دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1401 - 09:55
با حضور مسئولان در همدان؛

کانون دانشگاه، صنعت و جامعه گشایش یافت/ نیازسنجی و رصد اولویت‌های پژوهشی صنایع

کانون دانشگاه، صنعت و جامعه گشایش یافت  نیازسنجی و رصد اولویت‌های پژوهشی صنایع
کانون دانشگاه، صنعت و جامعه با حضور جمعی از مسئولان در همدان گشایش یافت. نیازسنجی و رصد اولویت‌های پژوهشی صنایع، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ازجمله محورهای فعالیت‌های این کانون است.
کد خبر : 804360

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از همدان، کانون دانشگاه، صنعت و جامعه در مراسمی با حضور جمعی از فعالان اصناف، بازاریان و مدیرکل امور اقتصادی استانداری همدان در دانشگاه آزاد اسلامی همدان گشایش یافت.

موضوع ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه در جوامع علمی مورد توجه است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان در این مراسم اظهار کرد: موضوع ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه، همواره در جوامع علمی مورد توجه بوده و موفقیت در ایجاد این ارتباط یکی از شاخص‌های عملکرد موفق دانشگاه‌ها به شمار می‌آید. ۴۰ سال از عمر دانشگاه آزاد اسلامی می‌گذرد و موفقیت‌ها و دستاورد‌های این دانشگاه به‌عنوان شجره طیبه از انقلاب اسلامی قابل چشم‌پوشی نیست.

ابوالفضل یداللهی‌اصلان افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان بر اساس نگاه حل مسئله‌ای به مشکلات و چالش‌های کشور و توجه به مأموریت‌گرایی در پژوهش‌های دانشگاهی، گام‌های خوبی در راستای ارتباط دانشگاه با بخش صنعت برداشته که راه‌اندازی «کانون‌های دانشگاه، صنعت و جامعه» یکی از این موارد است. با اقدام عملیاتی باید با توجه به شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب نام‌گذاری شده لبیک بگوییم و به سمت شعوری شدن این شعار حرکت کنیم.

وی بیان کرد: بر اساس سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی این دانشگاه از مرکز صدور مدارک آموزشی خارج شده و به سمت دانشگاه کارآفرین که فارغ‌التحصیلان آن آینده ایران اسلامی را خواهند ساخت در حرکت است. بر این اساس لزوم تأسیس کانون دانشگاه صنعت و جامعه بیش از بیش ضروری به نظر می‌رسد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان در تبیین مأموریت کانون دانشگاه، صنعت و جامعه بیان کرد: چند محور اساسی شامل شناسایی و تعریف موضوعات و برنامه‌های علمی و پژوهشی مشترک؛ برنامه‌ریزی برای گسترش کمی و کیفی تعامل علمی و پژوهشی دانشگاه با صنعت و جامعه؛ شناسایی چالش‌ها، تدوین راهکار‌ها و ارائه پیشنهاد برای رفع موانع توسعه کمی و کیفی روابط و تعاملات دانشگاه با صنعت و جامعه بوده که جزء رسالت‌های این کانون است.

یداللهی‌اصلان اضافه کرد: نیازسنجی و رصد اولویت‌های پژوهشی صنایع، سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی و اطلاع‌رسانی به اعضای هیئت‌علمی به تفکیک رشته‌های تخصصی مربوطه؛ انعقاد قرارداد‌های پژوهشی و تفاهم‌نامه‌ها با سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی در راستای ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه؛ ایجاد و افزایش تعامل هدفمند و سازنده با مراجع و مؤسسات داخلی و بین‌المللی فعال درزمینه حمایت از اختراعات با هدف استقرار درست و ارتقای کیفی نظام مالکیت فکری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز از دیگر زمینه‌های فعالیت این کانون‌ها محسوب می‌شود.

وی مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی مردمی و برای مردم است و بدون اینکه سربار دولت باشد توانسته با مدیریت درست و ساختار موفق اثرات فراوانی در جامعه ایفا کنند. امیدواریم امروز با حضور رئیس اتاق اصناف همدان و نماینده اتاق بازرگانی و مدیرکل اقتصادی استانداری همدان بتوانیم بیش از بیش در نقش اشتغال آفرینی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گام برداریم.

صنعت به شدت به آموزش نیاز دارد

رئیس اتاق اصناف همدان نیز گفت: نحوه آموزش از مقطع ابتدای غلط است. همه جای دنیا در مقطع متوسطه تحصیلی رشته شغلی و گرایش دانش آموزان مشخص می‌شود، اما در دانشگاه‌های کشور یکسری افراد را تربیت می‌کنیم که آموخته‌های آنان با بازار کار بیسار متفاوت است و فاصله دارد. به‌عنوان نمونه الان در بازار همدان یک پوست گوسفند به مبلغی حداکثر ۳۵ هزار تومان فروخته می‌شود؛ اما همین پوست با چند فناوری ساده تبدیل به کیف ۳ میلیون تومانی می‌شود؛ فاصله این مبالغ بسیار زیاد بوده؛ اما دانشجویان برای این کار‌ها تربیت نمی‌شوند.

احمد گازرانی تأکید کرد: در دانشگاه تزکیه آموزش در کنار تولید صورت می‌گیرد و دانش‌آموخته دانشگاهی، استادکار بسیار ماهر با توانایی ایجاد اشتغال است. امروز در بازار کیف و کفش همدان قابلیت جذب بیش از ۳ هزار نفر نیروی کار را داریم که موجود نیست. صنعت به شدت به آموزش نیاز دارد و اگر رابطه استادشاگردی در قالب دانشگاه شکل بگیرد می‌تواند برای جامعه مشکل‌گشا شود.

۸۰ درصد پوشاک فروشگاه‌های پایتخت ایران در همدان تولید می‌شود

حجت‌الله ناصری شاد رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پوشاک شهرستان همدان نیز عنوان کرد: بالغ‌بر ۸۰ درصد پوشاک فروشگاه‌های پایتخت ایران در استان همدان تولید می‌شود. در این استان برای طراحی دوخت آقایان اصلاً رشته دانشگاهی وجود ندارد و امروز هر تعداد نیروی کار فروشنده لباس به بنده بدهید به‌طور تمام‌وقت جذب می‌کنم.

تقویت ارتباط با صنعت و جامعه از ستون‌های مهم دانشگاه‌هاست

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی همدان نیز بیان کرد: تقویت ارتباط با صنعت و جامعه یکی از ستون‌های مهم دانشگاه‌های نسل سوم و کارآفرین بوده و از راه‌های ارتباط مؤثر بین دانشگاه، صنعت و جامعه ایجاد کانون‌هایی متشکل از صنعتگران، نخبگان جامعه و دانشگاهیان است.

منصور اسماعیل‌پور تبیین کرد: امیدواریم این جلسه و راه‌اندازی این کانون بتواند فتح بابی برای حضور دانشگاهیان در صنعت و جامعه شود و مصداق این کار طرح پویشی بوده که چند ماهی در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است.

وی اضافه کرد: طرح پویش امکان اشتغال همزمان با تحصیل را فراهم کرده و دانشجویان همزمان با تحصیل، دو یا سه روز در هفته را در یکی از شرکت‌های متقاضی مشغول به کار می‌شوند و دستمزد آنان توسط شرکت به حساب دانشگاه واریز شده و به‌عنوان شهریه دانشجو لحاظ می‌شود. دانشجویان شرکت‌کننده در این طرح تجربه مفید در محیط کاری را کسب کرده و پس از فارغ‌التحصیلی با آمادگی کامل وارد بازار کار می‌شوند. پس از فارغ‌التحصیلی، امکان استخدام در شرکت و استفاده از طرح سرباز مهارت نیز وجود دارد.

به گزارش آنا، در ادامه سایر اعضای جلسه به بیان دیدگاه‌ها و نظر خود درباره کانون دانشگاه، صنعت و جامعه پرداختند.

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب