گزارش آخرین وضعیت بازآفرینی بافتهای هدف شهری به هیات وزیران
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری، در نشست امروز با هیات وزیران گزارش وزارت راه و شهر سازی درباره تملک، مرمت و تجهیز ۱۲۰ ساختمان ارزشمند در شهرهای شیراز، کاشان، بوشهر، ساری، سمنان، گرگان، همدان و... و همچنین استفاده مجدد از آنها، فرایند نوسازی ۹۷۶هزار و ۳۶۷ واحد فرسوده مسکونی در محدودهها و محلات هدف در ۲۳۴ شهر مدیریت شده ارائه گردید.
محمد سعید ایزدی معاون وزیر و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران پیرامون این جلسه اظهار کرد: در این جلسه پس از ارائه گزارشی درباره تشریح وضعیت بافتهای ناکارامد شهری با تاکید بر مسئله تنزل کیفیت زندگی عملکردی دولت یازدهم در سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرای طرحهای بازآفرینی شهری مورد توجه قرار گرفت. تحلیلی از آسیبها و موانع موجود بر سراه تحقق برنامههای بهسازی و نوسازی شهری ارائه و راهکارهایی برای حل مسائل ارائه گردید.
وی بیان کرد: در گزارش ارائه شده به هیات دولت برای مطالعات و ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی مبلغ ۱۴۱۵میلیارد ریال تخصیص یافته و اقدامات مهمی از قبیل تصویب سند ملی احیای بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و راه اندازی ستاد ملی بازآفرینی در راستای اجرای این سند و اعطای تسهیلات نوسازی مسکن انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: همچنین دراین گزارش تاکید دولت بر تهیه طرح ساماندهی و توانمند سازی سکونتگاههای غیر رسمی (حاشیه نشینی) برای ۹۱ شهر، تا کنون بیش از ۲۲۱ پروژه اجرایی شامل توسعه خدمات و زیر ساختهای شهری با مشارکت مدیریت شهری شامل درمانگاه، خانه محله، مدرسه، شبکه آب و فاضلاب، بهسازی معابر و.... با اعتباری بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد ریال در ۲۰ شهر کشور در ۵۵ محله اجرایی شده است.
ایزدی درباره ارائه تسهیلات نوسازی در محدوده بازآفرینی شهری گفت: ارائه تسهیلات نوسازی مشتمل بر وام جدید ۱۶۰ میلیون تومانی در کلان شهرها، ۵۰میلیون تومان ساخت، ۲۰ میلیون تومان ودیعه مسکن و همچنین ۲۰ میلیون تومان مقاومسازی و مرمت به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در پشبرد برنامههای نوسازی قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: تحقق این برنامه مستلزم هماهنگی، همراهی و حمایت کلیه دستگاههای دخیل در این فرآیند است. لذا ضمن تاکید بر نقش ستاد ملی در ایجاد این ارتباط در سطح ملی – استانی و شهرستان، ضروری است این هم راستا سازی از طریق ایجاد شبکههای همکاری گسترش یابد. یکی از ابزارهای مهم پیشبرد این برنامه وجود منابع و بودجههای لازم برای تحریک، تقویت و حمایت از بخش خصوصی، شهرداریها و مردم است.
انتهای پیام/