه یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها تولید دانش‌بنیان و یا به تعبیر بهتر تولید بر پایه دانش است، گفت: بر این اساس از ۲۰ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز و زیرساخت‌های لازم را با عنوان مراکز رشد ایجاد کرده است.

این مسئول در پاسخ به این سؤال که آیا شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد همدان تاکنون در عرصه تولید محصولات منحصربه‌فرد مورد نیاز در تولید و صنعت ورودی داشته‌اند، گفت: یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در مرکز رشد در حوزه هوش مصنوعی برای تشخیص ناخالصی در شیشه و بطری‌های کنسرو ورودی داشته و به سفارش یک شرکت صنایع غذایی به تولید این محصول اقدام کرده به‌نحوی‌که موفق به ساخت دستگاهی شده که می‌تواند ناخالصی‌هایی مانند تار مو، گرد و غبار و ... را داخل بطری‌های کنسروی از طریق بینایی ماشین یعنی هوش مصنوعی تشخیص دهد.

وی با تأکید بر اینکه اکنون محصول ساخته‌شده در خط تولید صنایع غذایی این شرکت مورد استفاده قرار گرفته است، افزود: رایزنی‌ها و نیز موفقیت این شرکت دانش‌بنیان در مسابقه میدان باعث شد که سرمایه‌گذار برای تولید انبوه این دستگاه پای کار آید، سپس با چند شرکت دیگر قرارداد منعقد کرده تا بتواند دستگاه تولیدی را بهینه‌سازی کرده و نسبت به تولید انبوه آن اقدام کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان افزود: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی خود را موظف به تولید و حمایت از محصول‌های دانش‌بنیان می‌داند از همه افراد حقیقی و حقوقی فعال در عرصه فناوری برای حضور در بستر ایجادشده از سوی این دانشگاه در عرصه دانش‌بنیانی دعوت می‌کند؛ البته لازم نیست که حتماً افراد و شرکت‌های فناور دانشجوی این دانشگاه باشند؛ بلکه از خارج از دانشگاه نیز در این زمینه پذیرش دارد و زیرساخت‌های لازم برای فعالیت‌ها آن‌ها فراهم است.

وی با تأکید بر اینکه افراد و یا شرکت‌های دارای ایده و یا افراد و شرکت‌هایی که نمونه آزمایشی ساخته‌اند بر اساس بخشنامه‌های موجود مورد حمایت قرار می‌گیرند، ابراز کرد: این حمایت‌ها در حوزه ایده و محصول و در قالب حمایت‌های مالی و لجیستکی و تجهیزاتی انجام می‌شود و هدف از این کار ایجاد اشتغال و درآمد از طریق به‌کارگیری دانش به‌عنوان یکی از رسالت‌های دانشگاه‌ها است.

حضور ۴۶ استارت‌آپ از استان همدان در رویداد عصر امید

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از سال گذشته گامی روبه‌جلو در راستای تحقق گام دوم انقلاب برداشته است و با برگزاری رویداد عصر امید توانست حدود هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه پای کار دانش‌بنیان‌ها بیاورد. در رویداد عصر امید ۴۶ استارت‌آپ از استان همدان حاضر بودند که یکی از استارت‌آپ‌ها در حوزه بلاکچین (زنجیره گروهی) توانست مقام دوم کشوری را از آن خود کند.

اسماعیل‌پور گفت: کسب این موفقیت‌ها توسط شرکت‌ها و گروه‌های همدانی منجر به جلب حمایت‌های مؤسسات و شرکت‌های سرمایه‌گذاری شد و بر این اساس با توجه به شعار سال هدف‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی همدان در این وادی این است که بتواند هسته را به واحد‌های فناور و واحد‌های فناور را به شرکت‌های فناور بدل کند.

تشخیص ناخالصی در بطری‌های کنسرو با هوش مصنوعی

وی با اشاره به اینکه در هسته‌های فناور ایده، واحد‌های فناور محصول و در شرکت‌های فناور فروش مورد توجه است، ابراز کرد: بر این اساس به‌دنبال آن هستیم که از ایده به محصول و سپس به بازار رسیده و درآمدزایی کنیم؛ تعهد دانشگاه آزاد اسلامی همدان در این زمینه تا پایان سال مالی که آخر مرداد سال آینده است درکل استان حدود ۳.۵ میلیارد تومان درآمد از دانش‌بنیان‌هاست.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه این درآمد از طریق شرکت‌های فناور فروش فناوری و خدماتی که می‌توانیم ارائه کنیم، حاصل خواهد شد، اظهار کرد: اکنون ۱۷ هسته و واحد فناور و نیز دو شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان مستقر هستند.

اسماعیل‌پور حمایت‌ها را منوط به آن دانست که فعالیت‌ها در قالب کدام رده (هسته، واحد فناور) باشد، افزود: اختصاص یک دفتر کار با کلیه امکانات و فضای کار اشتراکی، سالن کنفرانس به‌صورت رایگان ازجمله این امکانات است. بنا به نوع فعالیت، خدمات آزمایشگاهی نیز در اختیار آنها قرار می‌گیرد، زیرا فقط در واحد همدان بالغ‌بر ۴۰ میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی موجود است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد همدان با بیان اینکه درواقع هسته‌های فناور از طریق تجهیزات موجود می‌توانند ایده را به محصولات آزمایشگاهی بدل کرده و درنهایت محصول آزمایشگاهی را نیز از طریق یافتن سرمایه‌گذار که این کار توسط شتاب‌دهنده‌ها حاضر در مرکز رشد انجام می‌شود به تولید انبوه برسانند، گفت: اکنون در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد همدان دو شتاب‌دهنده فعال هستند که وظیفه آن‌ها پیوند محصول آزمایشگاهی با بازار است، شتاب‌دهنده‌ها سرمایه‌گذار را پیدا کرده و می‌توانند در پی آن به تولید تجاری محصول کمک کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب