سینمای این روزها سینمای سرمایهدارها است/ بیننده را دستکم بگیریم تلویزیونها خاموش میشود و ماهوارهها روشن!
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا مینا نوروزیفرد بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان در بیش از سه دهه فعالیت هنری، بازی در مجموعههای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی همچون «مزد ترس» به کارگردانی حمید تمجیدی، «داستان یک شهر» به کارگردانی خسرو معصومی، قطار ابدی رضا عطاران، «دنیای شیرین دریا» ساخته بهروز بقایی، «کت جادویی» محمدحسین لطیفی، «بچههای هور» عبدالله باکیده، «جادههای سبز شمالی» عباس رافعی «دره هزار فانوس» به کارگردانی احمدرضا گرشاسبی، «کودک شاعر» به کارگردانی امیرقاسم راضی و «کنعان» به کارگردانی مانی حقیقی را در کارنامه خود دارد. وی از هنرمندان پرکار عرصه نمایشهای رادیویی نیز محسوب میشود.
وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که اخیراً در فیلم «سرد» به کارگردانی امیر قاسم راضی (همسرش) ایفای نقش کرده است افزود: این اثر یک درام اجتماعی بوده و هماکنون در مرحله مونتاژ و صداگذاری است.
نوروزیفرد درباره همکاری با همسرش در این پروژه سینمای نیز گفت: امیرقاسم راضی کارگردان سختگیری است. معمولاً فیلمنامه آثارش را خودش می نویسد؛ من هیچ گاه در جریان کار، او را در جایگاه همسر نمیبینم و به خودم میگویم ایشان فعلاً کارگردان پروژهای است که من بازیگر آن هستم.
این بازیگر عنوان کرد: من در پروژههایی چون «کودک شاعر» و «هفت شب» با امیرقاسم راضی همکاری کردهام، اما در طول کار مثل دو غریبه در کنار یکدیگر هستیم؛ البته همواره مسئولیت من از سایر عوامل فیلم کمی سنگینتر است زیرا تصور میکنم که این همکاری بخشی از زندگی واقعی من نیز است.
نوروزیفرد ادامه داد: فیلم «سرد» بازیگران معروفی ندارد. در واقع به جز من، سایر بازیگران از بچههای تئاتر هستند. آنها بازیگران پرتلاشی بودند و برای رسیدن به نقششان ریاضت کشیدند تا شخصیت های تکراری خلق نشود.
وی گفت: هماکنون پیشنهاد همکاری با یک پروژه به من داده شده است ولی هنوز به مرحله قرارداد نرسیده است. قرار است فیلمنامهاش برایم ارسال شود تا ببینم چیست. اگر کار خوبی بود، خوشحال میشوم که با عوامل تولیدش همکاری کنم ولی اگر چنین نباشد، ترجیح میدهم کار نکنم و از مادرم نگهداری کنم. در این صورت حداقل اگر مواهب مادی این دنیارا از دست میدهم اما وجدانم راحت است که به وظایف فرزندی خود عمل کردهام و آخرتم را ساختهام!
نوروزیفرد در ادامه نبود پیشنهاد برای همکاری با پروژههای خوب و کیفی را دلیل کمکاری سالهای اخیرش دانست و افزود: در سالهای اخیر هم در سینما و هم در تلویزیون پیشنهاد همکاری داشتهام، اما پیشنهاداتی نبودهاند که مایل به پذیرششان باشم. من بیشتر از آنکه در سینما ایفای نقش کرده باشم، بازیگر تلویزیون بودم و همیشه با مجموعههای خوب، کیفی، خاطرهساز و پرمخاطب تلویزیونی همکاری کردهام؛ حتی از این که دردر تولیدات استانی هم بازی کنم ابایی نداشتهام چون گاهی آثار خوبی در آن شبکهها تولید میشوند. این در صورتی است که بودجه چندانی در اختیار این پروژه ها نیست.
بازیگر سریال دنیای شیرین دریا گفت: این روزها تلویزیون بودجه کافی در اختیار تهیهکنندگان و مجریان مجموعههای تلویزیونی و نمایشی نمیگذارد و شبکههای خانگی بودجه بهتری را به تولید آثار تصویری اختصاص میدهند. از طرف دیگر الآن سینما، سینمای سرمایهدارها شده است یعنی افراد پولدار به راحتی نقشها را میخرند البته ما بازیگران حرفهای هم کم نداریم.
این بازیگر بیان کرد: وقتی سینما به محل تجارت سرمایهدارها تبدیل میشود، طبیعی است که عوامل آن هم با هر جایی که سرمایهاش بیشتر باشد، همکاری کنند.
نوروزیفرد اظهار کرد: تا به امروز نقش خوبی در شبکه نمایش خانگی به من پیشنهاد نشده است ولی اگر پیشنهاد میشد، قطعا من هم با شبکه خانگی همکاری میکردم.
وی درباره این موضع برخی کارگردانان که ممیزی را مانع حضور فعالانه خود در تلویزیون می دانند نیز گفت: نظارت بر تولیدات نمایشی تلویزیون تأثیر چندانی روی میزان استقبال عوامل ندارد زیرا همه فعالان عرصههای سینما و تلویزیون در طول عمر حرفهای خود آموختهاند که خودشان یک ناظر باشند و خطوط قرمز را رعایت کنند.البته گاهی برخی از افراد نامتخصص وارد عرصه نظارت میشوند و کار را به جایی میرسانند که بینندههای تلویزیون و سینمای کشورمان به سراغ ماهواره و دیدن فیلمهای بیارزش این شبکهها بروند. این خیلی حیف است. این در حالی است که زمانی نه چندان دور تلویزیون با سریالهایش خیابانهای شهر را خلوت می کرد.
این بازیگر افزود: فکر میکنم اگر دایره نگاه مدیران ما یک مقدار بازتر باشد موجب خواهد شد که مردم استقبال خوبی از آثار داخلی بکنند. نظارتها و سختگیریهای غیرکارشناسی در آثار تولیدی شبکه خانگی ریزش مخاطب را به همراه دارد. البته اکنون نیز آثار شبکه خانگی کیفیت خیلی بالایی ندارند و در واقع برای جذب مخاطب بیشتر آثار مشابه با سریالهای شبکه جم را تولید میکنند. به نظر من ناظر متخصص باید به جای آنکه روی موارد سطحی نظارت داشته باشد، روی کیفیت کار دقت میکند.
نوروزیفرد عنوان کرد: این روزها کارهایی با ساختارهای ضعیف و تکراری در تلویزیون کشورمان پخش میشوند. تلویزیون با بازیگران مشخصی همکاری میکند که از سریالی به سریال دیگر میروند. قصههای سریالها نیز چفت و بست درستی ندارند و به مرور خستهکننده میشوند. ما بیننده را دست کم گرفتهایم و در نتیجه این امر، کیفیت آثار پایین آمده است و تلویزیونها خاموش شده وتماشای شبکههای ماهوارهای رونق می گیرد.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/