۲ عامل خنثیکننده تبلیغات منفی علیه ایران و اسلام
موسس و عضو هیئتمدیره «مرکز اسلامی اهل بیت (ع) ژنو» در گفتگو با خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا عنوان کرد: اسلامهراسی و ایرانهراسی همچنان به عنوان یک پروژه در فضای رسانهای جهان غرب دنبال میشود. برای خنثیسازی این اقدامات نیازمند تلاشهای زیاد در مسیر درست هستیم.
«مغیث حسین» فعال فرهنگی ۵۲ ساله اهل سوئیس در ادامه گفت: من متولد ژنو دومین شهر بزرگ سوئیس هستم و بخش عمدهای از عمرم را در همین شهر سپری کرده ام. اکنون هم به عنوان کارشناس حوزه آیتی فعالیت میکنم. یکی از ویژگیهای شهر ژنو این است که دفتر بسیاری از نهادهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ورزشی در این شهر واقع شده و به آن جنبه بینالمللی بخشیده است. در تنیجه، در صدر اخبار رسانهها قرار دارد و شهری است که در آن رفت آمدهای بینالملی زیادی صورت میگیرد.
تأسیس یک مرکز چند فرهنگی و چندزبانی در قلب اروپا
وی افزود: برای تمرکز بخشیدن به فعالیتهای پراکنده شیعیان سوئیس، حدود ۲۵ سال پیش بود که مرکز اسلامی اهل بیت (ع) را پایهگذاری کردیم. عمده فعالیت ما برقراری تعامل میان شیعیان و برادران اهل سنت در سوئیس و در گام بعدی معرفی درست فرهنگ اسلامی به سایر اهالی این کشور وکشورهای اروپایی است.
این فعال فرهنگی ساکن سوئیس اظهارکرد: به این منظور تلاش کردیم تا در این مرکز یک فضای چندفرهنگی و چندزبانی با محوریت آموزههای شیعی داشته باشیم. امروز شما میبینید که در مرکز اهل بیت (ع) ژنو از اهالی ایران، افغانستان، هند و پاکستان، عراق و سایر کشورها فعالیت دارند. در این مرکز، هم برنامههای آموزشی و هم فعالیتهای اجتماعی و عامالمنفعه را دنبال میکنیم ضمن این که در مناسبتهایی مثل ماه مبارک رمضان و عزاداری ماه محرم نیز شاهد حضور جمعیت قابلتوجهی از مسلمانان ساکن سوئیس هستیم.
مغیث حسین گفت: همین فعالیتها میتواند تا حدود زیادی زهر تبلیغات منفی رسانههای خارجی علیه آموزههای اسلامی را خنثی کند. ما به دنبال این هستیم که در قلب اروپا چهرهای درست و واقعی از اسلام ارائه کنیم.
خنثیسازی اسلامهراسی در دو جبهه
عضو هیئتمدیره مرکز اسلامی اهلبیت (ع) در شهر ژنو با ابراز خرسندی از سفر به ایران افزود: البته من پیش از این هم به ایران آمده بودم و همیشه از این سفرها خاطرات خوبی داشتهام. به نظر من مقابله با ایرانهراسی و اصلاح چهره نادرستی که از اسلام به شهروندان غربی ارائه میشود نیازمند تلاش در دو جبهه است. در جبهه اول، از داخل ایران محتواهای جذاب تولید شده و از طریق رسانهها ارائه میشود. در سالهای اخیر شبکه تلویزیونی پرس تیوی به خوبی توانسته این وظیفه را انجام دهد و تأثیر مثبتی روی فضای رسانهای غرب داشته است؛ اما به دلیل تحریمهای فنی و محرومشدن از ماهوارههای جهانی به هر حال این گونه فعالیتها نیز محدود خواهد شد.
وی افزود: با توجه به این شرایط و سختی صدور محتوای فرهنگی از داخل ایران، باید ظرفیتهای خارج از کشور را فعال کرد. این همان کاری است که ما در مرکز اسلامی اهل بیت (ع) و با همکاری سایر موسسات اسلامی و شیعی در اروپا و آمریکای شمالی انجام میدهیم. مثلاً جلسات گفتگوی تخصصی برگزار میکنیم که در آن چهرههای فرهنگی و علمی غیرمسلمان هم حضور دارند یا این که در مناسبتهای ملی و مذهبی برنامههایی را برای شهروندان غیرمسلمان تدارک میبینیم. وقتی این گفتگو شکل بگیرد، میتوان زمینه اصلاح اسلامهراسی را از داخل اروپا و کشورهای غربی فراهم کرد.
این فعال دینی ساکن سوئیس اظهارکرد: گسترش گردشگری فرهنگی هم راه دیگری برای بیاثر کردن تبلیغات منفی رسانههای غربی است. یکی از هم کلاسیهای من در دانشگاه که غیرمسلمان هم بود و اتفاقاً میانهای با مذهب نداشت، برای دیدن آثار تاریخی و طبیعی به ایران سفر کرد. او پس از بازگشت از ایران به من گفت که نظرش نسبت به فرهنگ و مردم ایران کاملاً تغییر کرده است و از این به بعد با دادههای ارائه شده از سوی رسانههای غربی به دیده تردید نگاه میکند؛ بنابراین گردشگری در کنار فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور، دو بازوی اصلاح اسلامهراسی و ایرانهراسی هستند که باید با برنامهریزی درست عملیاتی شوند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/