دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وکیل خانواده روح‌الامینی: مرتضوی با اختلاف یک رای از مجازات، تبرئه شد

«تبرئه» پایان داستان کهریزک نیست. در میان پرونده‌هایی که همچنان خبرساز می‌شوند، نام دادستان سابق تهران هم به چشم می‌خورد. سعید مرتضوی، مدت‌هاست نامش به عنوان «متهم» دیده می‌شد. او که این روزها فارغ از همه پرونده‌ها، تنها تامین اجتماعی را به عنوان آخرین شاکی، پیش روی دارد، اما مهم‌ترین پرونده خود را در دیوان عالی کشور می‌بیند.
کد خبر : 77549
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از اعتماد، متهم دیروز کهریزک، حالا دیگر هفت ماهی می‌شود که حکم تبرئه خود را دریافت کرده است. حکمی که هرچند همزمانی آن با محکومیت در بخش اول از پرونده تامین اجتماعی، تا حدودی از بار واکنش‌ها کاست اما، این شاکی پرونده بود که با‌ اعتراض خود مسیر دادرسی را به عالی‌ترین مرجع قضایی منتهی ساخت. خانواده روح‌الامینی، که به همراه چند تن دیگر از خانواده‌های جانباختگان حوادث کهریزک دنباله‌رو شکایت‌های پی‌‌ در پی از دادستان آن روزهای تهران بود، با تنها ماندن در صف شاکیان، همچنان برای تغییر حکم صادره در تلاش و تکاپو است. شش سال از نخستین روزهای اعتراض می‌گذرد. شش سالی که با حکم انفصال از خدمات قضایی سعید مرتضوی آغاز شد، با شکایت شاکیان خصوصی، درهای دادگاه کیفری استان را به روی دادستان تهران باز کرد تا گرفتن مسند قضاوت از مرتضوی نیز آنها را راضی نگه ندارد. از ٢٨ مرداد ٩٤، همزمان با ابلاغ رای به وکیل خانواده روح‌الامینی و با اعلام رسمی اعتراض به حکم تبرئه تا به امروز هفت ماهی می‌گذرد. حکمی که با اعلام نارضایتی از سوی وکیل خانواده روح‌الامینی همراه شد، وعده اعتراض به حکم دادگاه بدوی را از همان آغاز دریافت کرد. تاکیدی بر اینکه رای صادره قطعی نیست و تا آخر این پرونده را در مراجع تجدیدنظر پیگیری خواهند کرد، در دهه اول شهریور به ثمر نشست. اعتراض خانواده روح‌الامینی به رای صادره در دادگاه بدوی، دیوان عالی کشور را آخرین مرجع رسیدگی انتخاب کرد، تا رهایی مرتضوی از پرونده‌ای که پایان بخش شغل قضایی او بود، در انتظار نظر قضات دیوان عالی کشور بماند.

پرونده مرتضوی حساسیت بیشتری از همه پرونده‌ها دارد
وکیل خانواده روح‌الامینی در خصوص آخرین پیگیری‌ها از روند رسیدگی به این پرونده در دیوان عالی کشور در گفت‌وگو با «اعتماد» از عدم وقوع رخداد جدیدی در این مرجع خبر داد. میرمجید طاهری از آخرین حضور خود در دیوان خبر داد و گفت: چند بار به اتفاق دکتر روح‌الامینی به دیوان رفتیم و در پاسخ به ما گفتند که هنوز شعبه‌ای که پرونده به آن فرستاده شده است، مشخص نیست. یعنی دبیرخانه دیوان به ما اعلام نکرده که پرونده به کجا رفته است. وی که اسفند ماه سال گذشته را آخرین بار حضور خود در دیوان اعلام کرد، گفت: احتمالا باید با این مدت زمانی پرونده به شعب دیوان رفته باشد. طاهری با اشاره به اینکه رسیدگی در دیوان شکلی است، گفت: بررسی پرونده‌ها در دیوان به نحوه رسیدگی به آن در دادگاه فرق می‌کند. وکیل روح‌الامینی با تایید این نکته که رسیدگی در دیوان طولانی است، گفت: واقعیت این است که پرونده سعید مرتضوی حساسیت بیشتری از سایر پرونده‌ها دارد. به گونه‌ای که حتی در دیوان اکراه دارند که بگویند این پرونده به کدام شعبه ارجاع داده شده است. طاهری در ادامه تاکید کرد: احتمالا موضوع کهریزک پرونده‌ای نیست که مانند سایر پرونده‌ها روال عادی را طی کند. شاید نظر خاصی برای رسیدگی به پرونده در شعبه خاصی وجود داشته باشد. طبیعی است که این پرونده مقداری با پرونده‌های دیگر متفاوت باشد.
نمی‌دانم توجیه دادگاه برای ادغام دو پرونده چه بود
طاهری در ادامه با بیان اینکه پرونده کهریزک از آن دست موضوعاتی است که روند بسیار طولانی را در دادسرا طی کرده، گفت: اختیار تعیین وقت با ما نیست. اکنون سنگین‌ترین پرونده به یکی از شعبات دیوان فرستاده شده و معلوم نیست که مدت زمانی را برای رسیدگی به خود اختصاص خواهد داد. شاید هماهنگی‌هایی برای این پرونده می‌شود و شاید هم واقعا نمی‌توان روند رسیدگی را کوتاه کرد. طاهری به اهمیت این پرونده در بین مردم هم اشاره کرد و گفت: اکثریت جامعه رسانه‌ای کشور و سایر مردم این پرونده را در نظر داشته و انتظاراتی هم از سیستم قضایی دارند. اگر بخواهیم تحلیلی در این پرونده انجام دهیم باید گفت که در بخشی از این پرونده که رسیدگی شد، سعید مرتضوی به همراه دو قاضی دیگر در ابتدا به انفصال از خدمات دولتی و قضایی محکوم شدند. حالا یک بخشی از پرونده مربوط به خانواده مرحوم کامرانی بود که دیوان حکم برائت را برای او صادر کرد. اما پرونده روح‌الامینی از دادسرا به دادگاه کیفری فرستاده نشده بود. در حالی که موضوع اتهامات سعید مرتضوی در هر دو پرونده کامرانی و روح‌الامینی یکی بود. وی در ادامه به رسیدگی توامان پرونده کهریزک و تامین اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: نمی‌دانم توجیه دادگاه کیفری استان چه بوده که آن را برای رسیدگی با پرونده تامین اجتماعی ادغام کرده بود. وی تاکید کرد: با وجود اینکه مهم‌ترین اتهام سعید مرتضوی در پرونده کهریزک بوده و بیشترین وقت دادگاه نیز به آن اختصاص یافته بود، اما در کهریزک تبرئه و در تامین اجتماعی محکوم شده است. وی تاکید کرد: این نحوه رسیدگی همزمان به دو پرونده متفاوت، روی حکم صادره تاثیرگذار بود. وی در خصوص امیدواری خود به نقض رای صادره از سوی دادگاه کیفری استان در دیوان عالی کشور گفت: نمی‌توانم بگویم که خیلی جای امیدواری در این مورد وجود دارد. اما ما وظیفه داریم تا آنجا که قانون به ما اجازه می‌دهد تلاش کنیم و در نهایت این قضات دیوان هستند که تصمیم نهایی را در مورد تایید یا نقض آن خواهند گرفت. وی تاکید کرد: اگر قاضی به اقناع وجدانی برای مجازات وی برسد، شاید آن را نقض کرده یا ممکن است بگوید که نه، جرمی مرتکب نشده است.


نظر قضات در خصوص تبرئه متفاوت بود
طاهری به رسیدگی این پرونده در شعبه ٧٦ کیفری استان اشاره کرد و گفت: در آن دادگاه برای نخستین بار نظر قضات در صدور حکم مختلف بود. تعدادی از قضات خواستار صدور حکم مجرمیت بودند و عده‌ای دیگر خواهان برائت وی. شاید با اختلاف یک رای بود که نظر محکومیت وی به تبرئه تبدیل شد. وی تاکید کرد که خوشبین نیستیم که این حکم نقض شود. اما آنچه که مسلم است نظر دادسرای نظامی بود. در آن مرجع، رسیدگی به خوبی انجام شد و قضات آن رسیدگی درستی را انجام دادند و او را به انفصال از خدمات قضایی محکوم کردند. طاهری از شکایت دیگر موکل خود نیز گفت. وی با بیان اینکه این‌بار روح‌الامینی به طور جداگانه از حیدری فرد، یکی دیگر از قضات مرتبط به پرونده کهریزک شکایت کرده گفت: قبل از عید دادسرا از ما برای ارائه مدارک و اسناد دعوت کرد. این شکایت در شعبه ١٥ بازپرسی در حال رسیدگی است. آن مرجع از ما مستندات را خواستند و من هم در صد صفحه مستندات را به آنها ارایه دادم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب