دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1401 - 07:56
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

کاهش اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی با محصولی دانش‌بنیان/ وقتی انرژی، هزینه‌ و تولید همزمان مدیریت می‌شوند

کاهش اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی با محصولی دانش‌بنیان  وقتی انرژی، هزینه‌ و تولید همزمان مدیریت می‌شوند
مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی و دامپروری عنوان کرد: سیستم هوشمند اتوماسیون میزان اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی در این صنایع را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
کد خبر : 808444

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ شرکت پژوهشی «سیمرغ هوشمند انرژی» در زمینه مشاوره، طراحی، ساخت سیستم اتوماسیون هوشمند کشاورزی و دامپروری فعالیت می‌کند که تعدادی از بهترین متخصصان صنعتی با برند تجاری سیمرغ در زمینه‌های گوناگون گرد هم آمده و با محور قراردادن نقش کشاورزی مدرن در پیشگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی و در راستای توسعه ملی همگام شده‌اند.

محصول صنعتی این شرکت دانش‌بنیان، سیستم هوشمند اتوماسیون بوده که کمک می‌کند پارامترهای محیطی تأثیرگذار در فرآیند تولید محصول قابل پایش بوده و کنترل آن در کمترین زمان ممکن میسر شود.این سیستم میزان اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی یا تأخیر زمان واکنش‌های انسانی را نیز تا حد زیادی کاهش می‌دهد و قادر است توانمندی کاربر در برنامه‌ریزی‌های آینده را افزایش دهد و بسیاری از چالش‌های پیش رو را پیش‌بینی کند.

محصولی که اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی را کاهش می‌دهد/ مدیریت میزان انرژی مصرفی، هزینه‌ها و تولید به طور همزمان

این شرکت به منظور اجرای هرچه بهتر پروژه‌ها و تست اولیه برنامه‌های کنترلی، دارای یک بورد تخصصی آزمایشگاهی محصولات اتوماسیون در کارگاه تولیدی خود است. به منظور اطمینان از عملکرد بهینه محصولات اتوماسیون، دارای یک مرکز تحقیقات گلخانه‌ای پیشرفته نیز هست تا با کمک متخصصین واحد R&D بتواند محصولات خود را مطابق با فناری روز و نیاز مشتریان توسعه داده و به‌روزرسانی کند.

خبرگزاری آنا به عنوان دیده‌بان علم، فناوری و نوآوری به‌منظور کمک به رشد و توسعه عرصه علم و فناوری کشور و در راستای معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه فعالیت‌، تولید و دستاوردهای علمی آنها گفت‌وگویی را با احمد روحانی دکتری تخصصی برق و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سیمرغ هوشمند انرژی مستقر در پارک علم و فناوری فارس ترتیب داده تا جزئیات فعالیت این شرکت را بررسی کند.

اهمیت افزایش بهره‌وری کمّی و کیفی محصول در برابر سرمایه‌گذاری

وی با ببان اینکه این شرکت فناور در حوزه محصولات پیشرفته کشاورزی، دامپروری و صنعتی راه‌اندازی شده و در زمینه ساخت سیستم‌های اتوماسیون پیشرفته در حال فعالیت است به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز و تاکنون موفقیت‌ها و دستاورد‌هایی ازجمله شرکت برتر استان فارس در سال ۱۳۹۸، شرکت برتر مستقر در مرکز رشد کشاورزی و صنایع تبدیلی پارک علم و فناوری فارس و اخذ مجوز‌هایی مانند گواهی صادرات و واردات و ذکر نام محصول در لیست تأیید جهاد کشاورزی و ده‌ها مجوز‌های لازم را کسب کرده‌ایم.

روحانی با اعلام این اکنون بیش از ۱۰ نیروی متخصص با تحصیلات عالی در این شرکت فعال هستند، اظهار کرد: فرآیند استقرار شرکت در مجموعه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی بیضا در حال پیگیری است تا زمینه‌های گسترش همکاری مهیا شود؛ چراکه ظرفیت دانشگاه و موقعیت آن می‌تواند کمک بسزایی در فرهنگ‌سازی و استفاده از فناوری روز دنیا داشته باشد.

این فعال حوزه دانش‌بنیان در پاسخ به این پرسش که محصول شرکت متبوع شما چه نیازی از نیازهای کشور را برطرف می‌کند؟ بیان کرد: دنیای امروز دنیای استفاده از تکنولوژی برای بهترزیستن است، به عبارت دیگر با توجه به افزایش جمعیت و تغییر آمایش سرزمین‌های مختلف در سراسر دنیا، ساختارهای سنتی نه‌تنها پاسخگوی نیاز بشر نخواهند بود؛ بلکه ممکن است موجب آسیب‌های جبران‌ناپذیر به نسل‌های آینده شود.

محصولی که اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی را کاهش می‌دهد/ مدیریت میزان انرژی مصرفی، هزینه‌ها و تولید به طور همزمان

وی ادامه داد: از آنجا که امروزه افزایش بهره‌وری کمّی و کیفی محصول در برابر سرمایه‌گذاری انجام شده از اهمیت خاصی برخوردار است، سیستم هوشمند اتوماسیون کمک می‌کند تا پارامترهای محیطی تأثیرگذار در فرآیند تولید محصول قابل پایش بوده و کنترل آن در کمترین زمان ممکن میسر شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: سیستم هوشمند اتوماسیون میزان اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی یا تأخیر زمان واکنش‌های انسانی را هم تا حد زیادی کاهش می‌دهد و ابزار تولیدی قادر است توانمندی کاربر در برنامه‌ریزی‌های آینده را افزایش دهد و بسیاری از چالش‌های پیش رو را پیش‌بینی کند.

روحانی توضیح داد: اصولاً بشر همواره دنبال ابزاری است که قدرت کنترل وی بر شرایط محیطی را افزایش دهد، بر همین مبنا جذابیت اصلی سیستم اتوماسیون در آن است که مشتری ابزاری به‌دست می‌آورد که ترکیبی از سخت‌افزار و نرم‌افزار مدرن با کاربری آسان است (User Friendly) و به کمک آن قدرت مدیریت شرایط محیطی، مدیریت میزان انرژی مصرفی، مدیریت هزینه‌ها و مدیریت تولید را به‌دست می‌آورد.

وی افزود: کاربر می‌تواند به کمک سیستم‌های راهبری که در سیستم اتوماسیون پیش‌بینی شده از هر مکان یا زمانی از شرایط لحظه‌ای منطقه زیرپوشش سیستم اتوماسیون آگاهی پیدا کند و آن را با ارسال فرمان‌های پیش‌بینی شده کنترل کند. به‌علاوه قابلیت‌های آماری سیستم، امکان پایش وضعیت دوره‌ای را در هر بازه زمانی که کاربر بخواهد برای وی فراهم می‌کند و براساس آن می‌توان برنامه‌های آتی تولید را برنامه‌ریزی و اجرایی کرد.

محصولی که اتلاف سرمایه ناشی از خطای انسانی را کاهش می‌دهد/ مدیریت میزان انرژی مصرفی، هزینه‌ها و تولید به طور همزمان

لزوم تعریف زیرساخت‌ها با بهره‌گیری از تجارب پارک‌های علم و فناوری

روحانی نواقص و کمبودها در مسیر تجاری‌سازی محصولات فناور را بیان و تشریح کرد: نبود حمایت‌های برون‌سازمانی (به‌دلیل نوپابودن شرکت)، ناتوانی در تأمین منابع اولیه برای تولید انبوه، افزایش ناگهانی نرخ ارز و هزینه‌های جاری و رقابت نابرابر با محصولات بی‌کیفیت وارداتی ازجمله این کمبودها و نواقص هستند.

وی افزود: با توجه به شبکه گسترده دانشگاه آزاد اسلامی در کشور و ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص و زیرساخت‌های مناسب فضای آموزشی و آزمایشگاهی، می‌توان در راستای گسترش فعالیت‌ها از این سرمایه عظیم بهره برد که نیازمند همکاری مسئولان دانشگاه است. مراکز رشد واحدهای فناور این دانشگاه نوپا بوده و نیازمند تعریف زیرساخت‌ها، حمایت‌ها و مشاوره‌های گسترده با بهره‌گیری از تجارب موفق پارک‌های علم و فناوری هستند.

گفتگو از حسین بوذری

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب