جمهوری اسلامی یک الگو و واقعیت زنده
گروه سیاست خبرگزاری آنا- محیات کریمی- انقلاب اسلامی ایران در دهههای اخیر و در مقایسه با سایر انقلابها هم به لحاظ پذیرش عمومی و هم به لحاظ ماهیت رویدادی عظیم و ارزشمند و بی نظیر است.
به طوری که ایران، نخستین انقلاب سیاسی-اسلامی موفق را به جهان ارائه داد. انقلابی که مبتنی بر شعار الله اکبر و بر مبنای افکار شیعه و رهبری روحانیت است و مسلمانان جهان از برکت این انقلاب یعنی همان اعتلای اسلام و بازگشت افتخار و اقتدار به مسلمین در دنیایی که تحت سلطه ابر قدرت هاست، متمتع گردیدند.
این انقلاب ارزشمند در سالهای اخیر با توجه به سخنان مقام معظم رهبری؛ به عنوان یک الگو و واقعیت زنده، توانسته در مقابل انواع دشمنیها و حملات تابآوری نشان دهد و آن نهال تازه روییده را به درختی کهن تبدیل کند. البته از دیدگاه رهبر انقلاب مقصود از الگو بودن، الگوگیری از ساختار سیاسی نیست بلکه تمسک به اصول و مبانی امام بزرگوار است. در این رابطه باید اصول و مبانی اندیشه سیاسی امام در خصوص نظام جمهوری اسلامی به عنوان الگویی برای سایر کشورهای آزادی خواه را مورد بررسی قرار داد.
حضرت امام (ره) درباره تمایز انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابها میفرماید: «ما مدعی هستیم که انقلاب ما در عالم نظیر نداشته است برای اینکه اسلامی بوده است و، چون اسلامی بود و تمام افراد ملت شرکت در این امر داشتند، یک انقلابی نبود که یک حکومتی بیاید و حکومتی را ببرد، یا یک نظامی بیاید و یک حکومتی را ساقط کند. آن طور نبود. یک ملتی قیام کرد و ملتی که اسلامی بود، ملتی که خودش را پایبند اخلاق و پایبند اسلام میدانست و میداند، اینها قیام کردند و حریف خودشان را بیرون کردند و غلبه کردند.»
در فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران دو نکته در باره انقلاب ایران و ماندگاری آن تا کنون حائز اهمیت میباشد؛ اول اسلامی بودن انقلاب است.
البته در اندیشه سیاسی امام خمینی دو اسلام تعریف میشود، یکی اسلام ناب محمدی و دیگری اسلام آمریکایی، بدیهی است که در اینجا مقصود همان اسلام ناب محمدی میباشد.
امام راحل اسلام ناب محمدی را همان اسلامی حقیقی و اصیل میداند که در آن هیچگونه نقص و کاستی وجود ندارد و بعد از پیامبر گرامی، بدون هیچ انحرافی به امام معصوم رسیده است. اسلام اصیل صرفاً به ظاهر و پوسته دین توجه ندارد بلکه محتوا و درون آن، غنی و متناسب با نیازهای هر دورانی است.
این اسلام، علیه ظلم و ستم سلطهگران حرکت میکند و طرفدار نیکیها و امور خیر در جامعه و نظام است.
اسلام سیاسی که حضرت امام (ره) در میان ملت مسلمان ایران معرفی کرد، به دلیل وارستگی و حقایق آن به سرعت مورد توجه مسلمانان آزاده جهان قرار گرفت و مطالبات جدیدی را برای امتهای اسلامی در جای جای نقاط جهان اسلام به وجود آورد.
دومین ویژگی ماندگاری انقلاب، مردمی بودن است که مقام معظم رهبری به این موضوع چنین اشاره کردند: راز پرشکوه ماندگاری جمهوری اسلامی و نظام امام خمینی، با وجود همه پیشبینیهای دشمنان درباره زوال این نظام، همراهی دو کلمه «جمهوری» و «اسلامی» یعنی حاکمیت توأمان اسلام و مردم است و از این پس نیز همراهی همین دو کلمه تضمین پیشرفت مستمر خواهد بود.
از عواملی که میتواند در الگوگیری از نظام جمهوری ایران مؤثر باشد این است که هنگامی که ملتی از ملتهای مسلمان طرحی نو برای رفع دردهای مشترک خویش مییابد، ملتهای دیگر آگاهانه و ناخودآگاه از آن تأثیر خواهند گرفت.
حضرت امام خمینی (ره) در واقع با پایهریزی اصول اسلام در بعد سیاسی به دنبال متحد کردن تمام مسلمانان در نبردی سیاسی و فرهنگی علیه شرق وغرب بود.
برای پیروزی در این نبرد، باید با دانشافزایی و بینشافزایی حرکتی که در کشور آغاز شده را به خوبی ادامه دهیم تا با صدور انقلاب همان طور که منجر به بیداری اسلامی شد، این حرکت ادامه یابد و بر دیگر کشورهای دنیا نیز اثرگذار باشد چراکه هدف اصلی انقلاب فراتر از مرزهای اسلامی است.
تأکیدات مقام معظم رهبری و تشریح ابعاد مختلف الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت نیز گواهی بر این مدعا است که فرهنگ و مسائل فرهنگی نقش عمدهای را در سیاستگذاریهای طولانی مدت خواهد داشت.
برای الگو ماندن در فضای جهانی باید این نکته از فرمایشات رهبر عزیز انقلاب را آویزه گوش کرد: در منطق اسلامی، قدرت، عزت، آبرو، خوش نامی و امکانات، فقط و فقط برای خدمت به مردم و حرکت دادن خود و جامعه و کشور در راه نظام مقدس اسلامی و رسیدن به آرمانهای بلندی است که انسانها نیازمند آن هستند.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/