ضرورت سوق دادن تسهیلات حمایتی دانشگاه آزاد اسلامی به سمت تقویت محصولات دانشبنیان/ لزوم راهاندازی تعاونی مسکن برای اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد
نورالدین بختیاری در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به حذف سود وامهای خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: اگر دانشگاه آزاد به ارائه تسهیلات حمایتی میپردازد، نیازمند منابع بوده که از شهریه دانشجو تأمین میشود و بهترین تسهیلات حمایتی دانشگاه آزاد این است که واحدها را به سمت تولید محصولات دانشبنیان سوق دهد و ضرورت دارد که از آنها حمایت کند.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: با توجه به اینکه ویروس کرونا موجب بحران در ایران و جهان شده است، باید تولید مواد ضدعفونیکننده تقویت شود و دانشگاه میتواند در این عرصه نقش مهمی را ایفا کند. بسیاری از مواد اولیه محصولات ضدعفونیکننده مانند اتانول و همچنین ماسکهای آنتی وایرال (ضدویروس) با علمِ اعضای هیئت علمی قابل تولید است که دانشگاه آزاد باید از این اقدامات حمایت کند و تاکنون کارهای خوبی صورت گرفته است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال تصریح کرد: سطح حقوق اعضای هیئت علمی و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به وزارت علوم و بهداشت بسیار پایینتر است و همه میدانیم که منابع آنها نفت و منابع دانشگاه آزاد، دانشجو است و باید نسبت به وضعیت معیشتی آنها بیشتر توجه شود.
بختیاری با بیان اینکه نباید از یک عضو هیئت علمی انتظار داشت که وارد عرصه تولید شود، گفت: چون او نه مسائل تولید را میداند و نه راه دست یافتن به آن را بلد است و باید از سوی دانشگاه حمایت شود. چراکه دانشگاه محیطی علمی است که در آن کار تحقیق و توسعه انجام میشود و باید از طرحهای استاد حمایت صورت بگیرد؛ برای مثال در شرایط کرونایی، طرحهایی از سوی دانشگاهیان اعم از دانش تولید محصول ضدعفونیکننده (ضدویروس و ضدباکتری) بدون استفاده از اتانول، دانش تولید ماسکهای آنتی وایرال، دانش تأمین مواد ضدعفونی محیطهای دانشگاهی، ادارات و هتلها، دانش تأمین مواد ضدعفونی وسایل شخصی و آرایشگاهی و دانش تولید دارو ارائه میشود که انتظار میرود از آنان حمایت شود.
وی خاطرنشان کرد: موفق عمل کردن دانشگاه آزاد اسلامی در ارائه تسهیلات به دانشگاهیان در این شرایط، امری ضروری و حیاتی است. البته با تورم بسیار بالایی که وجود دارد شاید برای عدهای دردی را آنچنان دوا نکند اما امیدواریم که تسهیلات حمایتی برای اساتید و کارکنان سودمند باشد؛ انتظار دانشگاهیان از مسئولان مربوطه دانشگاه این است که شرایط خرید مسکن برای آنان تسهیل شود و این موضوع دغدغهای برای دانشگاهیان بوده که بر روی امید و انگیزه کاری آن تأثیرگذار است.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: از مسئولان مربوطه درخواست دارم که تعاونی مسکن را در واحدها راهاندازی کنند و با پولی که قرار است به اعضای هیئت علمی و کارکنان وام بدهند، اقدام به خرید زمین و مسکن برای دانشگاهیان کنند. با این مبلغ به تنهایی نمیشود اقدام به خرید مسکن کرد اما وقتی تجمیع شود میتواند بسیار راهگشا باشد؛ از مسئولان درخواست داریم که این پول را به خرید زمین و ساخت مسکن برای دانشگاهیان اختصاص دهند که با این کار ارزش ملک خریداری شده در آینده را چند برابر میکند و امید و انگیزه جامعه دانشگاهی برای کار کردن افزایش مییابد.
گفتنی است، بر اساس بند یک بخشنامه حذف سود وامهای خارج از عقود اسلامی کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، تمامی تسهیلات اعطایی از محل منابع داخلی دانشگاه، از ابتدای خردادماه سال ۱۳۹۹ در قالب قرضالحسنه بوده و کارمزد تمامی آنها صرفاً بر اساس نحوه محاسبه کارمزد وام صندوق پسانداز دانشگاه، مندرج در بخشنامه شماره ۵۶/۴۰۲۹۹۱ مورخ ۱۳۹۱/۱۱/۱۸ محاسبه و دریافت میشود و مابقی شرایط تابع مقررات مندرج در بخشنامه و دستورالعملهای قبلی است.
همچنین بر اساس تبصره این بخشنامه، مانده بدهی وامهای تسویه نشده، پس از کسر مانده سود در تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ میبایست به عنوان تسهیلات جدید تلقی و کارمزد آن بر اساس کارمزد مندرج در بند یک محاسبه و به مانده اصل تسهیلات اضافه و طبق مانده تعداد اقساط قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۳/۱ مجدداً تقسیط و از دریافت کنندگان تسهیلات دریافت و اعمال حساب شود.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/