برای بودجه جشنواره تئاتر فجر، حاضرم سراغ کارخانجات چیپس و پفک هم بروم!
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست رسانهای چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر پیش از ظهر امروز ۲۴ مردادماه در تالار مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد. در این نشست، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره، کوروش زارعی دبیر این رویداد و اعضای شورای سیاستگذاری حضور داشتند.
محصول جشنواره تئاتر فجر هستم
کوروش زارعی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری محرم و ادای احترام به پیشگاه حضرت زینب (س) و تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: برای برگزاری چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر تاکنون چندین جلسه هماندیشی برگزار شده که هدف از تشکیل آنها استفاده از افکار، پیشنهادات و انتقادات سازنده بوده است. من خودم را محصول جشنواره تئاتر فجر میدانم که برنده هشت جایزه از آن هستم.
وی در خصوص تغییرات جشنواره امسال، تصریح کرد: بخش مرور از جشنواره فجر امسال، حذف شده است. در سالهای اخیر، جشنواره تئاتر فجر چندان پر شور و پرانگیزه نبوده ولی در تلاش هستیم که امسال فضای رقابتی جدیتر شود، به همین خاطر، کارهای تکراری را نمیپذیریم. البته یک بخش ویژه داریم که در آن کارهای فاخر، قوی و قدیمی اجرا میشوند ولی در بخش رقابتی، شرکت داده نخواهند شد. کارهایی که در این جشنواره رونمایی شوند، پس از جشنواره میتوانند به اجرای عمومی برسند.
سهم بیشتر هنرمندان شهرستانی نسبت به پایتختنشینها
زارعی در خصوص علت تاخیر در اعلام فراخوان جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، توضیح داد: متاسفانه هنوز بودجه جشنواره اعلام نشده و ما به همین علت تاکنون فراخوان را اعلام نکرده بودیم. بخش بینالمللی نیاز به بودجه بالایی دارد و در حقیقت مسائل مالی یکی از چالشهای بزرگی است که پیش روی ما قرار دارد. امیدواریم دوستان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دست ما را به یاری بفشارند تا بتوانیم جشنواره را با کیفیت خوبی برگزار کنیم.
دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در خصوص حضور هنرمندان شهرستانی در جشنواره اظهار کرد: هنرمندان شهرستانی سهم بیشتری از تهرانیها در این جشنواره خواهند داشت زیرا که تشکیلدهنده شالوده تئاتر این مملکت هستند. امیدوارم بودجهبندی به نحوی باشد که بتوانیم بیش از یک روز، میزبان گروههای شهرستانی باشیم. یکی از اهدافمان این است که بتوانیم از چند استاد تراز اول بینالمللی تئاتر دعوت به عمل بیاوریم و ورکشاپهای آموزشی برگزار کنیم.
شاید لازم باشد به سراغ کارخانجات چیپس و پفک هم بروم
زارعی همچنین در خصوص محتوای فکری جشنواره خاطرنشان کرد: تلاشمان این است که همه افکار و سلایق را در جشنواره داشته باشیم. البته علاوه بر کیفیت فرم و ساختار، محتوا و موضوع نیز برایمان اهمیت بسیار دارد. در حقیقت، محتوا برای ما ارجح است. نهایتا پذیرای 30 تا 40 کار در جشنواره خواهیم بود، باز هم تاکید میکنم هیچ کار تکراری که قبلا اجرا شده باشد در بخش رقابتی حضور نخواهد داشت. گروههای مختلف بهتر است قبل از اجرا در جشنواره، چند اجرای خصوصی برای منتقدان و هنرمندان داشته باشند تا کارشان با کیفیت بهتری اجرا شود.
دبیر چهلویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در خصوص دعوت از هنرمندان حرفهای در جشنواره بیان کرد: جشنواره تئاتر فجر محل تلاقی افکار و دیدگاههای مختلف است و تنوع سلیقه در ذات آن وجود دارد. ما فراخوان را دادهایم و از حضور علی رفیعی، نغمه ثمینی، همایون غنیزاده، نادر برهانی، محمد عاقبتی، حمید نعیمی و سایر هنرمندان درخشان در این حوزه استقبال خواهیم کرد. اگر مشکلات بودجه رفع شد قطعا به طور مستقیم از آنها دعوت به عمل خواهیم آورد.
وی افزود: اگر بودجه کافی نباشد جشنواره از سالهای قبل نیز ضعیفتر برگزار خواهد شد. من نگران جایگاه تئاتر هستم. شاید برای تامین بودجه لازم باشد به سراغ کارخانجات چیپس و پفک هم بروم. اگر لازم باشد حتما این کار را انجام خواهم داد. قطعا اگر کاری در جشنواره پذیرفته و اجرا شود، پس از آن برای اجرای عمومی نیاز به بازبینی نخواهد داشت.
دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فجر گفت: «ما جشنواره را ۲۵ دیماه با رادیو تئاتر شروع میکنیم و روز اول بهمن اختتامیه و نکوداشت هنرمندان مطرح و تأثیرگذار را برگزار میکنیم و همزمان در همان روز وارد اجراهای بخشهای مختلف میشویم. یازدهم بهمنماه اختتامیه جشنواره برگزار میشود تا با جشنواره سینمایی فجر تداخل نداشته باشند.»
60 میلیون تومان کمکهزینه آثار تولیدی
زارعی با اشاره به بودجه در نظر گرفتهشده برای آثار تولیدی ادامه داد: «در بخش تولیدی کمکهزینهای ۶۰ میلیون تومان برای گروههای اجرایی در نظر گرفته شده است.»
تمام ایران تهران نیست
او با تأکید بر بخش آثار استانی گفت: «اولویت جشنواره تئاتر فجر در این دوره بخش تئاتر استانی است. من در سالهای حضورم در حوزه هنری سعی کردم برای بخش شهرستان با بودجه ناچیزی که دارم، اجرای عموم بگیرم و در این سالها اثبات کردم پای تئاتر شهرستان هستم و میدانم اگر به آنها بها ندهیم، استعدادهای جدید پدید نخواهند آمد. ما برای تئاتر حرفهای کشور باید پشتیبانسازی کنیم. تمام ایران که تهران نیست؛ باید به شهرستانها اعتماد کنیم.»
افشین ناظری دبیر اجرایی چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فجر در تکمیل سخنان زارعی درباره تئاترهای استانی گفت: «ما در نظر داریم تا قسمتی از اجراها در ایام جشنواره و حتی پسازآن در شهرستانها اجرا شود.»
حضور آثار کشورهای عربی در بخش بینالملل
کوروش زارعی درباره حضور آثار کشورهایی عربی در بخش بینالملل جشنواره توضیح داد: «امسال قرار است در بخش بینالملل جشنواره از آثار کشورهای عربی هم دعوت کنیم و این بخش را دو تا سه روز در شهرستان اهواز روی صحنه خواهیم برد.»
زارعی در پایان گفت: «گروههایی که در جشنواره ورود پیدا میکنند، باید بدانند اگر اثری در جشنواره موردتوجه قرار نمیگیرد، در اصل حقش نادیده گرفته نشده است. بلکه ما هم ظرفیت و توانایی خاصی داریم و باید در بین آثار بهترینها را انتخاب کنیم.»
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/