دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ناصر ایمانی: مخالفت تندروها با برجام علت شکست اصولگرایان بود

ناصر ایمانی برای اصولگرایان چهره شناخته شده‌ای است؛ تحلیلگری که روزگاری در روزنامه رسالت عضو شورای سردبیری بود و حالا تحلیلگری است که از زاویه نگاه خود به موضوعات می‌نگرد؛ زاویه‌ای که همیشه به ذائقه دوستان سابقش خوش نمی‌آید.
کد خبر : 70420

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، او در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» در رابطه با اینکه آیا پیش بینی می‌کرد که حضور مردم در انتخابات تا این حد گسترده باشد که در حوزه انتخابیه تهران ٣٠ کاندیدای اصلاح‌طلب وارد مجلس شوند، گفت: خیر، واقعا فکر نمی‌کردم که درصد مشارکت تا این حد بالا باشد. حضور مردم بسیار خوب و پر شکوه بود و همچنین برای سیاسیون هم قابل توجه بود.
ایمانی در مورد نتایج انتخابات تهران با بیان اینکه در مورد نتایج تهران هم تصور می‌کنم هیچ کدام از سیاسیون و صاحب نظران و جناح‌های سیاسی چنین نتیجه‌ای را پیش بینی نمی‌کردند. حتی اصلاح‌طلبان نیز دچار شگفتی شده‌اند.
این فعال تحلیلگر مسائل سیاسی در رابطه با دلایل رای مردم در تهران به اصلاح‌طلبان گفت: رای‌ها در تهران برای مجلس شورای اسلامی سیاسی است. به این معنا که در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک مسائل منطقه‌ای و قومی مدنظر است اما تهران هیچ کدام از این مشکلات را ندارد و رای‌ها دلایل سیاسی دارد. در تهران عموما رای‌ها سیاسی است و اینکه چرا به ٣٠ نفر اصلاح‌طلب‌ها رای داده‌اند و صفر نفر به اصولگرا‌ها دلایل متعددی دارد. یکی از دلایل این است که مردم تهران بر اساس شواهد تاریخ سیاسی کشورمان همواره اینچنین رای داده‌اند. یعنی هر دولتی که بر سر کار آماده دور اول آن دولت را مردم به مجلسی رای داده‌اند که همسو با دولت باشد.
او در همین رابطه خاطرنشان کرد: در دور اول دولت آقای هاشمی مجلس، مجلس چهارم شد و کاملا همسو با دولت بود و دور دوم دولت او، مجلس پنجم با رای مردم روی کار آمد که یک مقداری با سیاست‌های دولت هاشمی همسو نبود. همچنین در ریاست‌جمهوری خاتمی هم دور اول مردم به مجلس ششم رای دادند که کاملا با دولت همسو بود و این هم دور اول دولت روحانی است که مردم خواستار مجلسی همسو با دولت شده‌اند و اگر دور دومی دولت روحانی داشته باشد، ممکن است مردم نظر دیگری داشته باشند و مجلس دیگری را روی کار بیاورند. مردم دوست دارند در دوره اول یک دولت، مجلس با دولت از یک طیف باشند.
او در رابطه با رای ندادن مردم به اصولگرایان در تهران با بیان اینکه حدود ١٢ سال اصولگرایان در مجلس بوده‌اند و مردم شاید تصور می‌کنند که این زمان برای حضور آنها در مجلس کافی است و هر چه طرح و ایده داشته‌اند برای اداره کشور مطرح کرده‌اند و حال باید با یک نقش جدید، حرف جدید و روح جدید به صحنه بیایند، گفت: ١٢ سال برای هر حرف و نگاهی کافی است و حال مردم به اصلاح‌طلبان رای داده‌اند تا ببینند این جناح سیاسی چه عملکردی برای کشور دارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی دلیل شکست اصولگرایان در مجلس را مخالفت تندروها بر سر مساله برجام در مجلس خواند و گفت: دولت آقای روحانی در خصوص مساله برجام و مذاکرات هسته‌ای موفقیت بزرگی داشت و توانست مشکلاتی را به مرحله امضا بگذارد و با شش قدرت جهانی مذاکره کند اما شاکله بیرونی اصولگرایان در مجلس و در میان مردم این بود که اصولگرایان با مساله برجام موافق نیستند، در حالی که واقع امر این‌طور نبود و اصولگرایان در مجلس رای بالایی به این موضوع دادند اما به خاطر مخالفت‌های تند بعضی از چهره‌های منتسب به اصولگرایان این موضوع در ذهن مردم ایجاد شد که اصولگرایان با برجام مخالف هستند و بنابراین پیش خود گفتند به کسانی که مانع این حرکت هستند نباید رای داد و باید موافق‌ها به مجلس بروند. به نظر من عمده دلیل رای نیاوردن اصولگرایان این بوده است که مردم در رابطه با موضوع برجام از آنها ناراضی بوده‌اند و تصور عمومی این بوده است که اصولگرایان با برجام میانه خوشی ندارند.
او با بیان اینکه رای اینچنینی مردم تهران بی‌سابقه نیست، گفت: در مجلس سوم، چهارم، پنجم و ششم نیز چنین وضعیتی وجود داشته است. مردم بر اساس تشخیص‌های ذهنی که دارند شرایط را عوض می‌کنند و با رای امروز مردم نباید به این نتیجه برسیم که مردم از اصولگرایان کاملا بریده باشند. این طور نیست چرا که اصولگرایان از مجلس دور نمانده‌اند و نصف مجلس اصولگرا هستند و وضعیت اصولگرایان در شهرستان‌ها بهتر است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اصولگرا در رابطه با اینکه اصولگرایان آیا باید چهره سیاسی خود را بازسازی کنند و بتوانند با دوری از تندروها وجهه عمومی خود را بهبود بخشند، گفت: مردم بطور ناخواسته یا خواسته می‌خواهند هرچند وقت یک بار به گروه‌های سیاسی یک تلنگری بزنند و به آنها فرصت بازسازی خودشان را بدهند. در مجلس ششم هم همین‌طور شد. مجلس ششم تندرو بود و ما هیچ مجلسی را رادیکال‌تر از مجلس ششم در تاریخ سیاسی کشور نداشته‌ایم. ما اگر در مجلس فعلی یعنی مجلس نهم تندروی داریم به پای تندروی‌های مجلس ششم نمی‌رسد. اما به هر حال مردم این فرصت را در اختیار اصولگرایان گذاشته‌اند و خواسته‌اند اصولگرایان را به خود بیاورند.
ایمانی همچنین در رابطه با جلسات اصولگرایان بعد از اعلام نتیجه انتخابات و صحبت‌های آنها گفت: چون نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده خیلی جلسات داخل اصولگرایان به راه نیفتاده است اما امیدوارم در جلساتی که برگزار می‌شود بر روی مباحثی از جمله اینکه عوامل و دلایل شکست اصولگرایان چه بوده و حال چکار باید کرد که این وضعیت بهتر شود صحبت بشود. به زودی این جلسات شروع خواهد شد اما فعلا همه در حال پیگیری نتایج هستند و از نتایج به دست آمده اظهار تعجب می‌کنند اما باید بگذاریم فضا آرام شود و ذهن‌ها از حالات احساسی خارج شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب