دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 اسفند 1393 - 10:37
رئیس پلیس راهور ناجا خبر داد

آغاز طرح نوروزی راهور از ۲۵ اسفند ماه/ پراید، ‌وانت پیکان و نیسان همچنان مرگبارترین خودروها

رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه طرح نوروزی از ۲۵ اسفند سال جاری آغاز می‌شود، گفت: ۵۰ هزار نیروی پلیس راهور اعم از تیم‌های خودرویی، موتورسیکلت و پیاده، وظیفه ساماندهی پر حجم‌ترین طرح ترافیکی سال را بر عهده دارند.
کد خبر : 7374

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار اسکندر مومنی رئیس پلیس راهور ناجا در حاشیه دهمین همایش سراسری روسا و مدیران پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش تلفن همراه در تصادفات رانندگی اظهار کرد: در جلسه‌ای که در سازمان ملل برگزار شد، مهم‌ترین چالش موجود در تصادفات جاده‌ای استفاده از تلفن همراه و ارسال و دریافت پیامک بود که این موضوع برای همه کشور‌ها به مرحله نگران کننده‌ای رسیده است.
وی افزود: استفاده از تلفن همراه به هنگام رانندگی سطح دقت راننده را به شدت پایین می‌آورد و موجب ۲۰ درصد تصادفات جاده‌ای می‌شود. این مساله جزو اولویت‌های سازمان ملل و همینطور اولویت برای کشور ایران است که به موضوع استفاده از تلفن همراه به هنگام رانندگی توجه ویژه‌ای داشته باشند.
آغاز طرح نوروزی از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین
سردار مومنی با اشاره به حضور ۱۰۰ هزار نفر از مدیران و روسای راهور ناجا در همایشی که در حال برگزاری است، گفت: این عزیزان در اینجا حضور دارند تا بتوانیم پر حجم‌ترین طرح ترافیکی سال را ساماندهی کنیم.
وی ادامه داد: ۵۰ هزار نیرو در قالب تیم‌های خودرویی، پیاده و موتور سوار در طرح نوروزی و روان سازی ترافیک به مردم کمک می‌کنند.
۴۱ درصد تصادفات ناشی از برخورد دو خودرو با یکدیگر است
رئیس پلیس راهور ناجا با تاکید بر اینکه در نوروز ۴۱ درصد تصادفات ناشی از برخورد دو دستگاه با یکدیگر است، بیان کرد: عامل دیگری که در این تصادفات وجود دارد واژگونی است. البته در طول سال واژگونی خودرو وجود دارد اما این نوع تصادفات در نوروز بیشتر است.
وی اظهار کرد: به رانندگان توصیه می‌کنم به صورت خواب آلود رانندگی نکنند و تا فرصت باقی است، خودروهای خود را به معاینه فنی برده تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند و گرنه برای نجات جان مردم، ماموران مجبورند خودروهای فاقد معاینه فنی را اعمال قانون کنند.
برای توسعه و نوسازی از خودروهای تولید داخل استفاده می‌کنیم
سردار مومنی با تاکید بر اینکه پلیس راهور همچنان از خودروهایی که از قبل خریداری شده بودند استفاده می‌کند، اضافه کرد: برای توسعه و نوسازی ناوگان خودرویی پلیس راهور از خودروهای تولید داخل مثل سمند، مگان و سوزوکی استفاده می‌کنیم البته امسال ۱۵ درصد از توان موتوری استفاده شد.
وی تاکید کرد: ما در خرید خودرو تابع سیاست‌های جاری کشور هستیم و زمانی که اعلام شود خرید خودروهای خارجی آزاد است، روی آن فکر می‌کنیم. ما سعی می‌کنیم در خرید خودرو برای ناوگان حمل و نقل پلیس راهور از خودروهای داخلی که مرغوب‌تر هستند استفاده کنیم.
این مقام ارشد انتظامی خاطر نشان کرد: خودروهای پر تصادف همچنان پراید، ‌وانت پیکان و وانت نیسان هستند که بیشترین تصادفات منجر به فوت را دارند.
سردار مومنی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه تا به امروز چندین مورد دریافت رشوه توسط ماموران راهنمایی و رانندگی از مردم اعلام شده است و برنامه شما برای این موضوع چیست؟ گفت: اگر ما از مردم می‌خواهیم که قوانین را رعایت کنند، خودمان نیز باید آمر به قانون باشیم. طی ۵ سال گذشته دوره‌های استاندارد‌سازی رفتار با مردم برای ماموران ترتیب داده شده است و ما در این زمینه تلاش خود را می‌کنیم.
توسعه سیستم‌های هوشمند یکی از اولویت‌های چندگانه پلیس
رئیس پلیس راهور ناجا با تاکید بر اینکه یکی از اولویت‌های چندگانه پلیس راهور توسعه سیستم‌های هوشمند است، عنوان کرد: این سیستم‌ها موجب افزایش سرعت، دقت و صحت عمل می‌شود و از آخرین فناوری‌های دنیا استفاده می‌کنیم اما از نظر کمی باید تلاش بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: در نظر داریم تا ۳۰ هزار کیلومتر از جاده‌های کشور را به سیستم‌های دوربین هوشمند مجهز کنیم که البته تا به امروز ۵ هزار کیلومتر هوشمند سازی شده است و ۵ هزار کیلومتر دیگر در دست هوشمند سازی است.
رئیس پلیس راهور ناجا تاکید کرد: در حوزه‌های درون شهری هم با کمک شهرداری در حال هوشمند‌سازی خیابان‌ها هستیم. البته حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد تخلفات در جاده‌ها توسط سیستم‌های هوشمند ثبت می‌شود که این امر موجب رضایت مردم است.


راه‌اندازی آتش نشانی جاده‌ای
وی در خصوص حضور آتش نشانی در جاده‌های کشور بیان کرد: ما در این باره به دنبال بوجود آوردن ساختار مطمئنی هستیم، زیرا آتش نشانی زیر نظر شهرداری است و چیزی حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا یک ماشین آتش‌نشانی به جاده بیاید و در آن زمان است که از خودرویی که در حال سوختن است، چیزی باقی نمی‌ماند. به همین منظور ما در نظر داریم تا آتش نشان جاده‌ای را ایجاد کنیم.
اجرای دو مرحله‌ای طرح نوروزی
سردار مومنی با اشاره به اجرای دو مرحله‌ای طرح نوروزی عنوان کرد: مرحله اول طرح نوروزی از اول اسفند تا اواخر آن است که نیروهای ما در درون شهر‌ها ساماندهی می‌شوند. البته مراکز شماره‌گذاری نیز تا ۱۰ شب فعال هستند و اگر نیاز باشد آن‌ها به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: از مردم خواستارم که در روزهای پایانی سال برای سفرهای درون شهری از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند زیرا در این صورت ۲۰ درصد از حجم ترافیک کاسته می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب