دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سفر هیأت 150 نفره تجاری ایران به ترکمنستان

150 نفر از تجار و فعالان بخش خصوصی ایران به سرپرستی رئیس اتاق ایران به همراه رئیس جمهور ، سه‌شنبه نوزدهم اسفند ماه عازم عشق‌آباد می‌شوند.
کد خبر : 7580

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در این سفر تجار فعال که با فراخوان و اقدام اتاق ایران به حضور در بازار ترکمنستان دعوت شده‌اند، در زمینه‌های نفت و گاز، فنی و مهندسی، دارویی و غذایی مذاکرات رودر روی خود را را با رویکرد افزایش مناسبات اقتصادی بین دو کشور به انجام خواهند رساند.


عصر روز یکشنبه هفدهم اسفندماه نشست هماهنگی و شناخت اعضای هیأت تجاری، با حضور علی اکبر فرازی، معاون امور بین الملل اتاق ایران و محمد علی براتی، مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران و جمعی از هیأت اقتصادی همراه در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.


در این نشست علی اکبر فرازی به سندهای تفاهم امضا شده توسط روسای جمهور در جهت توسعه مناسبات اقتصادی اشاره کرد و گفت: همراهی با رئیس‌جمهوری فرصت مناسبی برای تجار و فعالان بخش خصوصی دو کشور است تا با استفاده از شرایط مثبت سیاسی فعالیت های تجاری را رونق بخشند و جایگاه محصولات ایرانی در این منطقه را به تثبیت برسانند.


در ادامه این نشست تجار و شرکت های خصوصی حاضر ضمن بیان برنامه‌های خود برای شرکت در این سفر از نگرانی‌ها و مشکلات موجود در ارتباط با صادرات کالا و نقل و انتقال مالی بین ایران و ترکمنستان نیز نکاتی را مطرح کردند.


محمد علی براتی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به این نگرانی‌ها به ویژه در زمینه انتقال پول به امکان تهاتر کالا و استفاده از منابع مالی شرکت بازرگانی گاز اشاره کرد و افزود: همکاری بانک‌های کشور در راستای توسعه صادرات کالا، خدمات و محصولات ایرانی به ترکمنستان راهکار عملی افزایش همکاری‌های تجاری است.


سهم بخش خصوصی ترکمنستان از اقتصاد حدود 25 درصد تخمین زده می‌شود و شرکت‌های ایرانی با تجربیات مختلف در عرصه‌های فنی و مهندسی می‌تواند تلاش‌هایی در انجام پروژه‌های زیرساختی و صنعتی این کشور با دولت و بخش خصوصی داشته‌ باشند.


هفت منطقه آزاد تجاری مرو (ماری)، بایرام علی، اکارم چیلکن، ترکمن‌آباد سیدی، باخاردن و قزل‌آروات این کشور امکانات و تسهیلات قابل توجهی به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خارجی ارائه می‌کنند.


ایران و ترکمنستان با بهره‌گیری از 1200 کیلومتر مرز خاکی از شمال و شرق کشور و همچنین ارتباط خطوط ریلی دو کشور از طریق سرخس خراسان و اینچه برون گرگان، بسترهای مناسبی برای همکاری های اقتصادی دارند. این موقعیت نه تنها در تسهیل روابط تجاری بین دو کشور مفید خواهد بود، بلکه به عنوان دالان ترانزیت انتقال کالا از طریق اقیانوس هند و خلیج فارس به آسیای مرکزی و بالعکس در بسط مناسبات تجاری منطقه کمک بسزایی خواهد کرد.


مهمترین اقلام وارداتی ترکمنستان انواع لوله نفت و گاز، اسکلت فلزی، قطعات میله و مفتول فلزی، لوکوموتیو و لوکوتراکتور، ماشین‌آلات زراعی و وسایل نقلیه موتوری است و سهم ایران طی 10 ماهه نخست سال 93 از این میزان حدود 691 میلیون دلار است. این کالاها شامل انواع فرآورده‌های نفتی، پتروشیمی، تجهیزات نفت و گاز، مواد معدنی، انواع لوله‌های مورد نیاز صنعت نفت و گاز یا فولاد غیرممزوج بوده و عمدتاً اقلامی مانند دانه گندم سخت، انواع کنجاله و پنبه، ابریشم خام و اسیدهای چرب به ارزش تقریبی 100 میلیون دلار از ترکمنستان به ایران وارد شده‌است.


در این سفر تفاهم تجاری بین اتاق‌های بازرگانی ایران و ترکمنستان با هدف تسهیل روابط تجاری و توسعه مناسبات اقتصادی با حضور قربانقلی بردی محمدف و حسن روحانی، روسای جمهور دو کشور به امضا خواهد رسید.




انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته