جاذبههای گردشگری لنگرود چیست؟
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، شهرستان لنگرود در ناحیه شرق گیلان قرار گرفته و فاصله آن با مرکز استان 60 کیلومتر است. لنگرود از شمال به دریای خزر، از جنوب و غرب به لاهیجان و از شرق به رودسر منتهی میشود. بافت قومی مردم لنگرود گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه پس تکلم میکنند.
از محصولات عمده لنگرود میتوان انواع برنج، چای، صیفیجات را نام برد همچنین صید ماهی در این شهر رایج است. بازار هفتگی لنگرود در روزهای شنبه و چهارشنبه با استقبال فراوان برگزار میشود. ساحل زیبای چمخاله یکی از سواحل زیبای گیلان محسوب میشود که در ۱۰ کیلومتری شهرستان لنگرود واقع شده و ساحل نیلگون و آرام آن استراحتگاه مسافران است.
خانه منجم باشی: هنر معماری گیلان در دوره قاجار
خانه منجم باشی یکی از زیباترین ابنیه تاریخی لنگرود است که مظهر زیبایی و هنر معماری دوره قاجار در گیلان را نشان میدهد. این خانه که در فشکالی محله واقع شده است، متعلق به خاندان منجم باشی است که با روی کار آمدن آقامحمدخان قاجار در گیلان صاحب نام و عنوان شدند.
ورودی اصلی ساختمان بیرونی که به “مهتابی” مشهور است سر در ورودی هلالی شکل و حاوی گچبری ساده است، طبقه فوقانی از یک سالن پذیرایی و سه اتاق تشکیل شده است، جلوی اتاقها ایوانی به عرض یک متر و طول 10 متر وجود دارد که چهار ستون چوبی سقف آن را سر پا داشتهاند، بام بنا به شیوه سنتی گیلان واشنریزی شده و چوب یا سفال پوش است، لبه به شیوه سر بندی سه پوش و چکش برگردان ساخته شده است.
این خانه به خانواده منجم باشى تعلق داشته که با روى کار آمدن آقا محمد خان قاجار صاحب نام شدند. سالن و تزئینات این خانه نمونه اى از هنر معمارى گیلان در دوره قاجار است. این بنا در فهرست آثار ملى به ثبت رسیده است.
پل خشتی لنگرود معروفترین بنای تاریخی شهر
پل خشتی لنگرود روی رودخانه لنگرود و از خشت و آجر ساخته شده است.این پل، معروفترین بنای تاریخی لنگرود است و با نام محلـی «خشته پورد» معروف است.این رودخانه از یکی از آبراههای سفیدرود سرچشـمه میگیرد و کامـلا از مرکز شهر لنگرود میگذرد.پل خشتی لنگرود از آنجا که در مرکز شهر و در جای منـاسبی قرار دارد کماکان از اهـمیت رفت و آمـد خاصی برخوردار است.
این پل به خـاطر جنس مواد به کاررفته و شکل خاص آن، همیشه مورد توجه و اهمیت بوده است. پل خشتی لنگرود، «فشکالی محله» را به «راه پشته»؛ دو تا از محلههای بزرگ شهر لنگرود، وصل میکند.
چمخاله: بهترین ساحل ماسهای
ساحل چمخاله، منطقهای ساحلی در استان گیلان و در حدود ۱۰ کیلومتری شرق لنگرود و ۳۹ کیلومتری غرب رودسر، ۲۰ کیلومتری شرق لاهیجان قرار دارد. یکی از بهترین سواحل ماسهای منطقه ساحل چمخاله است که این ساحل یکی از سواحل قدیمی و زیبای منطقه است.
ساحل چمخاله لنگرود با شرایطی زیبا و دلپذیر، مناسب واسه تفریح و شنا است و از بهترین ویژگیهایش هم ساحل ماسهای فوقالعادش و رودخانه بزرگ چمخاله است.
لیلاکوه رویاییترین منطقه در شرق گیلان
منطقه ییلاقی لیلاکوه یکی از مناطق گردشگری در نزدیکی شهر لنگرود در استان گیلان قرار دارد و همه ساله مسافران و طبیعتدوستان بسیاری را به خود جذب میکند.
مسیر لیلا کوه در ابتدای لنگرود و میدان فرمانداری، سمت راست است. از میدان فرمانداری لنگرود تا میدان لیلا کوه حدود 3 کیلومتر جاده آسفالته است و این جاده به سمت روستای پرشکوه و بعد از آن به بخش کومله میرسد.
لیلاکوه یا به گفته اهالی محلی لیله کوه در شمال ایران و یک منطقه توریستی و گردشگری زیباست. یک جاده خاکی که از میان باغهای سرسبز چای میگذرد، میدان لیلا کوه را به خط الراس عطا کوه میرساند.
قله عطا کوه به ارتفاع تقریبی 700 متر از سطح دریا مرتفعترین قله منطقه لنگرود و لاهیجان است که از شمال شرق به شهرستان لنگرود و از شمال غرب به شهرستان لاهیجان مشرف است. مسیرهای منتهی به قله عطا کوه از میان باغهای چای، درختان مرکبات و در انتهای مسیر از میان جنگل است که پیادهروی لذتبخش و خاطرهانگیزی را بههمراه دارد.
انتهای پیام/