دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی مسئولان مورد تأکید قرار گرفت؛

صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها نقل محفل جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان

نوزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در حالی برگزار شد که اعضای هیئت امنا بر نگاه ویژه به پژوهش، اختراعات، حمایت از دانش‌بنیان‌ها، هدایت نخبگان به سمت خلاقیت و صنایع خلاق تأکید کردند.
کد خبر : 802501

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از زاهدان، علی سروری‌مجد مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در نوزدهمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید مدیریتی خود صرفاً آموزش محور نیست؛ بلکه تأکید آن بر صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌هاست.

وی افزود: تأکید بر حل مسائل منطقه‌ای در استان‌ها یکی از رویکرد‌های مهم دانشگاه آزاد اسلامی است، طرح‌های پویش و پایش در واقع در همین راستا در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته‌اند. طرح هر دانشجو یک مهارت هم در راستای مهارت‌افزایی و اشتغال‌آفرینی برای دانشجویان شکل گرفته است.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان با استفاده از ظرفیت‌های درون استانی، ظرفیت‌های منطقه‌ای و حتی ظرفیت‌های کشوری درصدد حل مسائل منطقه‌ای است.

سروری‌مجد اضافه کرد: در چهلمین سالگرد راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای بزرگ امام خمینی نمایشگاه بزرگی به عنوان رویداد عصر امید برگزار شد که در آنجا همه ظرفیت‌های این دانشگاه برای خودش روشن‌تر شد و با اشراف به این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها، استان‌ها توانستند به نفع خودشان بهره‌مند شوند.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: به هرحال برخی استان‌ها در خیلی از زمینه‌های منطقه‌ای موفق‌تر بودند و توانستند این ظرفیت را با سایر مناطق به اشتراک بگذارند. اکنون به هر منطقه‌ای که می‌رویم نیاز منطقه را می‌بینیم، ظرفیت‌های استان‌ها و واحد‌های کشوری در اختیارمان بوده و این هم‌افزایی می‌تواند در این زمینه کمک کند. برخی از مواردی که در دستور کار جلسات مطرح می‌شوند ناشی از همین هم‌افزایی است.

وی گفت: در منطقه شرق کشور که کنسرسیوم شرق کشور را داریم سه استان خراسان، سیستان و بلوچستان و کرمان می‌توانند از ظرفیت‌های یکدیگر حداکثر استفاده را ببرند. امیدواریم با که با این ریل‌گذاری که در برنامه و بودجه سال جاری دانشگاه یعنی سال مالی و برنامه بودجه‌ای که متناظر است با سال تحصیلی و از ۱۴۰۱/۶/۱ تا ۱۴۰۲/۵/۳۱ خواهد بود، برنامه قابل قبولی را برای سال پیش رو داشته باشیم، بودجه عملیاتی که در دو هفته اخیر با معاونت‌های متناظر آن در سازمان مرکزی به تفاهم رسیدند بر اساس برنامه پنجساله این برنامه و بودجه تنظیم و تدوین شده است.

صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها نقل محفل جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان

تحصیل بیش از ۲۸ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: آمار جمعیتی دانشجویان با توجه به رشد جمعیت در استان سیستان و بلوچستان قابل تأمل است.

مسعود اکبری‌زاده افزود: استان سیستان و بلوچستان یکی از پرجمعیت‌ترین و جوان‌ترین استان‌های کشور است و در بخش آموزش عالی همواره نیازمند رسیدگی است، هرچه در زمینه آموزش و تحصیل در این استان اهتمام ورزیم، مشکلات عدیده‌ای را کاهش داده‌ایم، مشکلاتی که یک قسمتش به دلیل هم مرز بودن با کشور‌هایی است که معمولاً ثبات سیاسی مناسبی ندارند.

دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: حضور ۶ واحد دانشگاه آزاد اسلامی و ۲۶ پردیس در استان باعث افزایش امید بخشی بین جوانان و به‌خصوص بانوان شده است، جمع کل دانشجویان در این استان پهناور ۲۸۵۷۷ نفر است که ۷۳۶۵ نفر آن در واحد زاهدان تحصیل می‌کنند.

اکبری زاده اضافه کرد: با رویکرد جدید دانشگاه و تاکید بر صنایع خلاق و دانش بنیان طبق بررسی‌های بعمل آمده ظرفیت استان برای بکارگیری دانشجویان و حتی اساتید قابل ملاحظه است، در بحث پتروشیمی چابهار تفاهم نامه‌ای را امضاء کرده ایم که قطعا برای مردم منطقه مفید واقع خواهد شد. این تفاهم نامه با هدف تامین نیروی انسانی ماهر با شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران بسته شد تا بتوانند جذب نیرو در این زمینه را داشته باشند.

وی گفت: در برنامه‌های آتی دانشجویانی که در بخش مهارتی تحصیل خواهند کرد مقرر شده تا در شهرک‌های صنعتی و یا مراکز دانش بنیان به فراگیری مهارت توأم با تحصیل بپردازند.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی

 دانشگاه بستر مناسبی برای جهاد تبیین

 نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان هم با اشاره به اینکه جهاد تبیین از طرف امام حسین (ع) وقتی که اهتمام کرد و حق و حقیقت را برای رهایی جاهلان از گمراهی بیان کرد، آغاز شد، گفت: دانشگاه بستر مناسبی برای جهاد تبیین اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان است و مسئولیت را برای هدایتگران عرصه دانش مضاعف کرده است.

حجت‌الاسلام مصطفی محامی افزود: تأکید بر ارتقای علمی، آموزش و پژوهش و توسعه کمی باید متناسب با اتقان علمی باشد تا در همه‌ زمینه‌ها به کیفیت مطلوب و دلخواه برسیم.

وی به مرحله دوم وظایف دانشگاه اشاره و بیان کرد: تأکید بر بار فرهنگی به معنای عام باید برای رشد مجموعه صورت بگیرد، هرچه فرکانس سلامت فکری بالا باشد، بینش علمی هم متناسب با خواسته‌های یک جامعه اسلامی از آن منتج خواهد شد.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: تلاش برای حضور جدی و اثرگذاری دانشگاه و پیشرفت جامعه از طریق اخذ رشته‌های مورد نیاز با توجه به انتظارات مردم و ظرفیت‌های موجود در استان، پرهیز از نگاه اقتصاد‌ی صرف برای دانشگاه و نگاه ویژه به آموزش، پژوهش، مسائل فرهنگ، ابتکارات، اختراعات و حمایت از دانش‌بنیان‌ها، منادی وحدت بودن و ارائه الگو‌های وحدت امامین انقلاب از دیگر وظایف دانشگاه است.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی

تبیین خدمات دانشگاه آزاد اسلامی برای عموم

نماینده مردم شهرستان زابل در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در سرزمینی زندگی می‌کنیم که مردمش گرفتاری دارند؛ اما برای فرهنگ و مناسک فرهنگی و رسم و رسومات اصیل خود جایگاه ویژه‌ای قائلند، دانشگاه باید در تبیین این فرهنگ‌ها با دعوت از وارثان فرهنگی این مرز و بوم و مکتوب کردنشان تلاش کند.

حبیب‌الله دهمرده افزود: باید برای عموم خدمات دانشگاه آزاد اسلامی را از بدو راه‌اندازی تاکنون تبیین کرد، یک گوشه از جهاد تبیین شناساندن محیط‌های علمی و ظرفیت‌های آنهاست تا عامه همواره علاقه‌مند به فراگیری دانش باشند. به همین نسبت مراکز آموزش عالی وظیفه دارند جایگاه نظام را برای عموم تدوین کنند.

وی ادامه داد: نخبه‌پروری و شناسایی نخبگان و سوق دادن آنان به سمت اختراعات، خلاقیت و دانش‌بنیان، تلاش برای جذب دانشجو از کشور‌های همجوار با تأکید بر آموزش فرهنگ ایرانی و تبادلات فرهنگی از اموریست که به جهاد تبیین بسیار نزدیک است. دانشگاه‌ها باید شرایطی را فراهم آورند تا در زمینه تحصیل اقشار مختلف جامعه عدالت اجتماعی مهیا شود و صد البته دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه موفق بوده است.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی

در بخشی دیگر از این جلسه مولوی مدنی عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از بطن انقلاب برخاسته و از همان ابتدا رسالتی عظیم را عهده‌دار شد، روشنگری در نگاه دانشگاه آزاد اسلامی موج می‌زد، امروز توانسته است در دورترین مناطق محروم کشور خدمات آموزشی ارائه کند که این امر جزء منویات مقام معظم رهبری است.

وی گفت: یکی دیگر از وظایفی که دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به‌خوبی انجام داده برنامه‌های وحدت آفرینی مانند برگزاری همایش قیام عاشورا از دیدگاه اهل سنت و منجی‌گرایی در ادیان الهی است.

صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها نقل محفل جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد سیستان و بلوچستان

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب