دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 شهريور 1401 - 18:39
وزیر نفت خبر داد؛

امضای ۱۰۰ میلیارد دلار تفاهم‌نامه و قرارداد نفتی در دولت سیزدهم

اوجی گفت: وزارت نفت با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و خارجی کشورهای دوست و همسو طی یکسال اخیر ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهم‌نامه در صنعت نفت امضا کرده است که اجرای آنها امنیت انرژی کشور را تضمین می‌کند.
کد خبر : 803318

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، جواد اوجی وزیر نفت، ظهر امروز (جمعه، چهارم شهریورماه) در خطبه‌های پیش از نماز جمعه، ضمن گرامیداشت هفته دولت، با بیان اینکه به نمایندگی از هیئت دولت و رئیس‌جمهوری در نماز جمعه حضور دارد، گفت‌: سلام گرم آقای رئیسی و اعضای دولت را به مردم استان خوزستان می‌رسانم و به نمایندگی از کابینه، عملکرد دولت خدمتگزار را به مردم ایران ارائه می‌کنم.

وی با اشاره به حضور ۱۳ ساله از عمر خود در استان خوزستان از زمان تحصیل در دانشگاه صنعت نفت اهواز و آغاز خدمت در صنعت نفت در حوزه مهندسی در ساختمان چهارم طبقه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، افزود: با فرهنگ مردم این استان بیگانه نیستم و با مشکلات و صبوری که مردم در دوران جنگ و پس از آن داشتند، آشنایی دارم.

وزیر نفت با بیان اینکه امروز بنا دارم تنها بخشی از اقدام‌های دولت سیزدهم را طی یکسال گذشته به مردم و نمازگزاران ارائه کنم، تصریح کرد: دولت سیزدهم از ابتدای شهریورماه ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرد با مشکلات و چالش‌های بزرگی از جمله کسری بودجه ۴۶۰ هزار میلیارد تومانی روبه‌رو بود، همچنین در بودجه ۱۴۰۰، نزدیک به ۸ میلیارد دلار برای خرید کالا‌های اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافته بود که دولت دوازدهم تا شهریورماه کل این مبلغ را به اتمام رسانده بود.

اوجی ادامه داد: بخش مهمی از تکالیف دولت برای رفع چالش ۴۶۰ هزار میلیارد تومانی به‌عهده وزارت نفت بود که خوشبختانه وزارت نفت به تکالیف خود عمل کرد.

وی تأکید کرد: از دیگر چالش‌های دولت سیزدهم، موضوع تحریم واردات واکسن کرونا بود که درهمان ماه‌های نخست روی کارآمدن دولت این مشکل حل و واکسن به وفور در کشور تأمین شد.

وزیر نفت با اشاره به کسری گاز در زمستان ۱۴۰۰ گفت: در همان بررسی‌های اولیه متوجه شدیم اگر کشور بخواهد با همین روند به مصرف گاز ادامه دهد بی‌شک در زمستان ۱۴۰۰ با قطعی گاز و برق روبه‌رو خواهیم بود.

اوجی ضمن یادآوری قطعی برق تعدادی از استان‌های کشور در زمستان ۱۳۹۹، ادامه داد: این مشکلات به‌دلیل سرمایه‌گذاری نکردن در حوزه نفت و گاز بود و اینکه همه مسائل را به تحریم‌ها گره زده بودند.

وی با بیان اینکه محاسبات انجام شده حاکی از کسری ۲۵۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان ۱۴۰۰ بود، افزود: از سوی دیگر حجم ذخیره‌سازی‌های سوخت مایع در نیروگاه‌ها، ۲۵ تا ۳۰ درصد کمتر از سال‌های پیش بود که اگر فکری به حال آن نمی‌کردیم، بی‌شک مشکل امنیت انرژی به وجود می‌آمد و مردم را به چالش و سختی می‌کشاند.

وزیر نفت با یادآوری حمله هکری به جایگاه‌های عرضه سوخت در آبان‌ماه ۱۴۰۰ ادامه داد: در آغاز به‌کار دولت سیزدهم دشمن برنامه‌ریزی کرده بود تا با حمله سایبری به جایگاه‌های عرضه، عملیات سوخت‌گیری در کشور را با اختلال روبه‌رو و مردم را عصبانی کنند تا اتفاقی که در آبان‌ماه ۹۸ در کشور رخ داد، دوباره تکرار شود و مردم به خیابان‌ها بیایند.

اوجی با بیان اینکه در حمله سایبری عملیات سوختگیری کل جایگاه‌های عرضه سوخت سراسر کشور متوقف شد، گفت: به لطف پروردگار و صبوری مردم عزیز که دیدند دولتمردان و خدمتگزاران آن‌ها در صنعت نفت و گاز کشور بسیج شدند، در همان ساعات اولیه نزدیک به ۸۰۰ جایگاه کلیدی در استان‌ها فعالیت‌شان ازسرگرفته شد.

وی تصریح کرد: با تلاش همه نیرو‌های صنعت نفت، جایگاه‌های سوخت در کوتاه‌ترین مدت وارد عملیات سوخت‌گیری شدند، ما نیز خدا را شاکریم و از مردم که با صبوری خود دشمن را پشیمان کردند، تشکر می‌کنیم.

وزیر نفت همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری و اشتغال در کشور گفت: متأسفانه در دولت گذشته سرمایه‌گذاری در کشور و به‌ویژه در صنعت نفت انجام نشد، زیرا منتظر بودند مذاکرات وین به نتیجه برسد و همه مسائل را به این مذاکرات گره زده بودند، در حالی که اگر در صنعت نفت سرمایه‌گذاری انجام می‌شد، دیگر با کسری ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در بخش گاز روبه‌رو نمی‌شدیم.

اوجی ادامه داد: در همان آغاز به‌کار دولت سیزدهم، در وزارت نفت پروژه‌های کلیدی و اولویت‌دار و مهم برای مردم و تأمین امنیت انرژی را مشخص کردیم، ما ننشستیم که بگوییم باید سرمایه‌گذار خارجی بیاید، بلکه از ظرفیت‌های مالی در حوزه بانک‌ها و هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی استفاده کردیم و سبب مشارکت آن‌ها در اجرای پروژه‌های نفتی شدیم.

وی با تأکید بر اینکه در کل جهان سرمایه‌گذاری در هیچ بخشی سودآورتر از بخش نفت و گاز نیست، ادامه داد: خوشبختانه موفق شدیم با مشارکت هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی و بانک‌ها و در عین حال مردم طی یکسال گذشته با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و خارجی کشور‌های دوست و همسو موفق شدیم حدود ۱۰۰ میلیارد دلار تفاهم‌نامه و قرارداد در صنعت نفت امضا کنیم که اجرای آن امنیت انرژی کشور را در پی دارد.

وزیر نفت همچنین با اشاره به اینکه هم‌اکنون تولید بنزین و نفت‌گاز در کشور به مصرف نزدیک شده است، تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های پیشین باید هرسال تولیدمان را در بخش نفت و گاز افزایش می‌دادیم تا در این بخش با مشکل روبه‌رو نشویم که متأسفانه سرمایه‌گذاری در این بخش انجام نشده است.

اوجی با اشاره به تفاهم‌نامه طرح توسعه یکپارچه میدان مشترک آزادگان که ارزش آن ۷ میلیارد دلار است، بیان کرد: اکنون برداشت نفت از این میدان مشترک نزدیک به ۱۹۰ هزار بشکه در روز است، هر روز تأخیر ما در برداشت نفت از این میدان مشترک به معنای برداشت بیشتر شریک ما از آن است.

وی گفت: برای توسعه میدان آزادگان از توان و ظرفیت‌های داخلی استفاده کردیم، ما از بانک‌ها وام نگرفتیم بلکه آن‌ها را در اجرای این پروژه شریک کردیم که خوشبختانه ظرف چندسال آینده ظرفیت برداشت از این میدان مشترک به ۵۷۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

وزیر نفت یکی از مهمترین مزیت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را افزون بر درآمدزایی برای کشور، اشتغال آن و ارزش افزوده‌ایی که برای کشور به همراه دارد، یاد کرد.

اوجی همچنین با اشاره به صادرات نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی در ابتدای دولت سیزدهم گفت: زمانی که دولت سیزدهم کار خود را آغاز کرد، صادرات نفت و گاز، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی در پایین‌ترین سطح خود بود، اما به لطف پروردگار و همت نیرو‌های متخصصی که در صنعت نفت و گاز کشور وجود دارد، من و همکارانم پشت میز ننشستیم و با اراده جدی بازار‌هایی تازه را شناسایی کردیم.

وی با اشاره به موضوع سفر‌های استانی دولت سیزدهم، اظهار کرد: دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت تا به امروز (یکسال گذشته)، به همراه اعضای کابینه به همه استان‌ها سرکشی کرده و بزرگترین حسن سفر‌های استانی این است که هم رئیس‌جمهوری و هم اعضای دولت، مدیران و مسئولان به هر استانی که می‌روند، با چالش‌ها و مشکلات آن‌ها از نزدیک آشنا می‌شوند.

وزیر نفت تصریح کرد: طی یکسال گذشته دولت ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برای انجام پروژه‌های نیمه‌کاره که بعضی از آن‌ها ۱۵ تا ۲۰ سال طول کشیده، اختصاص داده است.

اوجی با بیان اینکه سهم وزارت نفت از رقم ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی سفر‌های استانی در زمینه مسئولیت اجتماعی، پروژه‌های گازرسانی، خط لوله و مخازن حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: ۱۴ هزار میلیارد تومان از این مبلغ در سفر‌های استانی نیز به پروژه‌های مسئولیت‌های اجتماعی اختصاص یافته که بیشتر هم در استان‌های نفت‌خیز و گازخیر است.

وی افزود: سهم استان خوزستان از رقم ۱۴ هزار میلیارد تومانی، ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های عام‌المنفعه و مسئولیت اجتماعی است که این موضوع حاکی از آن است که ۵۰ درصد پروژه‌های مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در استان خوزستان اجرا می‌شود.

وزیر نفت پروژه‌های عام‌المنفعه در خوزستان را شامل پروژه‌های تنش‌های آبی در روستاها، راه، برق‌رسانی و گازرسانی، فرهنگی، بهداشت و تجهیزات بیمارستانی و فرهنگی و بسیاری از پروژه‌های نیمه‌کاره اعلام کرد.

اوجی با اشاره به اینکه خوزستان از جمله استان‌های توانمند در فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است، ادامه داد: خوشبختانه وزارت نفت هم به شرکت‌های دانش‌بنیان در این استان توجه کرده است.

وی همچنین با اشاره به پروژه‌های صنعت نفت که همزمان با هفته دولت در استان خوزستان افتتاح و یا آغاز به‌کار شد، افزود: اجرای این پروژه‌ها بی‌شک سبب تحول در خوزستان خواهد شد.

*روز‌های سخت را پشت سر می‌گذاریم

وزیر نفت با بیان اینکه دولتمردان سال بسیار سختی را طی کردند، افزود: همه دولتمردان و رئیس‌جمهوری دغدغه معیشت مردم را دارند و همه تلاش خود را به کار می‌برند تا مشکل مردم را حل کنند.

اوجی ادامه داد: مطمئن باشید، ان‌شاءالله با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده این روز‌های سخت را هم پشت سر خواهیم گذاشت.

وی در ادامه به تبدیل وضعیت ایثارگران هم اشاره کرد و گفت: ما در صنعت نفت ۶۵ هزار نیروی رسمی داریم، اما طی یکسال گذشته ۳۵ هزار نفر از نیرو‌های ایثارگر رسمی و به خانواده صنعت نفت اضافه شده‌اند، ضمن اینکه در این مدت نیز ۹۸ درصد از فارغ التحصیلان صنعت نفت هم جذب شده‌اند.

اوجی با بیان اینکه وزارت نفت برنامه‌ریزی‌های خوبی را برای رفع مشکلات معیشتی کارکنان صنعت نفت و نیرو‌های ارکان ثالث انجام داده است، گفت: بر بنده و دولت سیزدهم تکلیف است تا مشکلات معیشتی کارکنان صنعت نفت را که سربازان گمنام در خط مقدم جبهه اقتصادی هستند را رفع کنیم، ضمن اینکه شخص رئیس‌جمهوری و هیئت دولت نیز از این موضوع حمایت می‌کنند.

وی گفت: قول می‌دهم که در بحث تبدیل وضعیت‌ها و معیشت‌ها اتفاق‌های خوبی بیفتد، ضمن اینکه برنامه‌های خوبی برای جذب نیرو‌ها داریم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب