دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1393 - 16:06

روایت پدر علم زمین‌شناسی ایران از نحوه ایجاد و نابودی دریاچه ارومیه در واحد اهر

نماینده قاره آسیا در کمیته جهانی معدن با تقدیر از دست اندرکاران همایش کاربرد زمین‌شناسی واحد اهر گفت: این همایش، یک همایش علمی و تخصصی در حوزه زمین بود که مشارکت استادان نخبه و با تجربه و ارائه مقالات تخصصی دراین زمینه باعث ارتقاء کمی و کیفی آن شده است.
کد خبر : 7303

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، پروفسور جمشید افتخارنژاد، نقش اینگونه همایش‌های تخصصی را در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی با تکیه بر توانمندی‌های بالقوه آذربایجان شرقی به خصوص در بخش معدن و بالاخص مس بسیار مهم ارزیابی کرد و نقش استادان دانشگاهی فعال در این حوزه را در ارائه راهکارهای عملی به منظور استفاده بهینه از پتانسیل‌های بالقوه در بخش معدن ضروری برشمرد.


پدر علم زمین‌شناسی ایران معادن مس منطقه را در بحث اشتغال زایی و افزایش درآمد منطقه به جهت عیار بالای مس منطقه که یکی از معادن مهم ایران در ارسباران است مهم عنوان کرد و گفت: با برنامه ریزی اصولی و تبدیل به احسن آن در منطقه و فراوری مناسب می‌توان کمک موثر و شایانی به اقتصاد منطقه کرده و عمران و آبادانی را برای این استان و شهرهای کم درآمد آن فراهم کرد.


وی در مورد دریاچه ارومیه هم گفت: تشکیل دریاچه ارومیه یک پدیده جوان بر روی یک پی سنگ آبرفتی صورت پذیرفته است. بنده تشکیل دریاچه را با فعالیت گسل تبریز مرتبط تصور می‌کنم، به طوری که قبل از تشکیل دریاچه رودخانه‌های زرینه رود، سیمینه رود، مهاباد و آجی چای و قدرچای در دشت قبلی جریان یافته و جملگی از طرف سلماس از طریق رودخانه قوطور به ارس و در ‌‌نهایت آبخیز خزر را تشکیل می‌داده است. آثار بالا آمدگی در گسل تبریز را می‌توان به وضوح مشاهده کرد.


افتخارنژاد افزود: با توجه به اطلاعات حاصله چنین استنباط می‌شود که در آغاز ترکیب رسوبات آب؛ شیرین بوده و به تدریج از طریق آجی چای املاح ترکیبی آن عوض شده است و گسل تبریز تنها ویرانگر نبوده بلکه دریاچه را برای ما ارزانی داشته است. این هدیه گرانبها را نسل ما در چند دهه اخیر به نابودی کشانده است و به نظر من اگر دخالت‌های انسانی در مسیر رودهای دریاچه ارومیه کمتر شود این دریاچه دوباره می‌تواند به حالت طبیعی خود بازگردد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب