نقش دانشگاه ها باید در توسعه پایدار چشمگیر و محسوس باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر محسن دهقانی در چهارمین همایش ملی محیط زیست که امروز با حضور مهندس وفادار مدیر کل محیط زیست استان هرمزگان، دکتر مرتضوی رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، معاونان دانشگاه آزاد بندر عباس، جمعی از مسئولان و مدیران صنایع بزرگ استان هرمزگان ،استادان پژوهشگر و دانشجویان در سالن پروفسور حسابی واحد بندرعباس در حال برگزاری است با توجه به موضوع محیط زیست و تهدیداتی که کره زمین را تهدید می کند، گفت:بحث از محیط زیست، بحثی است که همیشه دغدغه بسیاری از کشورها ی جهان بوده و همواره نیز از طرف همین دولت ها مورد بی مهری و فراموشی قرار گرفته است.
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان یکی از مولفه های توسعه پایدار را حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست در دهههای اخیر شکل بهتری به خود گرفته و کشورهای مختلف جهان این اندیشه را درک کرده اند که اگر میخواهند به منافع مستمر و پایدار از محیط زیست برسند باید برای حفظ این زیست کره تلاش کنند.
دهقانی در زمینه اهمیت حفاظت از محیط زیست دریایی به ویژه محیط زیست خلیج فارس تصریح کرد: امروزه حفاظت از محیط زیست خلیج فارس به عنوان یک مسئله ملی و حتی بین المللی مطرح است و تاکنون حدود 500 کنوانسیون بین المللی در این زمینه مطرح شده است.
وی افزود:از آنجائی که کشورهای خلیج فارس فاقد پروتکل و آئین نامه های منسجم برای حفاظت از محیط زیست منطقه هستند، این مسئله برای کشور ما هم یک تهدید است و هم فرصت، که باید به خوبی از این مهم بهره برداری کرد.
وی در مورد تهدید یادآور شد: تهدید از این جهت است که بهرحال این آلودگی هایی که در زمینه محیط زیست خلیج فارس وجود دارد و مسائلی که در ارتباط با تخریب زیستگاههای موجودات دریایی عنوان می شود، خطرات و تهدیداتی است برای کشور ما و سرمایه ملی ما یعنی خلیج فارس.
دهقانی در مورد فرصت برای کشور ما گفت: اما از طرف دیگر فرصتی است برای ما که با تدوین پروتکل ها و آئین نامه های اجرایی و معرفی آن در سطح منطقه ای و بین المللی، کاری کنیم که بستر مناسبی را فراهم کنیم که در آن بستر کشور ما به عنوان الگوی منطقه ای تبدیل و شناخته شود و علاوه بر تثبیت جایگاه خودش در موقعیت فعلی بتواند یک الگوی موثری برای بقیه کشورهای دنیا در زمینه پاسداشت و حفاظت از محیط زیست خلیج فارس باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده محیط زیست واحد بندرعباس تصریح کرد: واحدهای دانشگاهی استان هرمزگان در خصوص حفاظت از محیط زیست خلیج فارس کارهای زیادی انجام داده و کسانی که آشنایی بیشتری با این نوع فعالیت های دانشگاهی دارند، میدانند که واحد بندر عباس دارای بیشترین و قدیمی ترین رشته ها را در منابع طبیعی و محیط زیست دارد که با بیش از 13 رشته در مقاطع مختلف از کارشناسی گرفته تا دکتر تخصصی و 80 طرح درون و برون دانشگاهی با اعتبارات بیش از 7 میلیارد تومان و 5000دانش آموخته در این زمینه به جامعه تقدیم کرده است.
دهقانی افزود: ما سعی از ظرفیت های موجود بهره لازم را برای آموزش محوری به کار بندیم و محیط زیست منطقه خودمان یعنی خلیج فارس را به جایگاه رفیعی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی برسانیم.
این همایش ساعاتی پیش با سخنان دکتر صابر قاسمی دبیر اجرایی این همایش با محور های تنوع زیستی خلیج فارس،آلودگی محیط زیست، ارزش گذاری اقتصادی محیط زیست، ارزیابی و آمایش سرزمین و پتانسیل گردشگری خلیج فارس آغاز شد و در حال برگزاری است.
انتهای پیام/