دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1401 - 11:03
فتاحی در گفت‌وگو با آنا:

گشایش مرز خسروی شهرهای کرمانشاه را از فراموش‌شدگی خارج می‌کند

عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل بازگشایی مرز خسروی بعد از چند سال همزمان با راهپیمایی اربعین۱۴۰۱ را ستود و گفت: این مرز مردم مرزدار قصرشیرین و شهر‌های پیرامونی را از وضعیت انزوا و فراموش‌شدگی ناخواسته خارج می‌کند.
کد خبر : 801611

 

 

شهرام فتاحی عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به گشایش مرز خسروی بعد از چند سال همزمان با راهپیمایی اربعین۱۴۰۱ اظهار کرد که بدون تردید میراث نامیرای عاشورا و مناسک مرتبط با آن به‌خصوص اربعین حسینی، یکی از مهم‌ترین جلوه‌های هم‌باوری، انسجام اجتماعی و تکوین هویت ملی است و جلوه جانانه این میراث سترگ راهپیمایی عظیم، جریان‌ساز و شورانگیز اربعین است که سالانه میلیون‌ها ایرانی را به تکاپو و پویشی مدنی مذهبی وامی‌دارد.

شهرام فتاحی گفت: در این رهگذر استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و ۶ گذرگاه مرزی و در حالی که نیمی از صادرات غیرنفتی کشور به عراق از سرحدات این استان می‌گذرد؛ اما به دلایل مختلف بوروکراتیک و البته مضایق امنیتی سهمی در این دادوستد هویتی و منفعتی نداشته است، این در حالی است که گذرگاه مرزی باسابقه «خسروی» از ساختاریافته‌ترین و قدیمی‌ترین گمرکات مرزی کشور به‌رغم قرابت جغرافیایی در سالیان گذشته تا حد زیادی به بوته فراموشی سپرده شده است.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه عنوان کرد: مرز خسروی از یک سو بار عظیم ترافیکی را از شهر‌هایی مانند مهران و شلمچه می‌کاهد و از سوی دیگر مردم مرزدار و مهجورمانده قصرشیرین و شهر‌های پیرامونی را از وضعیت انزوا و فراموش‌شدگی ناخواسته خارج می‌کند؛ چراکه از یک سو این توفیق را به آنها می‌دهد تا میزبان خیل زائران پرشمار اباعبدالله(ع) باشند و از سوی دیگر محملی برای تعاملات فرهنگی و رونق نسبی منطقه ایجاد خواهد کرد. طبعاً پیگیری و مسئولیت پذیری متولیان امر در گشایش این گره فروبسته شایسته سپاس و قدردانی است.

«دروازه کربلا» در انتظار زائران «مسیر ولایت»/ مرز خسروی اربعین حسینی

به گزارش آنا، مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهرستان قصرشیرین و ۱۷۶ کیلومتری غرب کرمانشاه، کمترین فاصله را تا بغداد و شهر‌های زیارتی عراق دارد به‌طوری‌که از مرز تا بغداد ۱۹۰ کیلومتر، کاظمین ۲۰۳ کیلومتر، سامرا ۳۲۶ کیلومتر، کربلا ۳۱۵ کیلومتر و تا نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد.

مرز خسروی پیشتر نیز مسیر عزیمت زائران ایرانی به عتبات عالیات بوده و اصالت مسیر کربلا به این مرز بازمی‌گردد و زائرانی که از خسروی عازم عراق می‌شوند پیش از زیارت امام حسین(ع) می‌توانند به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب کنند و همین مسئله مرز خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب