دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد

ادامه عرضه بنزین با کارت سوخت/ لزوم تعیین قیمت بنزین متناسب با نرخ دلار و تورم

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه هیچ تصمیمی برای حذف عرضه بنزین با کارت سوخت گرفته نشده است، عنوان کرد: همزمان با افزایش قیمت دلار و تورم باید قیمت بنزین سالانه افزایش یابد.
کد خبر : 71721

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، سید ناصر سجادی در نشست خبری خود از استفاده از سامانه هوشمند سوخت در مصرف گازوئیل خبر داد و گفت: سال آینده با هماهنگی بیمه‌ها، سهمیه گازوئیل ۱۰۰هزار خودروی فاقد بیمه شخص ثالث قطع می‌شود.


وی با بیان اینکه شناسایی خودروهای گازوئیلی فاقد بیمه شخص ثالث با هماهنگی بیمه مرکزی در حال انجام است، افزود: براساس برآوردهای اولیه ‌اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی گازوئیل‌سوز فاقد بیمه شخص ثالث در کشور تردد می‌کنند و در این راستا قصد داریم، سهمیه گازوئیل این خودروها را در سال آینده قطع کنیم.


سجادی ضمن تاکید بر اینکه پیش از قطع سهمیه گازوئیل خودروها به رانندگان آنها که فاقد بیمه شخص ثالث هستند، اطلاع‌رسانی خواهد شد، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با قطع سهمیه این دسته از خودروها، روزانه حدود دو میلیون لیتر در مصرف گاز کشور صرفه‌جویی شود.


وی ادامه داد: در طول پنج ماه نخست اجرای طرح عرضه گازوئیل براساس پیمایش به طور متوسط روزانه حدود ۷.۸ میلیون لیتر در مصرف این فرآورده‌ نفتی صرفه‌جویی شده است.


این مقام مسئول بیان کرد: از مهر ماه تا پایان بهمن ماه امسال در مجموع مصرف گازوئیل در حوزه حمل و نقل بیش از ۱۵ درصد کاهش یافته است.


وی با بیان اینکه در مدت زمان مشابه سال گذشته متوسط مصرف روزانه گازوئیل در بخش حمل و نقل حدود ۵۰ میلیون لیتر بوده است، اظهار کرد: در حالی که در پنج ماهه نخست اجرای طرح عرضه گازوئیل بر اساس پیمایش، مصرف سوخت در این حوزه با کاهش حدود ۱۴.۴ میلیون لیتر در روز همراه بوده است.


سجادی درباره افزایش قیمت بنزین در سال ۹۵ نیز گفت: تاکنون هیچ مصوبه‌ای در هیات دولت به منظور افزایش قیمت بنزین و گازوئیل برای سال ۹۵ تصویب و ابلاغ نشده است.


وی افزود: ثابت نگه داشتن قیمت بنزین منجر به افزایش مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی خواهد شد و می‌توان گفت که در سال‌هایی که افزایش قیمت بنزین در داخل کشور اعمال شده، عملاً رشد مصرف این فرآورده نفتی متوقف و یا منفی شده است.


مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با ارائه پیشنهاد افزایش قیمت بنزین مطابق با رشد نرخ تورم و افزایش قیمت دلار عنوان کرد: چنانچه قیمت دلار در کشور افزایش یابد، قیمت بنزین نیز باید هم راستا با آن افزایش یابد تا از رشد افسارگسیخته مصرف این فرآورده نفتی جلوگیری شود.


وی با بیان اینکه با توجه به سقوط قیمت جهانی نفت، هزینه تمام شده برای واردات یک لیتر بنزین با احتساب مالیات و هزینه‌های حمل و نقل و ذخیره‌سازی حدود ۱۲۰۰ تومان است، تصریح کرد: با توجه به قیمت‌های فعلی دلار و بهای جهانی نفت و فرآورده‌های نفتی، عملاً قاچاق بنزین صرفه اقتصادی نداشته و متوقف شده است.


سجادی اظهار کرد: دلیل اینکه شاهد رشد فزاینده مصرف بنزین در کشور نیستیم، تک نرخی بودن قیمت بنزین در کشور است چراکه مردم دیگر التهاب افزایش سوخت‌گیری همانند دوره‌ا‌ی که بنزین سهمیه‌ای وجود داشت را ندارند.


وی به کاهش 18 درصدی مصرف نفت گاز در یازدهمین ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت زمانی مصرف نفت سفید 10 درصد کاهش یافته و همچنین مصرف نفت کوره با کاهش 36 درصدی روبرو بوده است.


این مقام مسئول با بیان اینکه امسال به طور متوسط روزانه 5 میلیون لیتر گازوئیل صادر کرده‌ایم، افزود: یکی از برنامه‌های ما در سال 95 افزایش صادرات گازونیل و نفت کوره است.


وی به راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که در نیمه دوم سال 95 به بهره‌برداری می‌رسد، اشاره و عنوان کرد: با بهره‌برداری از این پالایشگاه حداقل تا 10 سال صادرکننده بنزین خواهیم بود.


سجادی ادامه داد: امسال به طور متوسط روزانه 9 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده که این مقدار در سال گذشته 4 و نیم میلیون لیتر بود و این افزایش واردات به این دلیل بود که حجم ذخیره‌‌سازی فراورده استراتژیگ ما کاهش پیدا کرده بود و باید جبران می‌شد.


سجادی به صادرات سوخت هواپیما و بانکرینگ اشاره و تصریح کرد: در زمینه سوخت هواپیما به طور متوسط 15 هزار تن از این سوخت به کشور افغانستان صادر شده و در زمینه سوخت‌رسانی به کشتی‌ها نیز توانسته‌ایم در 11 ماه امسال بیش از 10 میلیون لیتر نفت کوره به کشتی‌هایی که برای سوخت‌گیری به آب‌های ایران می‌آمدند، خدمات ارائه کنیم.


وی درباره سیاست‌های فروش مرزی انواع سوخت گفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت سعی کرده‌ایم که عرضه سوخت در نقاط مرزی را افزایش دهیم و تلاش می‌کنیم تا در سال 95 نیز این برنامه ادامه داشته باشد و حتی جایگاه‌های مرزی را افزایش دهیم.


سجادی ادامه داد: امسال به‌طور متوسط روزانه 21 میلیون مترمکعب سی ان جی در کشور مصرف شده است که نسبت به سال گذشته با پنج درصد رشد همراه بوده است.


وی به فلسفه سامانه هوشمند سوخت اشاره کرد و گفت: ما با راه‌اندازی این سامانه در سال 86 از افزایش مصرف بنزین جلوگیری کردیم و حتی توانستیم مصرف بنزین را نیز کنترل کنیم اما امروز نیازمند استفاده این سامانه در بخش نفت گاز هستیم تا بتوانیم جلوی افزایش قاچاق نفت گاز را گرفته و قیمت آن را اصلاح کنیم.


مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره حذف کارت سوخت برای خرید بنزین اظهار کرد: ما تابع دولت هستیم اما هنوز هیچ درخواستی مبنی بر اینکه لاز کارت سوخت استفاده نشود در عرضه بنزین به ما ابلاغ نشده است بنابراین سوخت‌رسانی با کارت ادامه خواهد داشت.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب