دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1395 - 11:57
رنجبر بهادری در جلسه مشترک وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با دانشگاهیان سمنا عنوان کرد:

اقتصاد مقاومتی جزء لاینفک رویکرد مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی

حضور دولت تدبیر و امید در استان سمنان فرصتی بود تا وزیران دولت در بخش‌های مختلف با مدیران، صاحب‌نظران و اندیشمندان استان در حوزه‌های مختلف دیدار و با هدف اطلاع از مشکلات و مسایل پیش رو از نزدیک با نمایندگان هر حوزه بحث و تبادل نظر کنند.
کد خبر : 78985

به گزارش خبرنگار آنا، سالن اجتماعات میثاق دانشگاه سمنان میزبان یکی از این جلسات بود. جایی که دکتر محمد فرهادی در نشستی در جمع دانشگاهیان استان سمنان حاضر شد و به تبادل نظر پرداخت.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی سمنان یکی از حاضران در این جلسه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری آنا، برخی از مباحث مطرح شده در این نشست را تشریح کرد و گفت: «نشست با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فرصت خوبی بود تا از نزدیک برخی دغدغه‌های آموزش عالی در استان مطرح و پاسخ برخی سوالات و موضوعات به صورت مستقیم از زبان وزیر شنیده شود. چنین فرصتی معمولا زیاد به دست نمی‌آید تا بتوان از نزدیک و رودررو مشکلات را با فرد اول وزارت بازگو کرد و این از محسنات سفر‌های استانی است. »


رنجبر بهادری: «در این جلسه به این نکته مهم که مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی برپایه مدیریت درآمد و هزینه استوار است اشاره شد که این منطبق با سیاستی است که مقام معظم رهبری در نام گذاری امسال به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره کرده‌اند. لذا به نظر می‌رسد اقتصاد مقاومتی جز لاینفک مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی است.»

شاهرخ رنجبر بهادری ادامه داد: «در این جلسه موضوعاتی نظیر طرح افزایش حقوق اعضای هیات‌ علمی دانشگاه‌ها، واگذاری اختیار پذیرش بورسیه‌ها به دانشگاه‌ها، همچنین اعلام برنامه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه علم و فناوری و آموزش عالی توسط جناب وزیر مطرح شد. به عنوان مثال در خصوص طرح افزایش حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها آقای دکتر فرهادی از تدوین علمی طرح برای ارایه به مجلس خبر داد و گفت هم‌ اکنون اعضای هیات‌ علمی دانشگاه‌ها به خصوص اعضای استخدامی قبل از ۱۳۸۴ با مشکلات بسیار زیادی مواجه‌ هستند. تاکنون دو بار برای اصلاح حقوق این عزیزان اقدام شده است. در سال ۹۵ هم اقداماتی برای اصلاح حقوق پایه باید انجام‌ شود و از این رو کار مطالعاتی انجام شده که در حال حاضر طرح علمی آماده شده و برای ارایه این طرح به مجلس منتظر زمان و آماده ‌سازی مناسب طرح هستیم.»


رییس دانشگاه آزاد اسلامی سمنان که به نمایندگی از دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان در این جلسه شرکت کرده بود گفت: «مشکلات ثبت اختراع در کشور، اجرای طرح جذب نخبگان، طرح آمایش آموزش عالی، از دیگر موضوعاتی بود که دکتر فرهادی در این جلسه به آن اشاره کرد.»


مهم‌ترین موضوع در این نشست برای دانشگاه آزاد اسلامی، فرصتی بود که در اختیار ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان قرار گرفته بود. رنجبر بهادری در این باره گفت: «صحبت‌های بنده در این جلسه در دو قالب قرار داشت. بخش نخست ارایه گزارشی از آن‌چه در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان داریم و آنچه برای آینده دانشگاه متصور هستیم. دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان امروز 27/1 درصد دانشجویان استان را به خود اختصاص داده است. ۱۰۰ هزار دانش‌آموخته داشته و ۱۵۰۰ عضو هیات علمی داریم که نسبت هیات علمی به دانشجو در این بین یک به ۲۹ و در تحصیلات تکمیلی یک به ۳۶ است که درصد قابل توجهی است.کل فضای در دست بهره‌برداری در دانشگاه آزاد اسلامی ۳۲۴ هزار متر مربع و فضای آموزشی ۲۱ هزار متر مربع. ما در استان سرانه فضای آموزشی ۲/۴ متر مربع به ازای هر دانشجو را به خود اختصاص دادیم.»


رنجبر بهادری گفت: «در این جلسه به این نکته مهم که مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی برپایه مدیریت درآمد و هزینه استوار است اشاره شد که این منطبق با سیاستی است که مقام معظم رهبری در نام گذاری امسال به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره کرده‌اند. لذا به نظر می‌رسد اقتصاد مقاومتی جز لاینفک مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی است.»


وی افزود: «تشریح اقدامات صورت گرفته برای درآمد‌زایی و خودکفایی از شهریه دانشجو در استان، محور دیگر سخنان من در این نشست بود. در این خصوص هم با توجه به اینکه در سال ۹۵ باید ۲۰ درصد از منابع مالی دانشگاه آزاد اسلامی از منابع غیر شهریه دانشجو تامین شود راهکار‌های درنظر گرفته برای تحقق این رقم در بودجه تشریح شد. در برنامه توسعه دانشگاه شاخص‌های مهمی در سال جاری در حوزه اقتصاد مقاومتی مد نظر هیات امنای مرکزی دانشگاه، ریاست عالی دانشگاه و به طبع آن هیات امنای استانی در سمنان قرار دارد.»


دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان در بازگویی موارد بیان شده در این جلسه به خبرنگار آنا گفت: «بخشی از این شاخص‌ها در استان اجرایی شده که در سند چشم‌انداز توسعه دانشگاه نیز به آن پرداخته شده است. طرح توسعه کیفی تحصیلات تکمیلی، از طریق جذب هیات علمی متخصص و متعهد و ارتقای هرم هیات علمی، اجرا و توسعه طرح سا‌ها که متشکل از همکاری ۱۶۰ آزمایشگاه و ۴۷ کارگاه به منظور ارایه ۳۱۱ نوع خدمت در حوزه‌های مختلف صنعت، پزشکی، دانشگاهی و پژوهشی است.»


وی گفت: «طرح شفا بر اساس تاکید ریاست محترم جمهور بر استفاده از فرصت گردشگری در استان با رویکرد علمی، خدماتی و گردشگری از جمله مواردی بود که در این بخش در حضور وزیر محترم علوم و حاضرین در نشست تشریح و توضیح داده شد.»


توجه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی در استان سمنان به حوزه فرهنگی بخش دیگری بود که رنجبر بهادری در سخنان خود در جلسه مذکور به آن اشاره کرد. وی در این خصوص نیز برای خبرنگار آنا گفت: «با توجه به نقش تاثیر گذار دانشگاه‌ها در جامعه، پرداختن به موضوع فرهنگ از موارد مورد تاکید دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور است که در سمنان نیز به طور ویژه به ان پرداخته شده است و امروز از دغدغه‌های مدیران این دانشگاه در استان به شمار می‌آید به طوریکه ۱۷ طرح فرهنگی ماندگار در قالب طرح‌های کالبدی، رخدادی، نهادی و ساختاری در استان در دست اجرا است.»


رنجبر بهادری در ادامه گفت‌و‌گو به صحبت‌های سایر شرکت‌کنندگان در نشست اشاره کرد و افزود: «هر یک از روسای دانشگاه‌های شرکت کننده در نشست از این فرصت برای ارایه گزارشی از موفقیت‌های واحد‌های دانشگاهی خودشان استفاده کرد به عنوان مثال رییس دانشگاه سمنان در صحبت‌های خود ضمن ارایه یک گزارش مختصر از وضعیت دانشگاه سمنان به طرح موضوع مشکل دانشگاه‌های دولتی در کم بودن مجوزهای استخدامی هیات علمی در این دانشگاه‌ها به عنوان یکی از مشکلات پیش روی دانشگاههای دولتی اشاره کرد. دکتر فاتح رییس دانشگاه صنعتی شاهرود به تقدیر از عملکرد وزارت علوم در سامان‌بخشی به گسترش رشته‌های تحصیلی پرداخت و دکتر بصیری رییس دانشگاه دامغان هم این نشست را فرصتی مناسب برای بازگویی توفیقات این دانشگاه در حوزه سلول‌های بنیادی و نانو دانست و به تشریح برخی از اقدامات دانشگاه دامغان در این خصوص پرداخت. در مجموع برگزاری این نشست صمیمی فرصتی بود تا در یک دیدار رو در رو برخی نقطه‌نظرات و مسایل به استحضار مقام عالی وزارت علوم برسد و فکر می‌کنم این یکی از مهم‌ترین دستاوردهای سفر برای مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی استان محسوب می‌شد.»


در نشست وزیر علوم تحقیقات و فناوری با دانشگاهیان استان سمنان علاوه بر روسای دانشگاه‌های استان، روسای مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری، مراکز تحقیقاتی و برخی از صاحب‌نظران حوزه دانشگاه حضور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب