دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1395 - 13:34

رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکان: هیچ فرآورده ارگانیکی در ایران نداریم/ افزایش سهم اشتغال حیوانات خانگی در حوزه دامپزشکی

رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکان با تأکید بر اینکه نمی‌توانیم محصول ارگانیک در ایران تولید کنیم، گفت: ما هیچ فرآورده ارگانیکی در کشور نداریم و حتی در صورت کشت گیاه در باغچه شخصی باز هم به لحاظ مسائل محیط زیستی موجود در ایران، محصول ارگانیک کشت نمی‌شود.
کد خبر : 79306

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، پیام محبی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه به علت مسائل مطرح شده درباره لبنیات مانند روغن پالم مردم به سمت مصرف فرآورده‌های لبنی سنتی گرایش بیشتری پیدا کرده‌اند، افزود: ایران یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان دارو است و این امر در مورد دام نیز صدق می‌کند. در بحث دام در زمان مصرف دارو مشخص شده است که تا چه مدت باید فرآورده دام مورد درمان دور ریخته شود اما متأسفانه این امر در لبنیات سنتی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.


وی تصریح کرد: حتی مرغ سبزی که در بازار عرضه می‌شود نیز ارگانیک نیست و تنها مرغ بدون آنتی‌بیوتیک محسوب می‌شود.


محبی ادامه داد: البته از طرفی فرهنگ ناصحیحی در کشور وجود دارد که کیفیت تولیدات داخلی عموماً پایین‌تر از محصولات مشابه خارجی قلمداد می‌شود که باید این فرهنگ نیز اصلاح شود.


رئیس هیئت مدیره جامعه دامپزشکان ایران با انتقاد از تربیت بیش از نیاز دامپزشکان در دانشگاه‌ها بیان کرد: بر اساس قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی تعداد نیاز فارغ‌التحصیلان دامپزشکی در سال 450 تا 500 دانش‌آموخته است اما این تعداد سالانه به حدود 850 نفر می‌رسد.


وی با بیان اینکه در تولیدات فرآورده‌های غذایی با منشأ دامی افرادی با عنوان مسئولان فنی باید بر روند تولید نظارت داشته باشند، گفت: قرارداد کاری اکثر این افراد با کارفرما منعقد می‌شود در حالی‌که مسئولان فنی باید ناظر بر کارفرما باشند و همین امر مشکلات فراوانی را به همراه دارد.


محبی تأکید کرد: به طور مثال لاشه‌ای وارد کارخانه می‌شود که باید نیمی از آن معدوم شود اما ممکن است بهای آن بیش از دو ماه حقوق ناظر فنی باشد.


وی با بیان اینکه قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی به طور کامل اجرا نمی‌شود، عنوان کرد: باید صندوقی ایجاد شود تا شرکت‌های تولیدکننده در آن سرمایه‌گذاری کنند و حقوق مسئولان فنی از آن تأمین شود. این افراد نباید مستقیماً با کارفرما در ارتباط باشند.


رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکان ایران در آخرین جلسه با مدیران تشکل‌های ناظران فنی مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یکی از مشکلات این بخش مطرح شد که این افراد باید 9 درصد از حقوق خود را به عنوان مالیات بپردازند.


به گفته محبی، جهاد کشاورزی یک وزارتخانه کمی است که افزایش تولید در آن بیش‌تر اهمیت دارد و سازمان دامپزشکی یک سازمان کیفی است به همین علت قرار گرفتن یک سازمان کیفی در وزارتخانه کمی موجب تضییع حقوق دامپزشکان در بسیاری از موارد می‌شود.


وی درباره افزایش سهم اشتغال حیوانات خانگی در حوره دامپزشکی نیز ادامه داد: بیشترین اشتغال در حوزه دامپزشکی اکنون به حیوانات خانگی باز می‌گردد. البته این امر در همه جای دنیا نیز صدق می‌کند.


محبی تصریح کرد: از آنجا که روند درمان حیوانات خانگی بسیار مشابه انسان است، از مطب‌های پزشکی الگوبرداری می‌شود.


وی افزود: بر این اساس تعداد کلینیک‌های دامپزشکی در کشور رو به افزایش است به طوری که در سال 82 تنها حدود 8 کلینیک در تهران دایر بود اما اکنون این تعداد به حدود 400 کلینیک و چند بیمارستان رسیده است.


رئیس هیات مدیره جامعه دامپزشکان ایران بیان کرد: بحث درمان در دامپزشکی در آینده‌ای نه چندان دور تنها در بخش حیوانات خانگی باقی می‌ماند چرا که اکنون درمان دام در هر بخش جزئی از آن صنعت شده است.


وی درباره نگهداری حیوانات خانگی نیز گفت: همزیستی انسان با حیوان نیاز بشری است و انسانی که سالیان دور در جنگل می‌زیسته با فرآیند انقلاب صنعتی از طبیعت فاصله گرفته است. این امر یک خلاء روانی را ایجاد کرده است که اکنون افراد آن را پرورش یک گیاه آپارتمانی تا نگهداری حیوانات جبران می‌کنند.


محبی اظهار کرد: البته متأسفانه برخی افراد به سمت نگهداری حیوانات نامتعارف می‌روند که حتی دانش پرورش و نگهداری آن در کشور وجود ندارد.


وی همچنین از برگزاری نوزدهمین کنگره دامپزشکی ایران از 6 تا 8 اردیبهشت‌ماه در سالن همایش‌های رازی خبر داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب