دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت وارده؛

تقویت احساس عزّت جوانان با فرهنگ‌سازی دفاع مقدس

تقویت احساس عزّت جوانان با فرهنگ‌سازی دفاع مقدس
تاریخ دفاع مقدس ابزار فرهنگ‌سازی قوی برای مهندسی فرهنگ جامعه‌ امروز است، محتوایی که با برجسته‌سازی ارزش‌ها و انتقال آن به نسل جوان می‌تواند نقش بسزایی در تقویت اعتماد به نفس ملّی و احساس عزّت جوانان داشته باشد.
کد خبر : 807463

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دفاع مقدس برگ زرینی در تاریخ انقلاب است که مانند گنجینه‌ عظیمی از ارزش‌های اسلامی در اختیار ما قرار گرفته است.

تاریخ هشت ساله‌ دفاع مقدس عرصه‌ به منصه‌ ظهور رسیدن استعداد‌های نهفته‌ ملّت ایران بود که به تعبیر مقام معظم رهبری، میدان آزمون و شناسایی خالص از ناخالصی‌ها بود.

جنگ را چه کسی به وجود آورد؟ نمی‌شود گفت جنگ را فقط عراق به وجود آورد. همه‌ قراین از اول کار نشان می‌داد که استکبار پشت سر عراق است؛ او را کمک نظامی کردند؛ از لحاظ تبلیغاتی به او کمک کردند و شورای امنیت را در خدمت متجاوز قرار دادند؛ چراکه یکی از شگرد‌های استکبار جهانی برای جلوگیری از رسیدن کشور‌های مستقل به اهداف و آرمان‌های خود حمله‌ نظامی است.

در جنگ هشت ساله ما فقط با عراق در حال جنگ نبودیم، آمریکا، شوروی و برخی از کشور‌های اروپایی و مرتجع منطقه به صورت مستقیم از صدام جنایتکار پشتیبانی می‌کردند؛ اما در نهایت جمهوری اسلامی ایران در جنگ هشت ساله پیروز نهایی بود.

رهبری داهیانه‌ امام خمینی (ره)، ایمان و شجاعت ناشی از آن، دانش نظامی و وحدت، عوامل اساسی بودند که موجب پیروزی جمهوری اسلامی ایران در جنگ هشت ساله شد. احساس عزّت ایرانیان، ایجاد انگیزه، امیدواری، عزّت اسلام، شکوفایی استعداد‌های پنهان، آبدیده شدن جوانان و مردم و حفظ و تقویت هویت ملّی از برکات دفاع مقدس هستند.

دفاع مقدس نماد و نشانگر ویژگی‌هایی مانند ظرفیت‌های ملّت، ایثار، طاقت عظیم ملت ایران، ارزش‌ها، توانایی‌ها و نقاط قوت ملت ایران، اخلاص، حماسه، معنویت، دینداری، آرمانخواهی، ایستادگی و مقاومت، تدبیر، حکمت و نماد سربلندی نیرو‌های مسلّح است که برابر نظر مقام معظم رهبری باید زنده نگاه داشته شوند.

وظایف ما در قبال تاریخ دفاع مقدس مستندکردن مستمر تاریخ دفاع مقدس، تبیین دفاع مقدس، انتقال تاریخ دفاع مقدس به نسل‌های جوان، برجسته کردن ارزش‌های دفاع مقدس، برجسته سازی و قدردانی از رزمندگان، تبیین نقش زنان در دفاع مقدس، تبیین نقش ارتش در دفاع مقدس، تبیین نقش نیروی هوایی در دفاع مقدس و ادای احترام به نماد‌های این دفاع است.

ارزش‌های دفاع مقدس کدامند؟

در بخش‌های بالا به این نکته اشاره شد که یکی از وظایف متولیان فرهنگ جامعه، برجسته کردن ارزش‌های دفاع مقدس است و اما برخی از مهم‌ترین این ارزش‌ها از دیدگاه مقام معظم رهبری، ایثار، ایمان، معنویت، کاردانی و تفکر و روحیه و منش اسلامی هستند.

سوال اساسی دیگر این است که حال که از منویات و انتظارات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم مستندسازی و تبیین تاریخ دفاع مقدس، برجسته کردن ارزش‌های دفاع مقدس و لزوم انتقال این ارزش‌ها به نسل جوان آگاه شدیم، باید از چه ابزاری برای انتقال این محتوا‌های ارزشمند استفاده کنیم؟ توصیه‌ معظم له استفاده از ابزار هنر است و نکته‌ مهم در مستندسازی تاریخ دفاع مقدس از دیدگاه ایشان، واقع‌بینی و پرهیز از مبالغه است.

تاریخ دفاع مقدس، ابزار فرهنگ سازی قوی برای مهندسی فرهنگ جامعه‌ امروز است. محتوایی که با برجسته سازی ارزش‌ها و انتقال آن در قالب هنر به نسل جوان می‌تواند نقش بسزایی در تقویت اعتماد به نفس ملّی و احساس عزّت جوانان داشته باشد، منوط به آنکه هنگام کار در این حوزه، دیدگاه‌های روشنگر مقام معظم رهبری و فرماندهی کلّ قوا در دستور کار و مد نظر متولیان و مجریان امور فرهنگی قرار بگیرد.

* مهران صمدی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

 انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب