روند رشد مثبت فلز زرد ادامه خواهد داشت؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، ورود سرمایه به بازار طلا باعث شد تا رشد اندکی را در قیمت طلا شاهد باشیم و با افزایش 0.62 درصدی، طلا به قیمت 1224.30 دلاری برسد.
با توجه به نابسامانی وضعیت اقتصادی در بخشهای مختلف، طلا در چند ماه گذشته یا به عبارت دقیقتر از ابتدای سال 2016 قویتر از باقی حوزهها عمل کرده است و رشد بیش از 16 درصدی در سه ماهه اول، بهترین عملکرد سه ماهه از سال 1986 به این سو را ثبت کرد.
دلیل عملکرد قوی طلا در سال 2016 نیز نوسانات بازارهای سهام و ارز در ابتدای سال جدید میلادی و همچنین کاهش نرخ بهره بانکی از سوی برخی بانکهای مرکزی بزرگ جهان از جمله فرانسه و ژاپن برای حمایت و تحرک اقتصادهای شکننده بود.
قرار بر این است که فدرال رزرو آمریکا امسال نرخهای بهره را افزایش دهد، هر چند که در آخرین جلسه این فدارل این اتفاق صورت نگرفت اما احتمال این افزایش وجود دارد و در این راستا نیز کاهش جهانی تولید طلا باعث شده تا عرضه فیزیکی این فلز در بازارها کاهش پیدا کند که این موضوع سرمایهگذاران را در چند سال آینده به این بازار جذب میکند.
در این راستا باید ذکر کرد که نگرانیها نسبت به دورنمای اقتصاد جهانی، انتظارات برای افزایش نرخهای بهره در آمریکا را پایین آورد و باعث شد تا تقاضا برای سرمایهگذاری این فلز زرد افزایش پیدا کند.
حساسیت طلا به افزایش نرخها به این دلیل است که بالا رفتن نرخهای بهره هزینه نگهداری این فلز زرد را افزایش میدهد و رقابت آن را با داراییهای دارای بازده مانند سهام و اوراق قرضه را دشوار میکند.
هرچند در این مدت افزایش رشد طلا به چشم همه جهان رسیده و توجهها را به خود جلب کرده اما تجربه ثابت کرده است که این نوع افزایش و جلب توجه باعث کاهش قیمت و روند رشد خواهد شد.
در این مدت ورود سرمایه به صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا در بازار این فلز به سطح مفرطی رسیده است و این موضوع باعث میشود، خرید طلا با ریسک همراه شود.
برخی از کارشناسان معتقدند که عمده افزایش قیمت طلا در سه ماهه اول در مدت شش هفته اول سال روی داد که طی آن نگرانیها نسبت به اوضاع اقتصاد چین و اقتصاد جهانی به اوج رسیده است اما اکنون بازارهای مالی آرام شده است، آمار اقتصادی بهتر و واکنشها در بازارهای جهانی آرامتر شدهاند اما این دلیلی بر عدم نگرانی برای ورود سرمایه به این عرصه نیست.
انتهای پیام/