«بدحجابی» نشانه ورود به ورطه بیعفتی و آلودهسازی عموم
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، حجتالاسلام میثم یوسفی در کارگاه آموزشی حجاب و عفاف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان اظهار کرد: حجاب در جهانبینی اسلامی ریشه الهی دینی دارد و خداوند در آیات متعدد قرآن کریم به همین امر اشاره و تأکید میفرماید و از طرف دیگری در منابع مختلف فقهی و روایی این موضوع بهعنوان محور اصلی مسائلی که غالب مسائل شرعی به آن گرهخورده و جزء وظایف اصلی زن مسلمان شمرده شده بر آن تأکید شده است.
وی ادامه داد: مخالفت با اصل حجاب در واقع مخالفت با اصل دین و شرع محسوب میشود. معتقدیم که شهوت ازغرائزی به شمارمی آید که در وجود آدمی برای بقای نسل و جلب آرامش به ودیعت نهاده شده و لاجرم باید در مسیر اصلی خویش و در حدود شرعی و قانونی خود قرار بگیرد تا آثار مطلوب خویش را به بار آورد نه آنکه با گزارههایی مانند تعطیل کردن و یا انحراف و یا سوءاستفاده از آنکه همهشان باطل و دور از عقل و شرع و سرچشمه گرفته ازمنیت شیطانی و نیز زمینهساز فساد و هرجومرج جنسی و دیگر عوارض خطرناک آن در جامعه اند، روبهرو شویم.
مدیر خدمات حوزههای علمیه منطقه کاشان گفت: میدانیم که بدحجابی نشانه ورود به ورطه بیعفتی و آلودهسازی عموم است و مفسده انگیزی بیحجابی (ولنگاری وبدپوششی) در جامعه و خانواده فراوان و انکارناپذیر بوده و این خود انحراف و سوءاستفاده جنسی وتجری از حدود و قوانین شرعی و عرفی جامعه محسوب میشود. حجاب در کنار عفاف در معنای خاصش ویژه زنان است؛ اما در معنای عامش مردان را هم شامل میشود و اصلاً یکی از معانی حجاب حجب و حیاء و عفت بوده است؛ زیرا در جامعه اسلامی مردان مسلمان هم حق ندارند بدون پوشش صحیح در انظار عموم ظاهر شوند.
یوسفی افزود: حجاب تنها ویژه زنها نیست مردها هم باید محجوب باشند در جامعه بیمبالاتی نکنند، گردوخاک بالا نیاورند، دلهای نامحرمان را به خودگره نزنند، سر راه کسی ننشینند و خلاصه رهزن دلها و طاغوت خاطرها نشوند.
وی مطرح کرد: مفسده انگیزی امری صرفاً مربوط به یک جنس نمیشود؛ بلکه کاملاً دوسویه و مرتبط به هم هستند؛ بنابراین محدودکردن بحث حجاب و مفهوم گسترده آن به یک وظیفه و تعهد صرفاً برای زنان نمیتواند ما را به نتیجه مطلوب دینی برساند؛ چراکه واقعبینی، ظرافت و ژرفنگری در ساختار اجتماعی مبتنی بر عفاف اقتضا میکند که این پدیده همواره دوطرفه مورد بررسی و اهتمام قرار بگیرد؛ چنانکه قرآن کریم همیشه از زنان و مردان(هر دو) میخواهد در نگاه کردن و رعایت عفت حریم را رعایت کنند.
مدیر خدمات حوزههای علمیه منطقه کاشان بیان کرد: در نصوص و فتاوای متعدد حرمت نگاه و وجوب پوشش بهعنوان تکلیفی دوسویه عموماً برای درامان ماندن همگان از مفسده انگیزی پدیده شوم بدحجابی و بیحیایی افراد چه زن چه مرد در جامعه مطرح شده است؛ اما اینکه بیشتر روی حجاب زنان تأکید شده برای آن بوده که زنان بیشتر در معرض آسیب بوده و لطافت روحی و جسمی آنان نیز بیشتر از مردان است و از طرفی به طورذاتی بیشتر از مردان میل به خودنمایی و خودآرایی دارند.
یوسفی توضیح داد: بحث ضرورت مسئله با حجاب بودن نیازمند پیشزمینهها و مجموعه بینشها و دلایل انتخاب آن است که زن باید قبل از پوشش آن فرابگیرد و این مطلب بهعنوان مجهولات ذهنی و پرسشهای پنهان و ناگفته بسیاری از بانوان و درست همان چیزی بوده که کمتر به آن توجه شده است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/
انتهای پیام/