دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس ساترا عنوان کرد؛

نمی‌خواهیم اختلافات بین دستگاهی را به دل جامعه ببریم/ طرح ساترا برای تعامل با اهالی رسانه

سعید مقیسه از حواشی اختلافات ساترا با وزارت ارشاد و پلتفرم‌ها و طرح این نهاد برای تعامل با خبرنگاران و اهالی رسانه گفت.
کد خبر : 801882

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) در نشست خود با اهالی رسانه که ظهر امروز به مناسبت روز خبرنگار  در سالن کوثر سازمان صداوسیما برگزار شد گفت: همکاران من در مجموعه ساترا به دنبال طراحی سازوکاری بودند که بتوانیم تعاملی مداوم و موثر با اهالی رسانه و خبرنگاران داشته باشیم. پیشنهاد شد دوره‌هایی در دانشگاه صداوسیما تعریف شود که دوستان خبرنگار و به ویژه خبرنگاران حوزه سینما و تلویزیون مهارت‌های موردنیاز خود را در سطوح پیشرفته کسب کنند.

 آمادگی ساترا برای آموزش مهارت‌های مورد نیاز خبرنگاران

سعید مقیسه اظهار کرد: البته طبیعی است که تعدادی از همین خبرنگاران عزیز خودشان در سرفصل‌های مختلف رسانه‌ای متبحر و استاد باشند. در این صورت هم می‌توان از داشته‌های آنان به شکل دیگری استفاده کنیم. مجموعه ساترا این آمادگی را دارد که این تعامل علمی و مهارتی دوطرفه را  با خبرنگاران و مدیران رسانه‌های کشور داشته باشد. مسائل اداری و اجرایی راه‌اندازی این دوره‌ها نیز انجام شده است. با این حال سرفصل‌ها هنوز نهای نیست و منتظر پیشنهاد خبرنگاران عزیز هستیم تا در نهایت به دوره‌ها و سرفصل‌های آموزشی کاربردی و موثری برسیم.

وی گفت: از سوی دیگر، ظرفیت پژوهشکده فضای مجازی را نیز داریم که علاوه بر «ساترا» معاونت فضای مجازی سازمان صداوسیما و دانشگاه صداوسیما متولی آن هستند. اهالی رسانه می‌توانند از پژوهش‌های قبلی این پژوهشکده استفاده کنند و خودشان هم طبق ضوابط تعریف‌شده سفارش بگیرند.

 3 مرحله مجوز ساترا برای رسانه‌های صوتی و تصویری

رئیس ساترا عنوان کرد: سازمان ساترا سه گونه مجوز صادر می‌کند یا به عبارت بهتر هر رسانه‌ای در حوزه رسانه‌های صوتی و تصویری برای انتشار سه مرحله را طی می‌کند اولین مجوز در زمان ایجاد یک پلتفرم است  که متقاضیان درخواست خود را ارائه کرده و در صورت احراز شرایط به آنها مجوز داده می‌شود.

وی افزود: در همین مرحله همه ضوابط و قوانین و دایره اختیارات ساترا به صورت دقیق و جزئی به متولیان پلتفرم‌ها اعلام می‌شود و حتی برای آموزش این قوانین کلاس‌های آموزشی هم می‌گذاریم. بنابراین این استدلال که برخی از دوستان هنگام دریافت تذکر می‌گویند از قبل چیزی به ما اعلام نشده درست نیست. تا الان سیصد مجوز رسانه صادر شده است و تعداد زیادی از این پلتفرم‌ها و رسانه‌ها نیز در صف تکمیل مدارک و دریافت مجوز هستند.

رئیس ساترا گفت: مجوز نوع دوم، مربوط به مرحله تولید است. در اینجا طرح کلی و سپس فیلمنامه که توسط سازندگان اثر ارائه شده بررسی می‌شود. اگر در این مرحله بررسی‌ها دقیق باشد مشکلاتی که این روزها گریبانگیر برخی آثار شبکه نمایش خانگی شده است پیش نمی‌آید. مجوز بعدی هم به زمان انتشار آثار (چه تولیدی و چه  تأمینی) مربوط است که در جریان آن میزان همخوانی محتوای آماده شده با طرح اولیه یا نوع مجوز صادره بررسی می‌شود.

 نمی‌خواهیم اختلافات عمومی و رسانه‌ای شود 

مقیسه درباره حواشی اخیر و اختلافاتی که میان ساترا، وزارت ارشاد، پلتفرم‌های پخش فیلم و سریال و سازندگان این آثار به وجود آمده است نیز گفت: البته بنا نبود که این جلسه، نشست پرسش و پاسخ باشد و ما بیشتر به دنبال یک گردهمایی صمیمانه با خبرنگاران عزیز بودیم تا به آنها خداقوت بگوییم. ان شاالله به زودی در یک نشست خبری توضیحات بیشتری در این زمینه خواهم داد. به طور خلاصه باید بگویم همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید دارند، نباید اختلافات بین دستگاهی را به جمع مردم ببریم. این کار باعث ایجاد نگرانی و ناامیدی در جامعه می‌شود؛ معمولا اغلب این نکات اختلافی با تذکر و تعامل دوطرفه حل می‌شود.ملاحظات ما بیشتر از این بابت است.

وی افزود: می دانم که به اقتضای طبیعت کار رسانه‌ای، به هر حال موضوعات چالشی و حواشی مورد توجه خبرنگاران است، اما ساترا دامنه فعالیت‌های گسترده و اقدامات فراوانی داشته است که می‌تواند برای مخاطبان جذاب  باشد.

 انتهای پیام/4104/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب