برنامه هفتم تبیین دفاع مقدس را مطالبه عمومی بداند/ ۳ اولویت فرهنگی نوجوانان در حوزه تاریخ جنگ
رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ خبرگزاری آنا با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه از سوی مقام معظم رهبری گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تدوین این سیاستها، نظر بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس را خواستند و ما هم نظراتمان را ارائه دادیم. تلاش ما در بنیاد این است که برنامههای آینده خودمان را با این سیاستها و برنامه منبعث از آن هماهنگ کنیم.
سردار بهمن کارگر اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید در جریان تهیه برنامه هفتم و در بخش فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد بحث تبیین دفاع مقدس است. همان چیزی که در قالب «جهاد تبیین» مدنظر مقام معظم رهبری نیز قرار دارد. این «تبیین» باید زمینهها، چگونگی و نتایج و دستاوردهای جنگ تحمیلی را پوشش دهد. پیشنهادهایی که ما ارائه کردیم نیز در همین محورها است. قرار است تا در جلساتی که دولت و مجلس در این زمینه دارند حضور داشته باشیم و پیشنهادات تکمیلی را ارائه کنیم تا انشاالله یک برنامه کاربردی و مناسب در مجلس تصویب شود.
وی افزود: در برنامه ششم موارد خوبی برای نشر فرهنگ دفاع مقدس دیده شده بود و بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز به خوبی توانست خود را با این برنامه هماهنگ کند. امیدواریم این اتفاق در برنامه هفتم هم تکرار شود تا شاهد جهش بیشتر دراین زمینه باشیم. در این میان یکی از مسائلی که باید زیربنای برنامهها و تصمیمگیریها قرار بگیرد، توجه به نسل نوجوان و جوان است. به هر حال تا بیست یا سی سال آینده احتمالاً بخش زیادی از ایثارگران و رزمندگان و خانواده شهدای دفاع مقدس در میان ما نباشند و یا شرایط مناسبی برای ایفای نقش فعالانه در این حوزه نداشته باشند. باید در برنامه هفتم، این چشمانداز مورد توجه باشد و فرایند انتقال ارزشهای دفاع مقدس شتاب بیشتری بگیرد.
کارگر عنوان کرد: نوجوانان ما ظرفیتهای کشفنشدهای در حوزه تبیین دفاع مقدس هستند. تا قبل از کرونا سالانه بیش از هفت میلیون نفر به سفرهای راهیان نور میرفتند که از این رقم بیش ازهفتاد درصد جوانان بین پانزده تا سی سال بودند. در سالی که پشت سر گذاشتیم، ما در بیستم اسفندماه فراخوان سفرهای راهیان نور را اعلام کردیم و بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر به خوزستان رفتند که بیشترآنها هم با هزینه شخصی و وسایل حمل ونقل خودشان رفته بودند. همه اینها نشان میدهد که تبیین دفاع مقدس یک مطالبه عمومی است که باید در برنامه هفتم هم مورد توجه قرا بگیرد. ما یک نظرسنجی از نوجوانان سراسر کشور داشتیم که بر مبنای آن ساخت یادمان شهدای گمنام، اردوهای راهیان نور و ساخت سریال با موضوع شهدا را به عنوان محبوبترین برنامهها و اولویتهای خودشان در حوزه فرهنگ دفاع مقدس مشخص کرده بودند که به نظرم همین موارد باید بیشتر مدنظر سیاستگزاران باشد.
رئیس بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: ان شاالله ما نیز در همین مسیر، امسال پنج موزه دفاع مقدس را افتتاح خواهیم کرد که هر کدام از این موزهها خودش یک پاتوق فرهنگی است. از سوی دیگر ساخت یادمانهای شهدای گمنام را نیز با جدیت دنبال خواهیم کرد. امسال میزان استقبال خوب مردم از فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» را دیدیم که انشاالله سریال آن هم به زودی در تلویزیون پخش خواهد شد.این مجموعه با همکاری بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس ساخته شده است. این فیلم یکی از آثاری بود که روایت صحیحی از زندگی شهید مهدی باکری و سالهای دفاع مقدس داشت و برپایه اسناد معتبر تولید شده بود.
کارگر گفت: جا دارد که از صداوسیما هم تشکر کنم که در بسیاری از سریالهای خودش به نوعی به موضوع دفاع مقدس هم پرداخته؛ آن هم در آثاری که صرفاً موضوع آن به دوران دفاع مقدس ربطی نداشته است. اکنون چند سریال و فیلم دفاع مقدسی دیگر هم درحال ساخت است. فیلم سینمایی زندگی شهید بروجردی در موسسه اوج ساخته میشود وامیدوارم مورد توجه مردم عزیزمان قرار بگیرد. موزه انقلاب اسلامی نیز با مشارکت بنیاد شهید و بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس فیلم «اتاقک گلی» را درباره عملیات مرصاد خواهد ساخت که امیدوارم در همین روزها کلید بخورد و شاهد یک اثر تماشایی باشیم چرا که عملیات مرصاد عملیات بزرگ و حساسی بود و ناگفتههای فراوانی دارد.
انتهای پیام/۴۱۰۴/