دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1401 - 22:03

همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان جهاد کشاورزی در زمینه احیای دریاچه ارومیه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: با توجه به تغییر رویکرد دانشگاه، تمایل داریم تا در زمینه احیای دریاچه ارومیه و حل مشکلات استان نقش فعالی را ایفا نماییم.
کد خبر : 803015

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز آرش رنجبران رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در نشست شورای تحقیقات و پژوهش سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی که با حضور رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود با اشاره به ورود دانشگاه آزاد اسلامی به مدیریت، مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوزه آبریز دریاچه ارومیه، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد خدمتگزار در عرصه آموزش و پژوهش در آستانه چهلمین سال تاسیس خود، تغییر رویکرد و ماموریت داده است و با توجه به تدوین سند تحول و برنامه پنج ساله، ورود جدی به مسایل و مشکلات کشور را به عنوان هدف و ماموریت اصلی خود قرار داده است.

وی دانشگاه اسلامی را یک شبکه علمی معرفی نموده و افزود: تفاوت دانشگاه آزاد اسلامی با سایر دانشگاه‌ها این است که ۴۰۰ واحد و مرکز در سراسر کشور با یک گستره جغرافیایی بزرگ در اختیار دارد که اگر سیاستگذاری صحیحی داشته باشد می‌تواند یک فرهنگ درست را در کشور نشر بدهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی با ۳۵ واحد و مرکز در استان آذربایجان شرقی می‌تواند همین نقش آفرینی را داشته باشد.

رنجبران در خصوص برنامه‌های این دانشگاه در استان گفت: ما در استان دو برنامه علمی جامع تعریف کرده ایم و در حال حاضر مشغول تدوین برنامه سوم هستیم.

وی ادامه داد: برنامه اول توسعه پایدار دریاچه ارومیه است که تحت عنوان «مدیریت و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه» شناخته می‌شود. برنامه دوم نیز در حوزه چرم و کفش است که با توجه به سابقه درخشان استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز به عنوان پایتخت چرم و کفش باید یک پشتوانه علمی در این حوزه داشته باشد. این ماموریت‌ها با توجه به آمایش منطقه‌ای و مشکلات مطرح شده در این حوزه‌ها انتخاب شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی در خصوص اجرای طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی و فواید آن گفت: هدف طرح پایش استفاده از شبکه ایست که دانشگاه آزاد در اختیار دارد تا به وسیله آن یک برنامه علمی براساس نیاز‌های آمایشی در هر مناطق کشور ایجاد شود در نتیجه با سوق دادن سالانه ۲۰۰ هزار پایان نامه دانشگاهی که در این دانشگاه تالیف می‌شود، به سمت مشکلات کشور، می‌توانیم در حل این مشکلات و پیداکردن راهکار‌های مناسب، اقدامات سازنده‌ای انجام بدهیم.

رنجبران با اشاره به اینکه مدرک گرایی در جامعه امروز رنگ باخته است و آینده نگری و اشتغال جای آن را گرفته است، اظهار داشت: طرحی با عنوان پویش در دانشگاه آزاد اسلامی شروع شده است که به عنوان پایلوت در استان اصفهان اجرا شده و با موفقیت همراه بود و به زودی نیز در آذربایجان شرقی به اجرا خواهد درآمد.

وی افزود: این طرح که از کشور‌های موفق اروپایی الگوبرداری شده است در واقع طرح اشتغال همزمان با تحصیل است که از سال دوم تحصیلی آغاز شده و دانشجو دو الی سه روز در هفته با انجام هماهنگی‌های لازم و مهیا نمودن زیرساخت‌ها در زمینه مرتبط با رشته تحصیلی مشغول به کار می‌شود و با حقوقی که دریافت می‌کند می‌تواند بخشی از هزینه‌های تحصیل خود را پرداخت نماید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی آشنایی دانشجویان با محیط کار، کسب درآمد و ایجاد زمینه لازم جهت اشتغال دائم را از نقاط قوت این طرح دانسته و خاطر نشان کرد: متاسفانه امروزه جوانان ما بعد از سی سالگی وارد بازار کار می‌شوند که بسیار دیرهنگام است، اما این طرح می‌تواند زمینه ورود به بازار کار، خصوصا در حوزه‌هایی مانند کشاورزی که تامین کننده امنیت غذایی مردم است را مهیا نموده و شرایط بهتری را ایجاد نماید.

رنجبران در پایان سخنان خود همکاری سازمانها، ارگان‌ها و شرکت‌های خصوصی و داخلی را لازمه اجرای طرح‌های این دانشگاه دانسته و گفت: امیدواریم که بتوانیم در کنار سازمان جهاد کشاورزی، قدم‌های مثبتی در راستای حل مشکلات استان برداریم.

در ابتدای جلسه جعفر رحمانی کهنموئی رییس دبیرخانه علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان و امید رفیعیان مجری برنامه علمی «مدیریت و‌مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار دریاچه ارومی» به تبیین ماهیت و اهداف این برنامه علمی برای حل چالش‌های موجود در حوضه دریاچه ارومیه پرداختند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب