دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از ابتدای خردادماه

سهمیه سوخت ١٠٠ هزار خودروی سنگین فاقد بیمه شخص ثالث قطع می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای گازوئیل سوز فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خردادماه قطع می‌شود.
کد خبر : 79141

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، عباس کاظمی اظهار کرد: از زمان که وزارت راه و شهرسازی همه خودروها را به «GPS» (سامانه موقعیت یاب جهانی) متصل کند، مبنای محاسبه سهمیه گازوییل خودروهای باری و مسافری از بارنامه به پیمایش تغییر داده خواهد شد و در حجم دریافت سوخت بازنگری میشود.


وی از تخصیص نیافتن سهمیه گازوئیل به خودروهای سنگین فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خردادماه امسال خبر داد و گفت: بر اساس مذاکراتی که با شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی انجام شده است، تخصیص سهمیه سوخت خودروهای گازوئیل‌سوز فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خردادماه قطع می‌شود و در صورتی که در زمان تعیین شده مالکان خودروها بیمه شخص ثالث خودروی خود را تمدید نکنند، سهمیه سوخت این خودروها قطع خواهد شد.


مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: پس از اجرای طرح عرضه گازوییل بر اساس بارنامه و پیمایش، میانگین مصرف گازوئیل در بخش حمل و نقل به کمتر از ۵۰ میلیون لیتر در روز رسیده است.


کاظمی با بیان اینکه در طول چند ماه گذشته تاکنون میانگین مصرف روزانه گازوییل در بخش حمل و نقل به حدود ۴۲ تا ۴۳ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است، تاکید کرد: با اجرای طرح تخصیص سوخت به ازای پیمایش، مصرف گازوئیل کشور در این حوزه حدود هفت تا ۷.۵ میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.


به گفته وی پیش بینی می‌شود با حذف سهمیه سوخت خودروهای گازوییل‌سوز فاقد بیمه شخص ثالث روزانه حدود ٢ میلیون لیتر دیگر صرفه‌جویی داشته باشیم و بر این اساس از قابلیت‌های مختلف سامانه هوشمند سوخت برای مدیریت مصرف گازوییل استفاده می‌کنیم.


مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: پیش‌بینی می‌شود در صورت اجرای این طرح سهمیه گازوییل حدود ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی سنگین گازوییل سوز فاقد بیمه شخص ثالث حذف شود.


کاظمی با بیان اینکه سامانه هوشمند سوخت برای عرضه گازوییل سهمیه‌ای حفظ می‌شود، افزود: اکنون قیمت گازوئیل با لیتری سه هزار ریال عرضه می‌شود که در نظر داریم تا زمان اصلاح و واقعی‌سازی قیمت گازوئیل این سامانه را حفظ کنیم زیرا معتقدیم اگر سامانه هوشمند سوخت وجود نداشته باشد، کاهش مصرف گازوییل محقق نمی‌شود.


از زمان اجرای این طرح تاکنون حدود ٧٩٠ هزار کارت سوخت برای خودروهای گازوییل سوز صادر شده و در مجموع ٩ گروه خودرویی سهمیه گازوییل دریافت می‌کنند که شامل ٦ گروه باری و سه گروه مسافربر می‌شوند.


شایان ذکر است که طرح تخصیص سوخت به ازای پیمایش از ابتدای پارسال آغاز شده که بر اساس آن ٧٠٠ هزار خودرو گازوییل سوز، سوخت مورد نیاز خود را به صورت سهمیه‌بندی دریافت می‌کنند، از زمان اجرای این طرح تاکنون مصرف گازوییل نسبت به دوره مشابه پارسال حدود ١٥,٥ درصد کاهش یافته است.


حدود ٥٠ هزار خودروی سنگین شناسایی شده است که در سال ٩٤ فاقد بیمه شخص ثالث بوده‌اند اما نیازی به ابطال کارت سوخت آنها نیست و این کار به صورت سیستمی و نرم‌افزاری انجام می‌شود.

اکنون تدابیر ویژه‌ای برای جلوگیری از قاچاق سوخت در جایگاه‌های عرضه سوخت در مناطق مرزی انجام می‌شود که براساس سیاست توزیع منطقه‌ای شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، عرضه سوخت در مناطق مرزی به شکل ضریبی خاص انجام می‌شد اما براساس سیاست جدید به منظور جلوگیری از قاچاق ٢ پارامتر جدید در این مناطق مرزی در نظر گرفته شده است که براساس پارامترهای جدید، محدودیت‌هایی برای حق برداشت در یک بازه زمانی برای مثال هشت ساعت و نیز در ٢٤ ساعت در نظر گرفته شده است تا از این طریق امکان قاچاق کاهش یابد.


براساس این گزارش، همه ناوگان باری زیر ١٠ تن در یک طبقه کارت سوخت قرار گرفته‌اند و سهمیه یکسانی دارند، به طور مثال وانت‌بارهای گازوییلی اکنون زیر ٣,٥ تن سهمیه‌ای معادل کامیون‌های ١٠ تن دریافت می‌کنند.


بر اساس این مقرر شده است، ناوگان باری زیر ١٠ تن به سه زیرکلاس جدید طبقه‌بندی شوند که شامل ناوگان زیر ٣,٥ تن، ناوگان باری ٣.٥ تا ٦ تن و ناوگان باری ٦ تا ١٠ تن که سهمیه‌ها نیز متناسب با گروه‌بندی جدید اصلاح می‌شود، به عنوان نمونه یک مینی‌بوس مسافری ١٩ نفره روزانه ٦٠ لیتر و مینی‌بوس‌های ٢١ نفره ، ٣٠٠ لیتر روزانه سوخت گازوییل دریافت می‌کنند که در طبقه‌بندی جدید این معضل اصلاح خواهد شد.


مبنای این تصمیم‌گیری مصوبه‌های سال‌های گذشته دولت بوده که در آن تصریح شده است، خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث نمی‌توانند از سوخت سهمیه‌ای استفاده کنند، همچنین افزون بر مصوبه‌های دولت، نمایندگان مجلس نیز در قانون بیمه شخص ثالث که به تازگی مصوب شد، ستاد مدیریت سوخت را مکلف کردند تا از صدور کارت سوخت برای خودروهای فاقد بیمه ثالث جلوگیری کند.


بر اساس گزارش‌های موجود، بخشی از خودروهایی که سوخت قاچاق می‌کنند، به این صورت است که خودرو متوقف بوده و فعالیتی ندارد و از طریق اجاره کارت سوخت و ارسال به مناطق مرزی، کسب درآمد نامشروع می‌کنند؛ از این رو خودروها انگیزه و ضرورتی برای بیمه کردن خودرو ندارند زیرا به هیچ وجه ترددی انجام نمی‌دهند بنابراین طبق قانون، خودروی فاقد بیمه اجازه تردد ندارد و هیچگونه خدماتی نیز به آن تعلق نمی‌گیرد.


برنامه‌ریزی‌ها و اقدام‌های کارشناسی برای اجرای این طرح از حدود یک سال پیش آغاز و اطلاعات خودروهایی که بیمه شخص ثالث ندارند با همکاری بیمه مرکزی و نیروی انتظامی احصا و به ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت اعلام شد و ستاد نیز با هماهنگی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، سهمیه سوخت آنها را حداکثر تا ٢ ماه آینده قطع خواهد کرد.


براساس آمارها، حدود ٥٠ هزار خودروی سنگین شناسایی شده که در سال ٩٤ فاقد بیمه شخص ثالث بوده‌اند که احتیاجی به سوزاندن کارت سوخت آنها با اجرای طرح وجود ندارد زیرا در بخش نفت گاز، سیستم تخصیص سوخت به صورت برخط (آنلاین) است، بنابراین نیازی به ابطال کارت سوخت نیست و این کار به صورت سیستمی و نرم‌افزاری انجام می‌شود. بدیهی است پس از بیمه کردن خودرو، با برنامه‌ریزی و هماهنگی صورت گرفته، سهمیه آنها بار دیگر برقرار خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب