دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در کنفرانس هیات تجاری اعزامی ایران به برلین مطرح شد؛

ایران، فرصتی بزرگ در خاورمیانه برای کار مشترک و انتقال تکنولوژی

هیأت اعزامی اتاق بازرگانی ایران به سرپرستی پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با هدف مذاکره و توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با صاحبان صنایع آلمان در اتاق بازرگانی و صنایع آلمان حضور یافتند و پس از سخنرانی مقامات دو کشور با همتایان آلمانی خود مذاکره کردند.
کد خبر : 71275

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، کنفرانس بررسی فرصت‌های اقتصادی برای همکاری با ایران صبح سیزدهم اسفند ماه در برلین با سخنرانی زیگفرید قوسورم، عضو هیأت مدیره شرکت زیمنس و نماینده همکاری‌های خاورمیانه و شمال آفریقای اتاق بازرگانی آلمان، علی ماجدی، سفیر ایران، پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی، حمید چیت چیان، وزیر نیرو و فرهاد، شریف معاون امور بین الملل اتاق ایران، برگزار شد.


نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران در این نشست از تلاش‌های دیپلماتیک آلمان برای پایان یافتن تنش‌های سیاسی جهان و به نتیجه رسیدن مذاکرات قدردانی کرد و گفت: اکنون عصر جدیدی در تعامل ایران با جامعه جهانی آغاز شده است و در این عصر بخش خصوصی ایران به دنبال یافتن شرکایی توانمند و مطمئن برای استفاده از فرصت‌های فراوان پیش رو است.


پدرام سلطانی افزود: ایران امروز به عنوان باثبات ترین و با پتانسیل ترین کشور خاورمیانه، بدون شک مهمترین بازیگر و بازی‌ساز اقتصادی این منطقه و یکی از اقتصادهای تپنده جهان در سال‌های پیش رو خواهد بود. از این روی در سال‌های پیش رو ایران برای اقتصادهای فعال و فرصت جوی جهان شریک اقتصادی جذابی خواهد بود.


وی سهم بخش خصوصی ایران از اقتصاد را یک ششم سهم بخش دولتی عنوان و تصریح کرد: خصوصی‌سازی مانند حرکتی که چهل سال پیش در اروپا آغاز شد در ایران شکل گرفته است. اگرچه برنامه خصوصی‌سازی از 10 سال پیش در ایران آغاز شده است اما استراتژی مشخصی را دنبال نکرده و امروز بخش عمومی غیردولتی شامل صندوق‌های بازنشستگی، تأمین اجتماعی و سایر نهادهای عمومی وارث بنگاه‌های دولتی واگذار شده، هستند و به شدت به بنگاهداری ورود کرده‌اند. این پدیده نیز باید در سال‌های آینده به تدریج اصلاح شود و صندوق‌های بازنشتگی مانند دیگر کشورها پورتفوی سرمایه‌گذاری خود را به اوراق بهادار و سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه تبدیل نمایند که بخش خصوصی و دولت با آگاهی از این مشکلات در صدد برطرف کردن آنها در دوران پساتحریم هستند.


سلطانی مزیت‌های منطقه‌ای و اقتصادی ایران برای توسعه همکاری‌های پایدار در حوزه‌های مختلف را مهم ارزیابی کرد و گفت: ایران مقام اول ذخایر فسیلی جهان را دارد و از حیث منابع معدنی در بین 10 کشور اول دنیاست. جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان، ظرفیت قرار گرفتن در میان 10 کشور اول دنیا را در گردشگری فراهم ساخته است.


وی ادامه داد: بیش از نیمی از جمعیت ایران زیر 32 سال سن دارند و بخش قابل توجهی نیروی جوان تحصیلکرده در کشور وجود دارد و از این حیث ایران جایگاه ممتازی در منطقه دارد. جمعیت جوان ایران جمعیتی آشنا به فناوری، علاقمند به تعامل با دنیا و مسالمت جو و معتدل است. هزینه نیروی کار در ایران نسبتاٌ پایین است و می‌توان گفت مهمترین منبع برای سرمایه‌گذاری در ایران نیروی کار جوان و تحصیلکرده و نسبتاٌ ارزان است.


این فعال اقتصادی ایران را یکی از ده کشور اول دنیا در جذب گردشگر عنوان کرد و گفت: نیاز به ساخت حدود 1000 هتل و ارائه خدمات توریستی یکی از حوزه‌های مفید برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شرکت‌های مشترک است.


وی افزود: قرار گرفتن ایران در منطقه 300 میلیونی و وجود کریدور شمال و دسترسی به آب‌های آزاد، در حوزه حمل و نقل توسعه ناوگان ریلی و جاده‌ای برای انتقال مسافر و کالاهای تجاری فرصت‌های بسیاری وجود دارد. ایران می‌تواند مسیر زمینی مناسبی برای جایگزینی بخشی از حمل و نقل دریایی از شرق به سوی اروپا به وجود آورد و به عنوان مسیری امن، کوتاه، و ارزان برای پیوند آسیا به اروپا مدنظر قرار گیرد.


سلطانی کم آبی را یکی از تهدید‌های مهم برای سال‌های آینده در منطقه خاورمیانه ارزیابی کرد و خواستار همکاری و ارائه پیشنهاد از شرکت‌های آلمانی فعال در امر محیط زیست و مدیریت منابع آب شد و اظهار کرد: ما باید در دهه‌های آینده به دنبال فناوری‌ها و سازو کارهایی باشیم که مصرف آب را به ویژه در بخش کشاورزی به شدت کاهش دهیم، بازیافت آب را در مصارف شهری و صنعتی بهینه کنیم و تولید آب شیرین را با هزینه منطقی و آثار زیست محیطی کم، افزایش دهیم.


نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اعلام آمادگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برای همکاری با اتاق بازرگانی و صنایع آلمان در ایجاد شبکه‌ای ارتباطی بین شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی و آلمانی و به تبادل هیأت‌های تجاری و صنعتی را خواستار شد و ادامه داد: صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و شیمیایی، صنایع معدنی، صنایع غذایی، گردشگری، حمل و نقل و لجستیک، بهره وری انرژی و انرژی‌های نو، کشاورزی صنعتی، آبزی پروری، صنایع و قطعات خودرو، خرده فروشی زنجیره‌ای، بانکداری و خدمات مالی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجارت الکترونیک، مدیریت آب و پسماند و خدمات آموزشی در کنار همکاری صنایع بزرگ دو کشور، زمینه‌ها و بسترهای موجود برای توسعه مناسبات بین دو کشور است.


سلطانی ایران را لنگرگاه ثبات در خاورمیانه و آلمان را بزرگترین اقتصاد اروپا عنوان و خاطر نشان کرد: توسعه همکاری‌های بین دو کشور نه تنها نفع اقتصادی برای هر دو کشور به همراه دارد بلکه می‌تواند زمینه‌ای برای همکاری بیشتر در مدیریت دیگر چالش‌های منطقه خاورمیانه باشد.


عضو هیأت مدیره شرکت بین‌المللی زیمنس از به سرانجام رسیدن مذاکرات ایران با غرب و اجرایی شدن برجام ابراز خرسندی کرد و گفت: اکنون فصل جدید برای صنایع و فعالان اقتصادی دو کشور فراهم شده است تا در راستای توسعه مناسبات و ارتباطات تجاری گام بردارند.


زیگفرید قوسورم همکاری‌ها در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی با رویکرد تغییر رویه خام فروشی و توسعه زیرساخت‌ها برای ایجاد ارزش افزوده و صادرات محصولات ثانویه به دنیا با همکاری شرکت‌های آلمانی را از هدف‌های ایجاد ارتباط آلمان با اقتصاد ایران عنوان کرد و گفت: نه تنها باید به بالا بردن راندمان تولید بلکه باید با توجه به صرفه‌جویی در مصرف انرژی، آینده زیست محیطی ایران و دنیا نیز مدنظر قرار گیرد.


در ادامه وزیر نیروی ایران فضای بازار ایران و مورد اعتماد بودن شرکت‌های آلمانی را عاملی مهم برای توسعه مناسباتی که در سال‌های گذشته کاهش یافته بود ارزیابی و عنوان کرد: سیاستمداران، بانک‌ها، تجار و صاحبان صنایع نقش‌های مجزا و مهمی را در ارتقاء سطح مناسبات اقتصادی ایفا می‌کنند.


حمید چیت چیان به مزیت‌های اقتصادی و منطقه‌ای ایران و برنامه‌های دولت در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: ایران بازاری 80 میلیونی و در حال توسعه است و با دسترسی و نفوذی که در بازار 400 میلیونی منطقه در حوزه صنعت آب و برق دارد، دولت برنامه‌های ارتقای زیرساخت‌های شبکه انتقال برق، احداث نیروگاه‌ها را در دستور کار داده است.


وی اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه سالیانه حداقل 8 درصد رشد اقتصادی هدفگذاری شده و در حوزه برق افزایش تولید 26000 مگاوات برنامه‌ریزی شده است که 5000 مگاوات آن از نیروگاه های مدرن و با استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر خواهد بود که می‌تواند به عنوان یکی دیگر از بسترهای همکاری با آلمان مورد توجه قرار گیرد.


چیت چیان بیان کرد: نه تنها در زمینه‌های مرتبط با وزارت نیرو بلکه در حوز‌های مختلفی مانند نفت و گاز، راه‌آهن، مخابرات، خدمات درمانی و پزشکی، شهرسازی و مخابرات در کنار بسیاری دیگر در برنامه ششم توسعه هدف‌گذاری شده است که فرصت‌های کار مشترک را فراهم آورده است.


این مقام مسئول، رتبه پنجم ایران از نظر فارغ‌التحصیلان سالیانه و نیروی متخصص و جوان در کنار قابلیت‌های منحصر به فرد صنعتی در خاورمیانه را از پتانسیل‌های همکاری مشترک با ایران عنوان کرد و افزود: شرکت‌های ایرانی که عموماً توانمند و با تجربه هستند نه فقط در بازارهای ایران بلکه در بازار کشور‌های دیگر حضور و نفود قابل توجهی دارند و با رفع موانع تجاری منافع هر دو کشور تامین خواهد شد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب