دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«حساب پرداخت نمی‌شه» تلفیق شیوه نمایش‌های ایرانی، فاصله‌گذاری برشت و کمدیادلارته

کاوه مهدوی که به تازگی نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» اثر داریو فو را در سالن سایه روی صحنه برده است، گفت: «این اثر نمایشی با استفاده از سه شیوه اجرایی نمایش‌های ایرانی، فاصله‌گذاری برشت و کمدیادلارته ایتالیا روی صحنه می‌رود.»
کد خبر : 76418

کاوه مهدوی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «نمایشنامه «حساب پرداخت نمی‌شه» اثر داریو فو نمایشنامه‌ای است که قشر دانشجو با آن ارتباط خوبی برقرار کرده و می‌کنند. این متن از کمدی‌ترین آثار قرن بیستم است و همین ویژگی مهم‌ترین علت برای گرفتن جایزه ادبیات این اثر محسوب می‌شود.»


وی یادآور شد: ««حساب پرداخت نمی‌شه» نمایشنامه کاملی است و به لحاظ موقعیت کمدی حاکم بر اثر، موقعیت بکر و نویی دارد.»


این کارگردان تئاتر اظهار کرد: «دوازده سال پیش این متن را برای اولین بار خواندم و از همان زمان هم علاقه‌مند به اجرایش بودم. در 8 سال اخیر به جشنواره‌ تئاتر بانوان پیشنهاد دادم که مورد تایید قرار نگرفت. در ادامه این اثر را به جشنواره تئاتر دانشگاهی ارائه کردم که در نهایت به عنوان نمایش برگزیده این جشنواره انتخاب و معرفی شد و جایزه کارگردانی را دریافت کرد.»


وی که با اجرای «حساب پرداخت نمی‌شه» برای اولین بار است که متنی خارجی را روی صحنه می‌برد گفت: «همیشه نمایشنامه‌های خود را روی صحنه اجرا می‌کردم. با توجه به علاقه‌ای که از 8 سال پیش به اجرای این اثر داشتم هر بار با نگاه‌های متفاوتی به آن می‌پرداختم. در آغاز نگاهم به نمایشنامه کمدی، رئال بود و بعد نگاهم مدرن‌تر شد و در ادامه به سمتی پیش رفت که در جشنواره تئاتر دانشگاهی نوع نگرش و پرداختم به نمایش‌های ایرانی نزدیک شد.»


مهدوی درباره شیوه اجرای خود تشریح کرد: «در نهایت با تغییر نگرش‌هایم به نمایشنامه کمدی، نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» به سه شیوه فاصله‌گذاری برشت، کمدی دلارته تئاتر ایتالیا و نمایش ایرانی اجرا می‌شود. من معتقدم می‌توانم دو شیوه اجرایی که به لحاظ فرم به هم نزدیک هستند را در کارگردانی استفاده کرد، البته تحقق واجرای این شیوه به شرطی است که تماشاگر نمایش دچار آزار و اذیت نشود و او را در فهم اثر دچار سردرگمی نکند.»


وی افزود: «این شکل از اجرا برای من به نوعی یک نوع آزمایش است و سالن سایه با همه قداستی که دارد مکانی مناسب و آزمایشگاهی برای این آزمایش است.»


مهدوی عنوان کرد: «هدف من از اجرای «حساب پرداخت نمی‌شه» اثر داریو این است که متن این نویسنده را از زاویه نگاه خود ارائه کنم.»


وی تاکید کرد: «وقفه پیش آمده از اجرای نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» تا اجرای عمومی آن که چیزی حدود 4 سال است چندان هم به ضرر من نشد زیرا مدیر تئاترشهر نگاه فنی و حرفه‌ای نسبت به این دارد و من توانستم این نمایش را در شرایط مطلوب‌تر و با نگاه و حمایت معنوی و فکی بهتری روی صحنه ببرم. موقعیت مناسب برای اجرا این امکان ار فراهم کرد که بتوانم نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» را در طی 20 جلسه آماده کنم.»


کارگردان نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» درباره طراحی نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» تصریح کرد: «بر روی صحنه این نمایش میز بزرگی همچون میز کنفرانس قرار گرفته است که در بخش‌هایی از نمایش بازیگران بر روی آن می‌روند، این بخش به سکویی که در نمایش‌های ایرانی شاهد هستیم شبیه است. با توجه به قابلیت باز شدن این میز بر روی صحنه، شکلی از نمایش میدانی ارائه می وشد.»


وی افزود: «همچنین المان‌هایی از نمایش‌های ایرانی و استفاده از رنگ‌بندی پرچم ایتالیا در طراحی‌ها به نوعی به شیوه‌ای که در این نمایش تکیه دارم اشاره می کند. در لباس بازیگران هم ترکیب‌بندی و چیدمان مطابق با پرچم ایتالیا است و المان‌هایی از نمایش ایرانی دارد برای مثال گیوه که به عنوان کفشی سنتی در ایران است با لباس نمایش‌های ملی ایتالیا تلفیقر شده است.»


مهدوی در پایان در خصوص زمان اجرای نمایش گفت: «زمان دقیق پایان اجرا هنوز مشخص نیست اما احتمالا اجرای این اثر تا 15 اردیبهشت ماه در سالن سایه تئاترشهر ادامه خواهد داشت.»


نمایش «حساب پرداخت نمی‌شه» با نقش‌آفرینی مهسا مهجور، شهرام قائدی، علیرضا مهران، فرامرز قلیچ خانی، معصومه شیخ زاده، غزاله جزایری و تهیه‌کنندگی امیرحسین شفیعی هر شب ساعت 18:15 در سالن سایه تئاترشهر روی صحنه می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب