دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پرویز عبدالهی نوازنده پیشکسوت و احیاگر ساز قرنه:

امسال جشنواره موسیقی نواحی خروجی متفاوتی خواهد داشت

خروجی جشنواره موسیقی نواحی امسال با توجه به رویکرد دقت بر اصالت روایت‌ها مطمئنا نسبت به دوره‌های قبل متفاوت خواهد بود.
کد خبر : 80460

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری نهمین جشنواره موسیقی نواحی، پرویز عبدالهی نوازنده پیشکسوت موسیقی نواحی و احیاگر ساز قرنه با اشاره به رویکرد نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران و تمرکز ویژه سیاستگذاران جشنواره بر اصالت روایت‌ها، گفت: امسال با حضور افرادی مانند دکتر پهلوان و دیگر افرادی که شناخت درستی از موسیقی نواحی دارند مطمئن هستم که خروجی جشنواره بسیار متفاوت خواهد بود و مطمئنا نوازنده‌های شاخصی به ویژه در میان افراد جوان به جامعه هنری کشور معرفی خواهند شد.


عبدالهی در ادامه با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره موسیقی نواحی، افزود: مهم‌ترین اتفاقی که با برگزاری این جشنواره روی می‌دهد اینست که در چنین جشنواره‌هایی علاوه بر تبادل فرهنگی که اتفاق می‌افتد، اقوام و فرهنگ‌های متنوع کشورمان نیز به هم نزدیک شده و همه افراد با فرهنگ هموطنان خود در نقاط مختلف کشور آشنا می‌شوند.
او با اشاره به تلاش کشورهای پیشرفته برای تاثیر فرهنگی بر کشورهای جهان سوم و کشورهای در حال توسعه، اضافه کرد: در حال حاضر کشورهای غربی همه تلاش خود را می‌کنند که فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌هایی که در کشور ما وجود دارد را از بین ببرند و ما باید متوجه باشیم که اگر این فرهنگ و خرده فرهنگ‌ها را از دست بدهیم، یعنی اینکه همه چیزمان را از دست داده‌ایم.


این استاد موسیقی نواحی با اشاره به تاثیر فراوان رسانه‌ها در گسترش موسیقی نواحی بین مردم، گفت: مطمئنا اگر رسانه‌های ما به ویژه رادیو و تلویزیون بیشتر به موسیقی نواحی اهمیت بدهند و هنرمندان موسیقی نواحی اجازه داشته باشند که در شبکه‌های مختلف تلویزیونی برای مردم اجرای برنامه کنند، قطعا مردم نگاهشان به موسیقی نواحی تغییر می‌کند.


او با بیان اینکه امروزه رسانه‌ها به نوعی حکم مرجع برای مردم هستند، در این‌باره اضافه کرد: همیشه برای من سوال است که ضرر اسلحه و سیگار بیشتر است یا موسیقی؟ و چطور است که در تلویزیون انواع تفنگ‌ها و حتی استعمال موادمخدر و ادوات آن نشان داده می‌شود اما وقتی یک نوازنده موسیقی نواحی در تلویزیون برنامه دارد، به جای آنکه ساز او گل و بلبل نشان می‌دهند.


این نوازنده ساز قرنه همچنین با اشاره به نقش جشنواره موسیقی نواحی در جذب خانواده‌ها و به ویژه نسل جوان به موسیقی نواحی و محلی، اضافه کرد: متاسفانه این روزها شاهدیم که بعضی افراد و گروه‌ها به نام موسیقی نواحی با تلفیق و ترکیب چند ساز محلی با سازهای غربی آثاری را اجرا می‌کنند و اسم این کار را نیز نوآوری می‌گذارند. در حالی‌که نوآوری این نیست که سازهای نواحی و محلی را با دیگر سازها تلفیق کنیم، چراکه این فقط رنگ کار را عوض کردن است و کسانی‌که این کار را می‌کند عملا دارند تیشه به ریشه می‌زند.


عبدالهی با بیان اینکه ساهای نواحی و محلی باید به همان شکل اصیل خود اجرا بشوند، اضافه کرد: به نظر من کسانی‌که با تلفیق سارهای نواحی آثاری را اجرا می‌کنند بیشتر نگاهی تجاری به موسیقی دارند و شاید هم این تلفیق‌ها برای مردمی که موسیقی را نمی‌شناسند جذاب باشد اما کسانی‌که موسیقی اصیل را می‌شناسند می‌دانند که این کارها در بلندمدت به ضرر موسیقی نواحی و مناطق تمام می‌شود.


حضور دو چهره شاخص سینمای ایران در کرمان


محمدرضا اصلانی و فرشاد فدائیان با حضور در کرمان بعنوان مهمانان ویژه جشنواره درباره نقش و جایگاه فیلم‌های مستند ساخته شده با موضوع موسیقی نواحی سخنرانی خواهند کرد.


همزمان با عید سعید مبعث و آغاز برگزاری نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران محمدرضا اصلانی و فرشاد فدائیان از چهره‌های شاخص و شناخته شده سینمای ایران بعنوان مهمانان ویژه جشنواره برای علاقه‌مندان سخنرانی خواهند کرد.


بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته توسط برگزارکنندگان جشنواره، امسال برای نخستین بار علاوه بر نمایش فیلم‌های مستند و داستانی با موضوع موسیقی نواحی، محمدرضا اصلانی و فرشاد فدائیان بعنوان دو تن از چهره‌های شاخص سینمای مستند کشورمان، بعنوان میهمانان ویژه جشنواره درباره آثار پخش شده و تاثیر سینما در احیاء و شناساندن موسیقی نواحی برای حاضران و علاقه‌مندان سخنرانی می‌کنند.


نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به دبیری ایرج نعیمایی از روز 17 تا 21 اردیبهشت‌ماه جاری در شهر کرمان برگزار می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب