تأمین ۹۲ درصد برق واحدهای صنعتی کشور بدون محدودیت بوده است
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت گفت: از ۶۳۰ هزار واحد صنعتی کشور ۵۸۰ هزار واحد مشمول هیچ محدودیت و مدیریت مصرف برق قرار نگرفتند و حدود ۹۲ درصد که عمدتاً واحدهای صنعتی کوچک بودند توانستند به اشتغال پایدار خود ادامه دهند و محدودیتی از لحاظ مصرف برق نداشتند و تنها ۸ درصد از واحدهای صنعتی در برنامه مدیریت ما بودند.
وی ادامه داد: در سال گذشته به دلیل کمبود برق در شهرکهای صنعتی، ۲ روز بهصورت برنامهریزیشده ناچار به قطع برق بودیم که امسال تنها ۱۲ ساعت در هفته محدودیت در مصرف داشتند که میتوانستند با استفاده از شیفت شب یا فعالیت در روز جمعه آن را هم جبران کنند.
سخنگوی صنعت برق گفت: ۴۴۰ واحد انرژی بر در کشور وجود دارد که عمدتاً از واحدهای بزرگ در بخش فولاد، سیمان، آلومینیوم و مس بودند که بهگونهای برنامهریزی کردیم تا این واحدها تعمیرات و یا تعطیلات خود را در طول سال به تابستان موکول کنند.
رجبی مشهدی ادامه داد: در همین بخش ما ۱۱.۴۴ درصد رشد برق مصرفی داشتیم که میزان رشد مصرف برق در بخش پتروشیمی ۳۰ درصد آلومینیوم کشور ۱۸ درصد، بخش فولاد کشور ۱۰ درصد و سیمان ۵۰۴درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتند.
وی افزود: تمام برنامهریزی ما بهگونهای بود که نیاز بازار حفظ شود و تقاضای بازار تحتتأثیر و کمبود قرار نگیرد. بهعنوانمثال ۵ میلیون تن سیمان در ماه تولید شد انرژی که تحویل دادیم بیش از مقدار بود محدودیت جدی در این بخشها نداشتیم. برنامهریزیها دقیق بود و بخش صنعت نیز با ما همکاری خوبی کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی، ساخت داخل نیروگاههاست که توسط شرکت مپنا است که جزو شرکتهای برتر سازنده نیروگاه در جهان است.
رجبی مشهدی گفت: از تابستان ۱۴۰۰ تاکنون، ۴ هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید و بابا ارتقا نیروگاههای موجود برای تأمین برق کشور اضافه شده است و در طی یک ماه آینده نیز یک هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه دیگر در مدار تولید قرار میگیرد که عمدتاً ساخت شرکت مپنا است.
وی ادامه داد:شرکت مپنا درجهت ارتقا توان نیروگاهها اقدام قابلتوجهی انجام داده است که توانستیم افزایش ظرفیت ۱۰۰۰ مگاواتی داشته باشیم.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: همین موضوع و صرفهجویی خوب مردم باعث شده تا خاموشی و قطعی برق در بخش خانگی نداشته باشیم و توانستیم به نحو مطلوب برقرسانی به صنایع کشور را نیز انجام دهیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص مهمترین دستاوردهای صنعت برق کشور خاطرنشان کرد: باتوجهبه تلاش یکساله همکاران ما، امروز به ظرفیت تولید نیروگاهی کشور اضافه شده و تعمیرات نیروگاهها را بهموقع انجام دادیم و نیروگاهها از آمادگی مطلوبی برای تولید برق برخوردار بودند و در مناطقی که احیاناً شبکه محدودیت و مشکلاتی برای تأمین برق وجود داشت تعمیرات بهموقع و بهسرعت انجام شد، تا برق مطمئن و پایدار به مصرفکننده برسد.
رجبی مشهدی گفت: کشور ما درحالتوسعه است و به دلیل رشد مصرفی که دارد نیازمند است تا ظرفیتهای تولید را توسعه و افزایش دهد.
وی افزود: امروز در تأمین برق بخش صنعت کشور رشد ۱۱.۴۴ درصدی داشتیم ۳.۶۵ درصد در پیک مصرف و ۵ درصد در مصرف انرژی رشد داشتیم و باید با توسعه ظرفیتها و سرمایهگذاری، تأمین انرژی اولیه را انجام دهیم. سالانه تلاش میشود که ظرفیت نیروگاهها افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در خصوص میزان تلفات توزیع برق کشور گفت: ۹.۲ درصد تلفات در بخش توزیع برق کشور داریم که به لحاظ شاخص تلفات کشور و پهنایی گستردهٔ شبکه در کشور مناسب است، ایدئال ما این است تا این میزان تلفات را به ۸.۵ درصد کاهش دهیم که برای کاهش تلفات اقدامات جدی صورتگرفته است و در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/