ایوبی: ای کاش رئیس سازمان نویسندگان بودم نه رئیس سازمان سینمایی!
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم اکبر نبوی دبیر پنجمین جایزه کتاب سال سینما گفت: «آثار ارسال شده به این دوره از جشن کتاب سال سینما به لحاظ کمیت ثابت کرد که حرکت درستی در زمینه معرفی آثار تالیف شده در حوزه سینما انجام شده است، به گونهای که از دوره سوم به بعد تعداد ارسال آثار به صورت صعودی افزایش یافته و از ۳۴ عنوان به بیش از ۷۰ عنوان کتاب رسیده است.»
وی افزود: «در این دوره ۷۳ اثر به دبیرخانه ارسال شد و ۶۶ اثر مورد داوری قرار گرفت. ۶ اثر داوری نشده ارتباطی با اهداف جشنواره نداشتند. داوری آثار ارسالی به دبیرخانه از هفتم مهرماه آغاز شد و پنجم بهمن ماه سال جاری اسامی نامزدها اعلام شد.
وی در ادامه به طراحی تندیس «هدهد» برای این دوره از جشن اشاره کرد و گفت: «هر سال جوایز متعددی با نام قلم زرین از سوی نهادهای مختلف به نویسندگان اهدا میشود، به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم جایزهای اهدا کنیم که نام آن در مراسم دیگر تکرار نشود. بعد از جلسات مختلف به تنیس هدهد رسیدیم و طراحی آن توسط محمد توکلی انجام شد.»
دبیر پنجمین جشن کتاب سال سینما در پایان بیان کرد: «داوران این دوره از جشن کتاب سال سینما زمان زیادی برای انتخاب بهترین آثار اختصاص دادند و میتوان گفت کار آنها برای انتخاب بهترینها بسیار سخت بود. برگزیدگان این دوره از جشن بر اساس دو سیاست توجه به مبانی نظری سینمای کشور و ارتقای این مبانی در جامعه و انتقال تجربه صورت گرفته است.»
جشن کتاب سال سینما نه حاشیهای دارد و نه ویترین جذابی، اما زحمات بسیاری دارد
در ادامه رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما گفت: «خوشحالم که یک آرزو تحقق پیدا کرد و امروز دور هم جمع شدهایم. زمانی که قرار بود چنین جشنی برگزار شود احساس میشد که سینمای ایران نیازمند مکتوبات و علم مکتوب است و این جشن میتوانست جهتگذاری مناسبی در زمینه ارتقای تالیف آثار در حوزه سینما داشته باشد.»
وی ادامه داد: «زمانی که من این ایده را برای اولین بار در خانه سینما مطرح کردم دوستان و مسئولان وقت با برگزاری چنین مراسمی مخالف بودند و معتقد بودند که واگذاری برگزاری چنین جشنی به یک صنف میتواند خطرساز باشد چرا که میتواند خللی در کار نظام ایجاد کند.»
وی اظهار کرد: «من معتقدم صنفی مانند خانه سینما میتواند این جشن و کارهایی از این دست را که روی زمین مانده است، انجام دهد و خوشحالم که دوره پنجم اهدای این جایزه بعد از چند سال تعطیلی خانه سینما برگزار میشود.»
مدیرعامل خانه سینما افزود: «جشن کتاب سال سینما نه حاشیهای دارد و نه ویترین جذابی، اما زحمات بسیاری دارد. دوستان داور در این جشن چند ماه باید مطالعه کنند تا بهترین آثار را انتخاب کنند که این کار بسیار سختی است، ولی امیدوارم این جریان همیشه ادامه داشته باشد.»
مدیرعامل خانه سینما در پایان ضمن تشکر از حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: «از حجتالله ایوبی برای حمایتهای ویژه از خانه سینما و رویدادهای فرهنگی این خانه تشکر میکنم و امیدوارم او هم از حاصل این اتفاق فرهنگی خوشحال شود.»
در ادامه مراسم رضا میرکریمی، اکبر نبوی و ابراهیم مختاری از لطفالله ساغروانی از نشر هرمس و محمد شهبا تقدیر کردند و لوح و تندیس هدهد را به آنها اهدا کردند.
در بخش بهترین ترجمه سینمایی دو دیپلم افتخار به احمد الستی و محمد همتی برای کتاب «هنر دقت» و لوح و تندیس هدهد به محمد شهبا اهدا شد.
محمد شهبا بعد از دریافت جایزهاش گفت: «هرچند خانه سینما امکانات محدودی دارد اما با عشق به سینما از بسیاری از سازمانهای عریض و طویل دولتی بهتر کار میکند.»
در بخش بهترین تالیف دیپلم افتخار به احمد ضابطی جهرمی نویسنده کتاب «شکلشناسی و گونهشناسی فیلم مستند» منتشر شده توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اهدا شد.
ضابطی جهرمی بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد: «من در ابتدای ترمهای تحصیلی به دانشجویان خود همیشه دو جمله را میگویم؛ اول اینکه سینما حاصل نبوغ بشر است و دوم اینکه این هنر حاصل رنگ و ریاضت بشر است و اگر زمینیها قرار باشد هدیهای به ماورازمینیها بدهند، فیلم هدیه میدهند. اگر پای این تعهد هستید به شما خوشآمد میگویم در غیر این صورت میتوانید همین الان ترک تحصیل کنید.»
وی افزود: «من یک کتاب دیگر نوشتم که دو ماه پیش رونمایی شد و امیدوارم در زمینه تالیف در سینما کارهای مختلفی در آینده انجام دهم.»
در بخش بهترین تالیف لوح و تندیس هد هد به محمد گذرآبادی نویسنده کتاب «فرهنگ فیلمنامه» منتشر شده توسط بنیاد سینمایی فارابی اهدا شد.
محمد گذرآبادی بعد از دریافت جایزهاش ضمن بیان اینکه این سومین جایزه من از جشن کتاب سال سینما است، گفت: «همیشه میگفتم قلم سوم را میبرم اما در این دوره این جایزه تبدیل به تندیس هدهد شده است.»
وی افزود: «در سال ۸۶ اولین دوره کتاب سال سینما برگزار شد و کسی در آن زمان گذرآبادی را نمیشناخت؛ خوشحالم که خانه سینما شرایطی را برای معرفی نویسندگان حوزه سینما فراهم کرده است. خوشبختانه خانه سینما به خوبی کار خود را در این زمینه انجام داده و تا به امروز بیش از ۸ هزار نسخه از کتابهای من به فروش رفته است که این میتواند یک رکورد و یک اتفاق در حوزه کتابخوانی باشد. در واقع میتوان گفت جشن کتاب سال سینما بازار مناسبی برای کتابهای سینمایی بهوجود آورده است.»
نویسندگان در ایران افراد بیحاشیه و زحمتکشی هستند
در پایان این مراسم حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در سخنانی کوتاه گفت: «نویسندگان در ایران افراد بیحاشیه و زحمتکشی هستند. سالها تلاش میکنند و چه جایزه بگیرند و چه نگیرند صدایشان در نمیآید. ای کاش یک سازمانی برای نویسندگان به جای سازمان سینمایی در کشور ایجاد میشد و من میتوانستم رئیس آن سازمان باشم، نه رئیس سازمان سینمایی.»
انتهای پیام/