نشان «آستان» به برگزیدگان جشنواره جهانی شعر آیینی اهدا میشود/ ابراز ارادت شاعرانه به حضرت سیدالشهدا(ع) به زبان انگلیسی
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری «جشنواره جهانی شعر آیینی» از ظهر امروز در سالن زندهیاد سلمان هراتی حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلام سید عبدالله حسینی با تسلیت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان و گرامیداشت روز خبرنگار گفت: اگر ما امروزه چیزهای زیادی از واقعه عاشورا میدانیم به خاطر روشنگری شخصیتهای بزرگوار مثل حضرت امام زینالعابدین(ع) و حضرت زینب (س) است که در قامت یک خبرنگار نگذاشتند واقعیت و آن چه در کربلا گذشت فراموش شود.
رئیس جشنواره جهانی شعر آئینی اظهار کرد: شعر یک رسالت قرآنی است. چرا که خداوند در قرآن سورهای را هم به نام شعرا دارد که نشان میدهد شاعران هم رسالتی بر دوش دارند. در تاریخ اسلام هم نقل شده است که پیامبر (ص) و ائمه اطهار (س) هم به شعر به عنوان تنها رسانه موجود در آن زمان اهمیت فراوانی میدادند؛ به گونهای که برای دادن صِله به شاعرانی که قریحه خود را در مسیر آموزههای دینی و اخلاقی صرف می کردند جود و بخشش فراوانی داشتند.
وی افزود: برخلاف آنچه در محافل مذهبی گفته میشود اولین زائر مزار پاک حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و شهدای کربلا نه جابر بن عبد الله انصاری که عبیدالله بن حر جُعفی است که شاعر بوده و پنج روز پس از عاشورا به کربلا میآید و پس از زیارت شهدای کربلا قصیدهای هم در این زمینه می سراید.
فقدان نوحه و شعر به زبان انگلیسی، جرقه یک رویداد هنری
حسینی عنوان کرد: من حدود 25 سال است که در مرکز اسلامی آفریقای جنوبی فعالیت می کنم. در ایام عزاداری محرم و صفر واقعاً با کمبود شدید اشعار مذهبی و نوحههای انگلیسی مربوط به این ایام مواجه هستیم. در کتابخانهها و فضای مجازی به دنبال اشعار مناسبی که در وصف امام حسین (ع) و واقعه عاشورا باشد جستجوی فراوانی کردم اما به جز تعداد بسیار معدود چیزی یافت نکردم. به این نتیجه رسیدیم که فقدان شعر به زبان انگلیسی برای عزاداری و نوحهسرایی به شدت احساس میشود
رئیس جشنواره جهانی شعر آئینی افزود: این جشنواره سه سال پیش توسط مرکز اسلامی آفریقای جنوبی بنیانگذاری شد، اما به دلیل کرونا و البته مشکلات مالی، اختتامیه آن به تعویق افتاد. خدا را شکر امسال موفق شدیم با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری استان تهران ستاد برگزاری جشنواره را تشکیل بدهیم. به این ترتیب قرار است مراسم اختتامیه این رویداد روز نهم شهریور برگزار شود
وی گفت: این جشنواره فقط در نام و عنوان، بینالمللی نیست و واقعاً در دو بخش مجزا و به دو زبان فارسی و انگلیسی برگزار میشود. شاعرانی از بیست و شش کشور جهان بیش از ششصد شعر را به دبیرخانه ارسال کردهاند. هشت داور بینالمللی که مسلط به ادببات انگلیسی هستند آنها را ارزیابی کرده و 10 اثر برگزیده را انتخاب کرده ند. احتمالاً کتاب آثار برگزیده بخش انگلیسی به جای نسخه کاغذی در قالب کتاب الکترونیک منتشر خواهد شد.
حسینی عنوان کرد: جوایزی هم که ان شاالله به نفرات برگزیده اهدا خواهد شد، بزرگترین جایزه ای است که تاکنون برای رویدادهای تاریخی کشور در نظر گرفته شده است. هرچند تعدادی از بزرگان و ادیبان کشور برای تیمّن و تبرک و بدون انگیزه رقابت در آن شرکت کردهاند که از آن جمله میتوان به آیتالله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیتالله علی اکبر رشاد و استاد موسوی گرمارودی اشاره کرد.
وی افزود: همچنین در حاشیه این جشنواره از سه تن از اساتید پیشکسوت شعر آیینی که در این حوزه سابقه درخشانی دارند به صورت ویژه تجلیل خواهیم کرد. آقایان علی معلم دامغانی شاعر اثر معروف ننیزه بر خورشید» و علی موسوی گرمارودی که شعر زیبای «خط خون» را سروده اند و علیرضا قزوه اساتیدی هستند که در این مراسم از آنها تقدیر به عمل میآید.
حسینی گفت: همچنین قرار است اثر برگزیده جشنواره با خط خوش هنرمندان خوشنویس در یک لوح سنگی حکاکی شده و در یکی از پارکهای شهرتهران نصب شود. این کار در ادوار بعدی هم انجام خواهد شد و ان شاالله پس از پنجاه یا صد سال، شاهد یک مجموعه ارزشمند هنری و فرهنگی در پارکهای تهران خواهیم بود که بیانگر مقطعی درخشان در تاریخ ادبیات ایران است. از این رو من برگزاری جشنواره جهایی شعر آئینی را یک نقطه عطف در تاریخ ادبیات ایران میدانم.
علی فروزانفر دبیر اجرایی جشنواره جهانی شعر آیینی هم درباره جزئیات برگزاری آیین پایانی این جشنواره گفت: این مراسم ساعت 17 روز نهم شهریورماه در سالن سوره حوزه هنری برگزار میشود. علاوه بر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مدیران فرهنگی و چهرههای ادبی هم در آن حضور دارند.
جایزه 11هزار و 500 یورویی برای برگزیدگان جشنواره جهانی شعر آیینی
فروزانفر افزود: برای نفرات برگزیده جشنواره تندیسی تحت عنوان «آستان» طراحی شده است مکه به آنها اهدا خواهد شد.ضمن این که مجموع جوایز نقدی که به نفرات برتر اهدا خواهد شد یازده هزار و پانصد یورو است.
قاسم صرافان دبیر علمی این جشنواره نیز انگیزهبخشی به شاعران آئینی جوان را یکی از اهداف این رویداد برشمرد و افزود: این دوره از جشنواره، گام اول است و مطمئن هستم که بعد از اختتامیه دوره اول، برای دورههای بعد با استقبال بیشتری مواجه خواهد شد.هرچند در این دوره هم استقبال بسیار زیاد بود به گونهای که به خاطر حضور اغلب شاعران شناختهشده، ما برای تشکیل هیئت داوران با مشکل و کمبود نفر مواجه بودیم.
وی گفت:پس از غربالگری اولیه در آثار رسیده، 460 اثر انتخاب شدند و پس از ارزیابی توسط چهار داور، این تعداد به 77 شعر رسید. در گام بعدی، داوری به صورت تخصصیتر انجام شد و از بین این 77 شعر، شانزده اثر به مرحله نیمهنهایی رسیدند که در آیین اختتامیه در خدمت این شانزده نفر هستیم که البته در آنجا سه نفر برگزیده هم معرفی میشوند.همچنین مستند کوتاهی درباره این شانزده شاعر تهیه شده که در همان روز پخش خواهد شد.
این شاعر اهل بیت(ع) افزود: خوشبختانه چهل شعر برگزیده این رویداد ادبی در قالب یک کتاب حدوداً دویست صفحهای منتشر شده و در روز اختتامیه رونمایی خواهد شد. این اشعار واقعاً از حیث شکل و محتوا دارای نوآوریها و ظرافتهای خاصی هستند و از کیفیت بالایی برخوردارند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/