دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1401 - 08:08
سکوی تحقق ایده‌ها(۳۲)/ در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

تولید محصولات دانش‌بنیان از دل پژوهش‌های دانشجویی خاک‌خورده/ وقتی طرح‌های دانشگاهی صنعتی و تجاری‌سازی می‌شوند

تولید محصولات دانش‌بنیان از دل پژوهش‌های دانشجویی خاک‌خورده  وقتی طرح‌های دانشگاهی صنعتی و تجاری‌سازی می‌شوند
مدیر یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید محصولات آرایشی و بهداشتی از دل پایان‌نامه‌ها و تحقیقات دانشگاهی عنوان کرد: با همین طرح‌ها و ایده‌‌های دانشگاهیان به تجاری‌سازی محصول دست پیدا کرده‌ایم.
کد خبر : 802756

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اکنون طرح‌ها، تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی بسیاری در کتابخانه‌های دانشگاه خاک می‌خورند که می‌توان محصولات بکر و پرکاربردی را از این محصولات تولید و روانه بازار کرد؛ اما چنین طرح‌هایی به‌دلیل ارتباط ضعیف بین «صنعت و دانشگاه» به سرانجام نمی‌رسد و چه بسا مقالات و تحقیقات دانشگاهی برای همیشه فراموش می‌شوند، در حالی که می‌توان از این طرح‌ها و تحقیقات دانشگاهی در راستای تولید ملی و دانش‌بنیان بهره برد و معادلات تولید ملی را به سود ایران تغییر داد.

یکی از شرکت‌های فناوری که با بهره‌برداری از تحقیقات دانشگاهی موفق شده ایده را به محصول تبدیل کند، شرکت دانش‌بنیان «تابناک طب آذر» است که در زمینه محصولاتی آرایشی و بهداشتی فعالیت می‌کند؛ البته چشم‌انداز این شرکت تبدیل به قطب تولیدی محصولات مبتنی بر پزشکی ترمیمی در منطقه است که در صورت تحقق، می‌تواند ارزآوری بالایی برای ایران داشته باشد.

خبرنگار خبرگزاری آنا به عنوان رسانه دیده‌بان علم، فناوری و نوآوری به منظور کمک به رشد و توسعه عرصه علم و فناوری کشور و در راستای معرفی فناوران، پژوهشگران، هسته‌ها و واحدهای فناور، شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه فعالیت‌، تولید و دستاوردهای علمی آنها با صفا تابناک مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان و فارغ‌التحصیل رشته هوشبری و مامایی و بیوشیمی بالینی و دانشجوی دکتری بیوشیمی( تولیدکننده محصولات آرایش و بهداشتی و محصولات نانوی پوستی) گفت‌و‌گو کرده است.

تولید محصولات آرایشی و بهداشتی با ارتباط صنعت و دانشگاه

تابناک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز عنوان کرد که «تابناک طب» آذر ۱۳۸۲ راه‌اندازی شد و اکنون در زمینه تولید محصولات آرایشی و بهداشتی فعالیت می‌کند و برای نخستین‌بار توانسته ارتباط بین صنعت محصولات آرایشی و بهداشتی و دانشگاه را برقرار کند و به‌طور خودجوش طرح‌ها، مقالات و تحقیقات دانشگاهی بکر و موفق که در کتابخانه‌های دانشگاه‌ها خاک می‌خورند را صنعتی کرده و تجاری‌سازی کند.

تولید محصولات دانش‌بنیان از دل پژوهش‌های دانشجویی خاک‌خورده/ وقتی طرح‌های دانشگاهی صنعتی و تجاری‌سازی می‌شوند

وی چشم‌انداز شرکت دانش‌بنیان متبوع خود را تبدیل به قطب تولیدی محصولات مبتنی بر پزشکی ترمیمی در سطح منطقه دانست و گفت: بر این اساس، شرکت با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و پشتوانه علمی کارکنان در زمینه تولید محصولات نوین مبتنی بر پزشکی ترمیمی به منظور یافتن درمان‌های نوین برای بیماران در راستای اهداف خود طی مسیر می‌کند.

این فعال حوزه پژوهش و فناوری با بیان اینکه از سال ۱۳۸۲ فعالیت خودم را آغاز کرده‌ام، اظهار کرد: سال‌ها به تحقیقات، تحصیل و پژوهش در زمینه‌های پزشکی پرداخته و توانسته‌ام حاصل سال‌ها مطالعه را ثبت اختراع کرده و بعد از مطالعات بالینی و اخذ مجوزهای قانونی، موفق به ایجاد خط تولید و تجاری‌سازی محصولات شدم.

تابناک زمینه فعالیت و نوع محصول و خدمات شرکت دانش‌بنیان خود را تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و صنعتی کردن طرح‌های دانشگاهی برشمرد وعنوان کرد که در این راستا موفقیت‌هایی را کسب کرده‌ایم و در کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه همواره نقش اصلی را داشته و محصولات تولیدی نیز برای درمان یا رفع مشکلات پوستی به کار می‌رود.

لزوم توجه مسئولان به مشکلات مسیر تجاری‌سازی محصولات فناورانه

وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرنگار آنا با توجه به مشکلات مسیر تجاری‌سازی محصولات فناورانه اضافه کرد: مشکلات معمولی که بسیاری از شرکت‌ها و مشاغل با آن مواجه هستند با هموار کردن موانع اقتصادی، اداری، مالیاتی و گمرکی توسط مسئولان رفع می‌شوند.

به گفته مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «تابناک طب آذر» -که در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مستقر است- با توجه به افزایش تورم و شرایط اقتصادی و تحریم، انتظار می‌رود مسئولان در رفع موانع اقتصادی، اداری، مالیاتی و گمرکی ما را یاری کنند تا محصولات دانش‌بنیان که تولید داخلی کارشناسان و متخصصان ایرانی است، بخشی از نیازهای جامعه را برآورده کند.

تابناک در پاسخ به این پرسش که برای رشد و شکوفایی مراکز رشد دانشگاه‌ها چه پیشنهادی دارید؟ گفت: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با جذب استادان و دانشجویان دارای ایده دانش‌بنیان و شرکت‌هایی که تولید محصول دارند با اعطای تسهیلات لازم و فراهم کردن امکانات و تجهیزات لازم به پژوهشگران کمک کند.

گفت‌وگو از صفیه طاهرخانی

انتهای پیام/۴۰۷۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب