دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس کمیته ملی المپیک: اختلاف نه؛ با وزیر ورزش تعامل داریم

درحالی‌که نزدیک به ٣ ماه تا آغاز بازی‌های المپیک ٢٠١٦ باقی مانده، برخی همچنان معتقدند فضای کشور المپیکی نیست؛ اما رئیس کمیته ملی المپیک که متولی اصلی کاروان کشورمان در این رویداد بزرگ خواهد بود، معتقد است تمام تلاش خود را برای راهی شدن یک کاروان پر از امید به ریودوژانیرو انجام داده است.
کد خبر : 78559
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از شهروند، او که به نظر می‌رسد با وزیر ورزش دچار اختلافاتی شده است، عنوان می‌کند که دیگر زمان دامن‌زدن به اختلافات گذشته و همه اهالی ورزش کشور باید همدل برای رسیدن به موفقیت در المپیک گام بردارند. در ادامه گفت‌و‌گوی «شهروند» را با کیومرث‌ هاشمی می‌خوانید.

در فاصله ٣ ماه مانده تا المپیک شما شرایط ورزش کشور را چطور ارزیابی می‌کنید؟
فضا طوری است که در جامعه ورزش و بین مردم جا افتاده که باید تمرکز روی بازی‌های المپیک باشد؛ چون فرصت اندکی برای آماده کردن کاروان ایران جهت حضور در این رقابت‌ها باقی مانده است. فدراسیون‌های المپیکی به‌ویژه رشته‌هایی که هنوز در تلاش برای کسب سهمیه هستند، کاملا در این چارچوب قرار گرفته‌اند؛ همچنین برخی از فدراسیون‌ها که سهمیه کامل را کسب کرده‌اند، برای رسیدن به مدال و بهترین نتیجه کار خود را آغاز کرده‌اند.
شما چه اقدامی برای بهبود فضای المپیکی کشور انجام داده‌اید؟
اقدامات کمیته ملی المپیک از مدت‌ها قبل آغاز شده و سعی کردیم بهترین شرایط را فراهم کنیم. شاید همین موضوع باعث شده که حتی مردم در شبکه‌های اجتماعی نیز برخی اخبار را درباره ورزشکاران بزرگ کشور دست به دست می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که ما تا حدودی در کارمان موفق بوده‌ایم. شما وقتی به خیابان سئول بیایید، می‌بینید که تصاویر ورزشکارانی که کسب سهمیه کرده‌اند، نصب شده تا مردم از همین حالا با آنها آشنا شوند. یکی از اقدامات مهم ما در این دوره این بود که سعی کردیم پای سکو یا پای پلکان هواپیما پاداش ١٠ میلیونی ورزشکارانی که سهمیه کسب کرده‌اند را به آنها اهدا کنیم. مطمئنا هر چقدر به بازی‌ها نزدیک‌تر می‌شویم، فضای المپیک را بیشتر در میان مردم شاهد خواهیم بود.
از نتیجه‌ای که تاکنون فدراسیون‌ها در راستای کسب سهمیه به دست آورده‌اند راضی هستید؟
تا امروز بیش از ٤٠ سهمیه توسط ١١ فدراسیون به دست آمده که از نظر من نتیجه بسیار خوبی است. در دوره قبلی ٥٢ سهمیه به دست آمده بود و تصور من این است که می‌توانیم حداقل به تعداد دوره قبل تا فرا‌رسیدن بازی‌های المپیک سهمیه کسب کنیم. اگر بتوانیم در والیبال سهمیه کسب کنیم، تعداد کاروان کشورمان بسیار بیشتر از دوره قبلی خواهد بود. برخلاف این‌که برخی تصور می‌کنند والیبال یک سهمیه محسوب می‌شود، در قوانین بین‌المللی آمده است که هر نفر از این تیم یک سهمیه را برای کاروان ایران به ارمغان می‌آورد. قبلا در المپیک پکن ما تیم بسکتبال را داشتیم که به ازای هر نفر یک سهمیه برای کشورمان به دست آمد؛ چون جزو قوانین IOC است.
شاید مهم‌تر از کسب سهمیه برای مردم کشورمان تعداد مدال‌هایی است که در این رویداد بزرگ به دست می‌آید؟
بله؛ ما هم خیلی دغدغه کسب سهمیه را نداریم چون در خیلی از رشته‌ها مثل کشتی هنوز امید زیادی به گرفتن سهمیه خواهیم داشت. باید کمک کنیم تا فدراسیون‌ها کمک شوند و بدون دغدغه در المپیک حضور پیدا کنند.
با این‌که مردم انتظار دارند مثل دوره قبل حداقل ١٢ مدال به دست بیاید، اما وزیر ورزش بارها سعی کرده توقعات را پایین بیاورد؟
از نظر من برای پیش‌بینی درباره تعداد مدال‌ها هنوز زود است؛ چون اگر بخواهیم تعداد مدال‌ها را پیش‌بینی کنیم باید ترکیب کاروان کشورمان را به صورت دقیق بدانیم. مثلا هنوز در کشتی فرنگی نمی‌دانیم که می‌توانیم در دو وزن باقی مانده سهمیه بگیریم یا خیر. زمانی می‌توانید قضاوت و ارزیابی کنید که نظر کادر فنی و برنامه‌های فدراسیون‌ها را بدانید. ما هم می‌دانیم که مدال‌آوری در المپیک چقدر می‌تواند روی جامعه تاثیرگذار باشد؛ همان‌طور که عدم نتیجه‌گیری ناراحتی را در میان مردم ایجاد می‌کند. المپیک دیگر از ورزش فراتر رفته است و حتی روی مسائل اجتماعی و اقتصادی هم تاثیرگذار است. در هر صورت من معتقدم پتانسیل کاروان کشورمان بسیار بالاست که امیدواریم به نتیجه منجر شود.
اخیرا با نامه‌ای که شما به معاون رئیس‌جمهوری نوشتید و برخی ایرادات را به کار وزارت ورزش وارد کردید، به نظر می‌رسد اختلافاتی میان شما و شخص گودرزی، وزیر ورزش وجود دارد؟
نامه نوشتن به رئیس‌جمهوری آن‌قدر عجیب نیست که نیازی به توضیح داشته باشد. به‌هرحال برخی از فدراسیون‌های المپیکی دغدغه‌هایی دارند. مثلا خادم اخیرا دو نامه را شخصا به رئیس‌جمهوری نوشته و از کمبودها و دغدغه‌هایش صحبت کرده است. البته نامه‌ای که من زدم به معاون اول رئیس‌جمهوری، بابت اساسنامه بود؛ چون احساس خطر می‌کردم. من مشکلی با گودرزی ندارم و دایما در ستاد بازی‌های المپیک نیز جلساتی را با یکدیگر برگزار می‌کنیم. دوست ندارم در این شرایط درباره چنین بحث‌هایی صحبت کنم چون به فضای المپیکی لطمه می‌زند. البته با گودرزی و وزارت ورزش تعامل خوبی داریم. در ضمن باید از دولت نیز تشکر کنم که به خواسته‌های ورزش توجه ویژه‌ای دارد.
همچنین چند ماه قبل وقتی اعلام شد اساسنامه فدراسیون فوتبال به تصویب هیأت دولت نرسیده است، شما به‌عنوان شخصی که در‌ سال ٨٦ مسئولیت کمیته انتقالی را برعهده داشتید، اسنادی را رو کردید؛ اما به نظر می‌رسد کسی به آن اسناد توجهی نداشت؟
من وظیفه خودم دانستم در آن شرایط یک‌سری صحبت‌ها را مطرح کنم؛ اما دیگر چون مسئولیتی در قبال فوتبال ندارم، نمی‌خواهم وارد این حوزه شوم. صحبت کردن من چیزی را حل نمی‌کند و فقط به حواشی پیرامون کمیته المپیک می‌افزاید. امیدوارم انتخابات فدراسیون فوتبال نیز درنهایت آرامش و بدون حاشیه برگزار شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب